Egy falu a Fekete-tenger mellett, ahol mindenki magyarul beszél (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A TV2 NAPLÓ című műsorában Vujity Tvrtko megismertet bennünket egy olyan faluval a Fekete-tengertől pár kilométerre, ahol teljesen idegen környezetben megmaradt egy magyar sziget. Lakói katolikus magyarok, csángók. Mindenki érti és beszéli a magyar nyelvet. Talán ez a legkeletibb, egyelőre még érintetlen, magyarok által lakott település, amiről a román miniszterelnök-helyettes (Kelemen Hunor) sem tudta, hogy létezik.

[youtube=http://youtu.be/MmImo-kLK0A]

EURÓPA EGYEDÜLÁLLÓ MAGYAR  ÉS KERESZTÉNY

ŐRNEMZETE

VAGYUNK , EZ IMMÁR TÖRTÉNELMI  BIZONYOSSÁG!

Vujity Tvrtko a TV2 munkatársa szenzációszámba menő felfedezéséről közölt összeállítást a tévécsatorna: aFekete-tenger Romániához csatolt partszakaszán, a Konstancától északra fekvő híres üdülővárostól, Mamaiatól alig pár km-re található az 500 lelket számláló Ojtoz (románul Oituz) nevű falucska, amelynek félezer lakosa katolikus vallású egytől-egyig Moldvából odatelepült, illetve már ott született csángó-magyar. Otthonaikban ma is magyarul beszélnek. A falu telepítése  az I. világháborút követően, Nagy-Románia létrejötte után kezdődött. A magyarok lakta Ojtoz falu létezéséről még az RMDSZ elnökének, Kelemen Hunornak sem volt tudomása.  Ez egymagában is sokat mondó  és árulkodó tény!
A riporter összeállításában több ízben is a legkeletibb /?/magyar településnek nevezi. Vujity Tvrtko és a felfedezését segítők, közöttük Diósi Felícia csángó-magyar író méltók az elismerésre, még akkor is, ha ezt az alábbi megállapítást a közeljövőben korrigálniuk kell.
A Magyarok Világszövetségének értesülései szerint ugyancsak magyarok lakják a Moldávia Köztársaság fővárosa, Chisinau (Kisjenő) közelében fekvő Orhei (Őrhely) nevű falut is.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

7 thoughts on “Egy falu a Fekete-tenger mellett, ahol mindenki magyarul beszél (videó)

    1. En is jartam egy ilyen faluba 1978-ban Galati megyeben van a neve Buciumeni . Ok azt mondtak hogy a madefalvi veszedelem menekultjeinek a leszarmazottjai.Az idosek meg beszeltek magyarul de a fiatalok mar csak ertettek ,de magyarnak vallottak magukat.

  1. B**us a 5:00-nál a hapsi belerúg a gyerekbe a vízben….hát ez hihetetlen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük