KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egy nagyobb háború nyitánya lehet az amerikai vezérkari főnök kijelentése?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az USA készen áll a katonai válaszra Ukrajnában, mondja a vezérkari főnök

dempsey-370x246Miután a diplomácia csúfos vereséget szenvedett a Krím félsziget, és a jelek szerint hamarosan akár Kelet-Ukrajna leválásának kezelésében (igaz, John Kerry-vel a „válságkezelő” csapat élén, ez nem igen volt kérdéses), az Egyesült Államok a „nehéztüzérség”  bevetésére készül.

Először is az amerikai energiaügyi minisztérium tegnap bejelentette, hogy folynak az előkészületek az amerikai stratégiai olajtartalékból történő első értékesítés lebonyolítására, amire 2011 júniusa óta nem volt példa. A minisztérium egy olyan „próbavásárlásról” beszél, amivel a „rendszer működési kapacitását kívánják ellenőrizni”, de valójában egy Putyin elleni lépésnek szánják, akinek a magas árak sokkal fontosabbak, mint az orosz tőzsde teljesítménye.

Az Egyesült Államok pedig most még egy szinttel tovább lépett. A Bloomberg, Martin Dempsey vezérkari főnököt idézve közölte, hogy „amennyiben a krími zavargások fokozódnak, az amerikai hadsereg készen áll Ukrajna és Európán belüli szövetségesei számára katonai lépésekkel is támogatást biztosítani.”

Ennyit az Obama és Putyin közötti egyórás, békés telefonbeszélgetésről.

További részletek a Bloombergtől:

Az Atlanti Tanács weboldala szerint Dempsey azt mondta, hogy „tárgyalt orosz kollégáival, ugyanakkor egyértelmű üzenetet kíván küldeni Ukrajna és a NATO tagállamok számára arról, hogy az amerikai hadsereg készen áll a katonai válaszlépésre, amennyiben ez szükségessé válik.”
„Azt próbáljuk üzenni [Oroszországnak], hogy ne mélyítsék el ezt a dolgot Kelet-Ukrajnában, hanem hagyják a körülményeket úgy alakulni, hogy megállapodás születhessen a Krímben. Bizonyos egyezmények kötnek bennünket NATO szövetségeseinkkel. Biztosítottam őket, hogy amennyiben [Európában] bármi működésbe hozza ezeket a kötelezettségeket, mi válaszolunk,” mondta Dempsey.
A tábornok szerint az orosz csapatok betörése a Krím félszigetre kockázatot teremt valamennyi európai és NATO szövetséges számára.
„Amennyiben hagyjuk, hogy Oroszország ezt tegye, tehát, hogy az orosz kisebbség védelmére hivatkozva bevonuljon egy szuverén országba, ezzel súlyos kockázatnak tesszük ki Kelet-Európát, mert Kelet-Európában és a Balkánon számos helyen van ilyen kisebbség.”

Az igazi kérdés természetesen, hogy Putyin miként reagál majd a szócsata ilyen mértékű fokozódására, mert abban igencsak kételkedünk, hogy összecsomagol és odébbáll.

photo credit: General Frank Grass via photopin cc

Forrás: zerohedge.comhttp://idokjelei.hu/

NIF

0 thoughts on “Egy nagyobb háború nyitánya lehet az amerikai vezérkari főnök kijelentése?

 1. Szerencsétlenek Ukránokat ugyanúgy hülyíti a nyugat mint minket is 56-ban! Teljesen mindegy nekik, hogy ember áldozatot követel a felforgatásuk csak a haszon érdekli őket! Érdekes módon a tolvaj, lakhely áruló ribanc által elkövetett rablások, gyilkosságok nem érdekesek mert nekik árulja Ukrajnát! Ennyit a „demokratikus” nyugatról!
  kató rudi

  1. Egyetértek k.r. (2014/03/13 at 17:23) véleményével, … ez olyan, amikor nem én pofozok valakit, hanem ő szalad neki a tenyeremnek … kibővítve még azzal, hogy a nép ’89-ben is mást hitt és gondolt (nyugatról), s ez lett belőle, ami most van … hála az internetnek, most már kinyílt a szeme az embereknek, de még mindig nem elég nagy tömegnek, ott sem itthon sem …

 2. …ha lesz egy következő világháború egyszer és mindenkorra helyre kell tenni mindent és mindenkit a földön.
  „A materiális világnézet s vele az osztályharc történetietlen, ezért merőben hamis elmélete észrevétlenül belopakodott a magyar lélekbe s még ahol politikai értelemben küzdenek is ellene, győzelmesen ütközik ki a frázisok tömegéből. A munkanélküli vagyonszerzésre és mások leigázásával is érvényesülésre törekvők, pusztán anyagi célokért dolgozók idegemésztő lázbetegsége mind fokozódó erővel pusztítja társadalmunk szervezetét. Baktériumai már a magyar középosztály testébe is behatoltak s a legjobb úton haladnak, hogy ezt a nivelláló, minden ellentét eloszlatására hivatott társadalmi réteget teljesen megsemmisítsék. Az ő munkájuk eredménye az önzetlenség és a becsületes munka lekicsinylése, a hivatali és iparos munkának tiszta bérmunkává süllyedése, a régi tisztes kereskedelem háttérbe szorulása a nyerészkedő közvetítés mögé, hivatalnoknak politikai és gazdasági pályára tódulása és közéletünknek annyi más baja.”(Hóman Bálint)

 3. Amerikának és csatlósának – azaz Kis- és Nagy Izraelnek – semmi nem számít, végigpusztítottak és pusztítanak földrészeket, kirabolnak, fosztogatnak nemzeteket, lehallgatják, becsapják még szövetségeseiket is. A háttérből diverzánsok és terroristák bevonásával rendszereket buktatnak meg, százezrek halálát, nemzetek szenvedését okozva, gátlástalanul. Utána még erkölcsről papolnak.
  Meddig tartható fenn egy nemzetközi fosztogatásra épített és alapozott szörny-társadalom?

 4. Ettől a „nagy” válságkezelő John Kerrytől szívesen megkérdezném, hogy tudja-e hol van egyáltalán Ukrajna. Aztán nem csodálkoznék, ha csecsemőkorában az angolszászosra hosszított arcát elfordítva, hívatkozva rengeteg teendőjére.
  Anna

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: