Egy elhunyt barátunk védelmében!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Dr. Szilárd István

Szomorú, hogy ilyen lépésre kell szánnunk magunkat, de teljes mértékben egyetértve munkatársunkkal, közöljük közös barátunkat méltató és védő írását. Az a szomorú, hogy egy halottat kell megvédenünk a nemtelen, gyalázatos hazugság ellenében. Ő már nem tudja ezt megtenni, de mi, élő barátai megtehetjük érte és helyette. Így ajánlom olvasóink figyelmébe az alábbi írást. (Híradmin, NIF)

Tragikus hirtelenséggel nemrég végleg eltávozott barátunk és fegyvertársunk, dr. Szilárd István életéről jelent meg hosszabb lélegzetű méltatás Bencsik András, a valamikori Magyar Gárda alapító-disszidens hetilapjában, a Demokratában.

A megszólalók szándéka – olvasatomban hasonlóan az enyémhez – tisztességes és egyértelmű volt, úgy és olyan módon megszólalni eltávozott közös barátunk valamennyiünk által nagyra becsült életútjáról, hogy eközben még véletlenül se sértsük meg azon szervezetek érdekeit, így a Jobbikét és a Magyar Gárdáét, mely szervezetek révén megszólaló többségünk megismerhette ezt a nagyszerű és kiváló férfiút. Úgy érzem, ez a tisztességes szándék maradéktalanul sikerült valamennyiünknél, akik megszólaltunk dr. Szilárd Istvánról.

Úgy látszik, ezt a tényt a lap gazdája nehezen viselte el, gyanítom azért, hogy szándéka szerint az elhunytat méltató tiszteletteljes visszaemlékezéseket is fel tudja használni a Magyar Gárdával kapcsolatos gyalázatos politikai árulásának utólagos igazolására. Ezért újságírójával olyan utólagos szerkesztőségi méltatást íratott, mely teljesen eltért az elhunyt életére tisztelettel és szeretettel emlékezők véleményétől, hogy ezzel is belerúgjon az általa is alapított, de gyalázatosan elhagyott, és bűntelenül elítélt Magyar Gárdába.

Nem tisztem, hogy elhunyt barátom emlékét méltánytalan politikai küzdelem tárgyává tegyem, ezért csak utalok rá, hogy a lapgazda főszerkesztő pályáját 1990-től jól ismerem, még az MDF-ből, és kedves barátom által alapított napilapban, a Pesti Hírlap-ban, játszott főszerkesztői szerepe óta. Jól ismerem politikai ízléséből és jelleméből adódó szerepvállalásait, ezért is csodálkoztam, mikor hírül kaptam, hogy gárdalapítók egy ideig megbíztak személyében. A sajátos érdekei mellett most a narancsosokat feltétlen hűséggel kiszolgáló főszerkesztő úr által íratott szerkesztőségi „méltatás” olyan sugallatot próbál eladni félrevezetett olvasóinak, mintha politikai következtetései, és az elhunyt barátunk politikai szerepe, és az erről megszólalni hajlandóak véleménye egybeesnének az ő Gárdát és Jobbikot folyamatosan gyalázó véleményével.

A cikk elolvasása utáni visszajelzések szerint sikerült néhány nem túl éles szemű és vájt fülű Demokrata olvasót utólagosan megíratott kommentárjával megtévesztenie. Szólnom kell, és fel kell a figyelmet folyamatosan hívnom, hogy a főszerkesztő úr által elárult Magyar Gárdát folyamatosan menti fel napjainkban a bíróság, a bolsevik hatalom bíróságai által hozott korábbi politikai koncepciók jegyében fogant ítéletek alól, legújabban a tavaly júniusi rendőrségi oszlatás jogellenességét jogerősen hangsúlyozva.

Ez azonnal a Gárda elítélt tagjainak tömeges rehabilitációját, erkölcsi és anyagi kárpótlását veti fel, mely tény nyilvánvalóan szemben halad a Demokrata főszerkesztőjének politikai „ízlésével”.

Ezért éreztem – egyik méltatóként a magam nevében – szükségesnek megszólalnom, igazság érzetemtől vezettetve, hogy senkiben ne hagyjak kétséget valódi szándékomról, és hogy leleplezzem a sanda politikai üzenetet, mert csak ezzel adózhatok teljes tisztelettel nagyra becsült eltávozott barátom életútjának

Adjon az Isten Szebb Jövőt!

Reiner Péter, a Magyar Nemzeti Gárda hű pártoló tagja, Budapest 2010. okt. 5.

Nemzeti InternetFigyelő

4 thoughts on “Egy elhunyt barátunk védelmében!

 1. Kedves Péter!
  Köszönet a leirtakért,amivel 100%-ban egyetérek.
  Sajnos ebben a Hazában-amit mi teljes szivünkből szeretünk,mint édes szülőanyánkat-vannak -és nem kis számban!!!-olyan aljas szándékkal megáltalkodottak,akik önnös érdekből mindent bemocskolnak (még a saját múltukat is )bűntetlenül.Ilyen ez a „demokratának” nem nevezhető laptulajdonos is.Én csak egyet mondhatok,és hiszem is: Isten előtt egyenlőek vagyunk,és ha eljön az idő meg fogja kapni „méltó” bűntetését.
  Nyugodjon Békében Dr. Szilárd István ” A Szivében is Gárdista”

 2. Legyen áldott Dr. Szilárd István emléke, minden igaz magyar szívében, és nyugodjon békében!

 3. Tisztelt Reiner Péter, a gerinc hova lett? Akik ismertük, pontosan tudjuk, mi és hogyan tötént Istvánnal az utoló időkben. István a barátja, bajtársa volt, majd ellökték, megalázták és sárba taposták őt Vonaáék, míg ön a háttérben kínosan hallgatott. És mindezek után még maga ír István „védelmében”? Legyen áldott István emléke, és tűnjelenk el a süllyesztőben, akik idáig juttaták ezt a remek embert.

  1. Könnyű olcsó módon vádaskodni, mert sem István nem tud már megvédeni, sem pedig magamért, becsületemért nem tudok egymagam hitelesen kiállni!
   Csak egy dologgal tudok válaszolni a névtelenségbe burkolózó ismert módszerű vádaskodásra:
   Istvánnal akkor is napi heti folyamatos kapcsolatban voltam, számtalan baráti közös program keretében azután is, hogy 2009 júliusában elfogyott körülötte a légkör, ami – ha a névtelenségbe burkolózó arc nélküli vádlónak igaza lenne – természetesen nem állt volna fenn.
   Betegsége előtt két nappal még bizony együtt voltunk, terveket szőttünk, és elsők között látogattam meg betegágyán, és ezt a világhálón közzé is tettem mélységes aggodalommal.
   Igazándiból ő tudna hitelesen megvédeni abban a tekintetben, hogy hol és kiknél álltam ki barátomért. Sajnos ezt már nem teheti meg!
   Hetek óta készülődött velem és baráti körünkkel elszakított magyarságunkhoz, ahol már szintén többször járt velem.
   Ne vádolj oktalanul és barátunkhoz méltatlanul!
   Ezzel tényleg befejeztem a hozzá is méltatlan válaszolgatást, és valóban legyen Áldott emléke!
   Reiner Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük