Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Duterte szerint Kim Jong-un véget akar vetni a világnak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Philippine President Rodrigo Duterte © Erik De Castro / Reuters

Fülöpszigetek elnöke, Rodrigo Duterte sürgette a Fehér Házat, hogy legyen “körültekintő és türelmes,” amikor Kim Jong-un, észak-koreai vezetővel foglalkozik, arra figyelmeztetvén, hogy “ez a fickó egyszerűen véget akar vetni a világnak.”

FILE PHOTO. © Jun Yeon-Je / AFP    N. Korean ballistic missile fails minutes after launch – S. Korean & US militaries 

“Úgy látszik, hogy a két ország a saját játékait játssza és ezek a játékok egyáltalán nem szórakoztatóak,” mondta szombaton Duterte Manilában egy sajtótájékoztatón – media briefing.

“Tudják, olyan valakivel játszanak, aki szeret rakétákat eregetni és mindent. Nem szeretnék az (Kim) elméjével gondolkodni, mert valóban nem tudom mi van ott belül, de a bolygónkat, földanyánkat, a szakadék szélére löki,” tette hozzá.

Duterte, az ASEAN elnöke tíz délkelet-ázsiai ország manilai találkozóján beszélt a hétvégén az újabb phenjani kudarcba fulladt ballisztikus rakétakísérlet ellen, amit szombat reggel hajtottak végre, és úgy tudni, hogy ez a hatodik észak-koreai kilövés ebben az évben.

“A fickó (Kim) egyszerűen véget akar vetni a világnak, ez az, ami boldoggá teszi. Állandóan mosolyog. Azonban valójában mindent meg akar szüntetni velünk együtt.” mondta Duterte

A Fülöp-szigetek elnöke, aki híres a retorikájáról, és vitatott drogellenes hadjáratáról azt mondta, hogy megpróbálja meggyőzni az Egyesült Államok elnökét, Donald Trump-ot, hogy lépjen vissza a konfliktusból.

“Én azt mondanám Elnök úr, kérem vigyázzon, hogy ne legyen háború, mert az én térségem nagyon szenvedne tőle,” javasolta Duterte, aki korábban úgy tűnt, hogy szakít a régóta fennálló amerikai szövetséggel a szorosabb kínai kapcsolatokra való törekvése miatt 

“Csupán közölném vele – ’csak hagyja játszani, de ne játsszon a kezére,’” tette hozzá.

© Kim Hong-Ji / Reuters Russia backs China’s call to stop N. Korea nuke tests in exchange for halt in US-S. Korea drills

Az USA egy flottát vonultatott fel Észak-Korea körzetében és Trump kijelentette, hogy lehetséges egy “jelentős, nagy konfliktus” Kim rezsimjével. Ugyanakkor az USA “fájdalmas” szankciókra hívott fel Észak-Korea ellen és kérte a többi országot, hogy függesszék fel a diplomáciai kapcsolatokat a bezárkózott országgal, amely az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatai ellenére is folytatja nukleáris programjának és rakétáinak fejlesztését.

“Biztos vagyok benne, hogy Trump elnök figyelmezteti hadseregét, hogy talán . . . ne kezdjenek valami olyasmibe, amit nem tudnak kontrollálni,” mondta Duterte.

“Mindnyájunknak óvatosnak kell lennünk, beleértve azokat is, akik a tanácsokat adják a két játékosnak, mert nukleáris robbanófejekkel rendelkeznek, csak mutassanak önuralmat. Egy téves számítás és a rakéta, legyen atomtöltetű, vagy hagyományos robbanófejes, csapást mér valakire, az katasztrófát okozna.”

Oroszország és Kína elítélték az észak-koreai rakétakísérleteket, de javaslatot tettek egy olyan megállapodásra, amely a tárgyalások kiindulópontja lehetne, vagyis az USA és Dél-Korea függesszék fel a hadgyakorlatokat, és cserébe Phenjan állítsa le a rakéta teszteket,

Habár, mostanáig nincsenek beütemezett tárgyalások Kim Jong-un rendszerével.

Russia Today

Fordította: Urthvas Bethad

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

6 thoughts on “Duterte szerint Kim Jong-un véget akar vetni a világnak

 1. Ha Kim Jong-un véget akar vetni a világnak, addig Amerika (USA) pedig egyedül a világ ura akar lenni, általa egy környezeti katasztrófa előidézésével.
  Kérdezem: melyik a jobb?

 2. Duterte jogosan fél. S, hogy komolyabb a baj a térségben, mint azt a hírek közreadják, igazolja az ujonnan kinevezett magyar nagykövet személye is.

 3. Hát, szerintem, nem kérdéses, hogy Észak-Korea az életveszélyesebb, akkor is, ha vannak, akik az USA poltikáját tartják annak, viszont az USA nem diktatúra, és hatalmas ellenzék van az elnökkel szemben, még a saját pártjában is. Nem hinnám hogy megkockáztatna egy atomháborút, különösen azután, hogy a kínai elnökkel tárgyalt a kérdésről. Vannak elvakult háborúpártiak nyilvánvaló, a levitézlett előző réteg, de a belpolitikai helyzet az USA-ban nem támogatja a háborúsdit. Észak Korea azonban egy veszett kutya diktatúra, semmi nem drága és meggondolandó nekik. Már Kínának is elege van belőle, de ott meg a presztizs miatt nehéz a lépés, hiszen komcsi mind a kettő.

 4. Csak egy megoldás lehetséges:

  semmi helyi forradalom, ha globális az ellenség, globálisnak kell lennie a forradalomnak is.
  A helyi puffogtatásoknak nincs értelme, millió, milliárd embernek kell globális forradalmat nyernie, millió, milliárd embernek meghalnia, hogy béke, jólét legyen és vége legyen a rabszolgasorsnak.

  Gyerekeink még nem, de unokáink talán élhetik életüket boldogságban, megbecsült öregkorban.

  Talán..

  Atilla

 5. Egy dolgot azért mindenképpen tartsunk szem előtt.
  A történelem folyamán eddig csak egy ország volt amelyik élesben vetett be atomfegyvert.
  A neve Usrael.
  H.B.
  “aki az ellenség szabályai szerint játszik az mindig veszít..!”

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: