KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Léhmann György: A banki károsultak egy tál lencséért ne adják jogaikat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ma reggel a Már számolatlanul kapják a pofonokat a bankok a bíróságoktól” című írásom után kaptam az alábbi üzenetet:

From: K……………. B………. [mailto:k………………….@gmail.com]
Sent: Sunday, October 13, 2013 8:34 AM
To: Dr. Léhmann György
Subject: Fwd:

Tisztelt Ügyvéd Úr!

 Köszönöm minden értesítő levelét és fáradságos munkáját. Az elmúlt napokban kaptam a fenti levelet, ami azt igazolja, hogy a bankok valamerre elindultak az Ön áldásos és nagyon fáradságos munkáját  követően.

Nagyon meglepődtem amikor elolvastam az AXA Banktól kapott, kamat csökkentésről értesítő levelet. Eddig abban a szerencsésnek mondható helyzetben vagyok, hogy késedelem nélkül tudom fizetni a tartozás kamatát és kezelési költségét, de ki tudja meddig.

Aztán az jutott eszembe, hogy az eddig a Bank által egy oldalúan jogtalanul megállapított és általam befizetett pénzzel mi lesz?

A kölcsönt 2008. szeptemberében vettük fel, ez egy halasztott tőke törlesztésű módozat éves kamat periódussal. A korábban minden évben megkapott hasonló levelek mindig emelkedésről szóltak. Kezdtük 188 CHF havi részlet forintra átszámított összegével, aztán még  ebben a hónapban is 261.04 CHF- nek megfelelő forint összeget  fizettem.

Kérdésem: Van-e lehetőség arra, hogy a Bankot valamilyen módon rá tudjam venni, hogy visszamenőleg is csökkentse a kamatot és az eddig befizetett összegeket beszámítsa, mert hogy a svájci alapkamat már sokkal korábban csökkent és ezt ők figyelmen kívül hagyták?

Ügyvéd Úrtól kapott korábbi levélben azt tanácsolta, hogy az adósok egyet ne tegyenek, hogy a Bankkal leüljenek egyezkedni.

Köszönettel tartozom Önnek minden ebben az ügyben megtett fáradozásáért. Az Isten áldja meg és adjon erőt a továbbiakhoz. Várom válaszát, ha tud rám időt szakítani. Tisztelettel: B……. K……..

—————————-

Ebből a levélből állapítható meg az, hogy miért elleneztem azt, hogy az adósok leüljenek tárgyalni. Azért elleneztem, mert tudtam előre azt, hogy az a Bank aki szemrebbenés és bármiféle bűntudat nélkül elviseli azt, hogy vétkes magatartása miatt több ezer magyar ember önkezével vetett életének, magyar családok százezreinek élete lehetetlenült el, milliók vándorolnak el hazájukból munkát keresni, attól tisztességes, erkölcsi normáknak megfelelő egyezség nem várható el.

Ebből a levélből tudható meg az, hogy az a bank, amelyiknek szerződéséről immár folyamatosan megállapítják azt, hogy tisztességtelenül és törvénytelenül határozta meg az adósokkal meg nem tárgyalt szerződési feltételeket taktikát változtatott. Úgy döntött, hogy hitvány üveggyöngyökre cseréli az adósoknak jogos, túlfizetésből eredő követelését.

Mondjuk a ténylegesen 1/20-ad részre zsugorodott kamatuk helyett most nagylelkűen felajánlanak 1-2 százalék kamatcsökkenést akár minden indok nélkül csupán jóságból úgy, hogy ezért cserébe az adósok minden jogos követelésükről mondjanak le. Majd aláírattatnak az adósokkal ismét, ugyanúgy mint az árfolyamrögzítés során tették közjegyzői tartozás elismerési, szerződésmódosítási okiratokat, abban majd megállapítják azt, hogy adós örökre lemondott minden jogos igényéről, és a közjegyzők újabb asszisztálása mellett részükről a problémát megoldották.

Alappal tartok attól, hogy a Kormányzat az esetben, ha majd „megoldja” a problémát ugyanígy jár el. Az árfolyamrögzítéssel kapcsolatos kormányzati intézkedésből kiindulva, semmi jó nem várható tőlük.

A bankoknak és Kormányzatnak sajnos ez idő szerint egy célja van. Valahogy, a bankok számára a legkisebb vesztességgel ezt a problémát a bankok megússzák. Ezt meghaladóan nem számít itt sem jogrend, sem tisztesség, sem erkölcs, sem emberélet, semmi.

Soha nem az megoldandó számukra, hogy egyszer végre ebben a korrupciótól, mint rákos daganattól megfertőzött országban a törvényes jogrend a devizaalapú forintkölcsön szerződéseknél helyreálljon, hanem az, hogy a rákos daganatot valahogy elfedjék.

Ezért kérem az adósokat arra, hogy ameddig a bankok által okozott törvénytelen állapot miatti jogos kártalanításuk nem következik be, addig egy tál lencséért a jogaikról ne mondjanak le.

És a levélben olvasható javaslatomat is fenntartom arra vonatkozóan, hogy nincs értelme a bankokkal egyezkedni. A skorpió soha nem fog dorombolni, akárhogy simogatják.

Nemzeti InternetFigyelő

2 thoughts on “Dr. Léhmann György: A banki károsultak egy tál lencséért ne adják jogaikat

  1. No ugye! Léhmann doktor bebizonyította, hogy nincs lehetetlen, csak valami érdek miatt a tehetetlenség volt az érdeke egyeseknek. Köszönet érte!!!
    Anna

  2. Én csak úgy gondolkodtam… Aztán úgy tűnik, megláttam valamit. A tartalék ráta ugye ma kis hazánkban 1, 2, 3, 4 vagy 5 %, a bank szándékától függően. Ez ugye azt jelenti, hogy a hitel felvevőnek adandó hitel 1 – 5 %-ával kell rendelkeznie a banknak. A maradék 95 – 99 % pénzt a semmiből teremtik, egy – két aláírás ellenében. Tehát amit a bank tesz, nem más, mint az én vállalásom (nevezetesen, hogy az elkövetkező x időben létre fogom hozni, tehát valódi értéket teszek a 100% – 1 től 5 % hitel mögé) virtuális megjelenítése. Az értéket tehát én állítom elő. A banknak pusztán arra van joga, hogy elfogadja, hogy képes vagyok ezt az értéket előállítani, vagy sem. A bank által előállított buborékot én töltöm tele. Akkor miért is kell nekem a saját vállalásom teljesítése, és a bank buborékának megtöltése után még kamatot is fizetnem? Én állítom elő az értéket, a bank csak a vállalásaim adminisztrációját végzi. Akkor? Ez az egyik, amin el kellene gondolkodni még sokaknak és nem csak a jól beidomított szöveget ismételgetni, hogy és a bank haszna? A bank a semmiért valamit kap. Az elég jó haszonnak tűnik.
    A másik, hogy minden bank, minden országban az országban érvényben lévő törvények alapján működik. Ha a bank ezen törvények alapján működhet úgy, hogy az az adott nemzet kárára van, akkor azért elsősorban a kormányok a felelősek. Már csak azért is, mert nem hoztak olyan törvényeket, hogy azokat ne lehessen kijátszani. Ha pedig a törvények jók, de mégis ki tudták játszani azokat (főleg jó hosszú időn keresztül), akkor azért, mert nem ellenőrizték megfelelően a bankokat. Na ez az ami nem megy. OV, GyF, BG jó emberek, csak azok a fránya bankok. Aha. Persze.
    eszeL

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: