Egy évvel ezelőtt írtuk: „Aki szabályozza a múltat, az fogja szabályozni a jövőt. Aki szabályozza a jelent, az szabályozza a múltat.”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ma, Szilveszter napjának reggelén föllapoztam az Information Clearing House nevű honlapot és rögtön megakadt a szemem egy cikken: „Üdvözöljük Orwell 2010-es világában”. Idézi az orwelli világállamnak, Óceániának a jelszavát: „Aki szabályozza a múltat, az fogja szabályozni a jövőt. Aki szabályozza a jelent, az szabályozza a múltat.” „Óceánia mai vezére Barack Obama” – folytatja a szerző, majd idézi egy baljós és egy elképesztő cinizmusról árulkodó kijelentését.

A Nobel békedíjas szerint a béke a továbbiakban nem béke lesz, hanem inkább állandósult háború, amely „jóval túlterjed Afganisztán és Pakisztán határain” a „rendezetlen térségekre az elszórt ellenségekkel szemben”. Ezt a háborút ”globális biztonságnak” nevezte. Mi másnak is lehetne nevezni a hazugságkultúra világában? Ezért még a hallgatói hálájára is igényt tartott. Az afgán népnek, amelyet Amerika megtámadott, megszállt és már 8 éve folyamatosan gyilkol, azt üzente: „Nekünk nem érdekünk, hogy az önök országát elfoglaljuk.” Jól hallották: ők „önfeláldozásból” vannak ott. Legyőzve ellenérdekeltségüket segítenek és felszabadítanak.

Már nem kérdéses, hogy Obama gátlástalan cinizmusban és minden bizonnyal kegyetlenségben is méltó utóda Dzsordzs Dabljú Bushnak, aki, miután egy amerikai robotrepülőgép szétbombázott egy „terroristagyanús” esküvőt és 90 halottat hagyott a helyszínen, képes volt kifejezni ”együttérzését” az afgán nép veszteségével. „Partner vagyok a veszteségükben” – mondta. Mintha az olaszliszkai cigányok részvétüket fejezték volna ki a meggyilkolt tanár családjának. Kedves nemzetiek, akik még mindig az oroszok utálatával töltitek az időtöket, ismerjétek el, hogy ilyet egyetlen szovjet vezetőtől sem hallottatok. Ezek sosem hallott embertelenségi világcsúcsok.

Talán nem szép, hogy az Újév előtti napon, amikor mindenki vidám szeretne lenni, amikor szeretné legalább átmenetileg elfelejteni szorongató gondjait, amikor reménykedve gondolna, akárcsak saját maga tudatos ámításaként is, egy szebb esztendő bekövetkeztére, ilyen komor dolgokra irányítom a figyelmet, de tudnunk kell, nem szabad felednünk, hogy ez az a jövő, amelyet a világ hatalmasai nekünk szánnak. Ennek a bekövetkezését csak isteni csoda, és a világ népeinek az öntudatra ébredése akadályozhatja meg. Az erjedés – hála Istennek – megindult a világban. Legjobban a ma már világszerte állandósult, hisztériás antiszemitázás, fasisztázás, rasszistázás és a „gyűlölettörvények” bizonyítják ezt. A világ urai félnek. Félnek, mert könnyen hiba csúszhat a számításaikba. A világ urainak a magyarországi helytartói is félnek. Ők is fasisztáznak, rasszistáznak, antiszemitáznak, gyűlölettörvényeket sürgetnek és teljes összefogással támadják azt az új erőt, amelyik igazat merészel mondani a hazugságkultúrának ebben az orwelli világában, a sötét huszonegyedik században. Félelemben és kiszolgáltatottságban akarnak tartani bennünket azzal is, hogy állandóan ijesztgetnek. A mumus egyszer a terrorizmus, egyszer a madárinfluenza, egyszer a szárnyassertés, egyszer a szélsőségesség, egyszer a válság. Ez mind mese. Egyetlen dolog van, amitől félnünk kell: az ő embertelenségük.

„Te pedig lelkem gondolatidat Istenbe vessed bizodalmadat” – zeng a himnikus dallam Kodály Psalmus Hungaricusában. Az előbbi komor és fenyegető előjelek ellenére ezzel a két sorral kívánok minden kedves címzettnek boldogabb új esztendőt és „szebb jövőt”.

Dohán Mihály
Nemzeti InternetFigyelő

One thought on “Egy évvel ezelőtt írtuk: „Aki szabályozza a múltat, az fogja szabályozni a jövőt. Aki szabályozza a jelent, az szabályozza a múltat.”

  1. Mindenki azt kapja, amit érdemel! Ők Obamát, mi Orbánt. Bár a félmajom még nem dicsekedett azzal, hogy a Likud a testvére, azért tudható, hogy ugyanoda van bekötve. Úgyhogy a „szebb jövő” még egy kicsit odébb van! Majd ha Budaházy és gyurcsány(+ bandája) helyet cserél, — akkor talán kimondhatjuk, hogy a „SZEBB JÖVŐ” elkezdődött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük