KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Czakó István: Népirtás – avagy Libás-Egyforintos Gordon újabb próbálkozása

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ez a Libás-Egyforintos Gordon, miniszterelnök, óriásikat hazudik. Azt mondja, a válságot csökkentendő kell megszorításokat tennie. Ő azonban nem csökkenti, hanem mélyíti az egyébként megszűnőben lévő bajt. Kezeli a válságot, ez tény, de úgy, hogy az minél tovább létezzen. Olyan döntéseket hoz – hogy erre ki hatalmazta fel, nem tudom -, amik újabb és újabb katasztrófákat vetítenek előre. Íme, a legújabb:

„10 százalékkal csökken a különböző jogcímeken járó táppénz mértéke szombattól, így például a 15 napos betegszabadság után a TB már csak a kereset 60 százalékát fizeti.

Bogdán Zsuzsanna, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főosztályvezetője csütörtökön elmondta: további változás, hogy az új jogszabály szerint maximalizálva lesz az egy napra adható táppénz összege, ez augusztus 1-től bruttó 9 ezer 533 forint. A szakember kérdésre válaszolva hozzátette: a válság miatt idén 100 százalékkal nőtt az úgynevezett passzív táppénzt igénylők aránya…

A főosztályvezető elmondta: 80 százalékról 70 százalékra csökken a munkáltatók által fizetett, a betegség első 15 napjára járó távolléti díj. 70 százalék helyett 60 százalék lesz az OEP által fizetett táppénz mértéke azoknál, akik legalább 2 évig folyamatos alkalmazásban álltak és ezalatt lettek keresőképtelenek. Ha ennél rövidebb ideig alkalmazták őket, akkor a kórházi ellátás idejére kapnak táppénzt, viszont a korábbi 60 százalék helyett csak 50 százalékot.Az új jogszabály szerint nemcsak az aktív táppénz egy napra járó összegét maximalizálják, hanem a passzív táppénzét is. Szombattól tehát legfeljebb 3575 forintot fizetnek ki egy napra azoknak, akik a biztosítotti jogviszonyuk megszűnte után, három napon belül igénylik a táppénzt. Tehát csak azután kérik a passzív táppénzt, hogy például megszűnt a munkahelyük. A jogszabály szerint egyébként ezt a passzív táppénzt az eddigi 45 nap helyett már csak 30 napig folyósítják.Például abban az esetben, ha valaki táppénzre megy, de betegsége alatt megszűnik a munkahelye, az aktív táppénze passzívvá változik. Ez azt jelentheti, hogy a biztosítotti jogviszony megléte alatt megkapja a maximum napi 9533,33 forintot, a jogviszony megszűnte utáni első naptól viszont már csak 3575 forintot kap, és azt is csak 30 napig.Bogdán Zsuzsanna felhívta a figyelmet arra, hogy a táppénzhez hasonlóan kiszámolható terhességi gyermekágyi segélyre nem vonatkoznak a változások, azt továbbra is ugyanúgy fizetik, mint eddig.(hirszerzo.hu)”

Mi ez, ha nem újabb lépés a népirtás, és nemzeti katasztrófa, szakadék felé? Hiszen az amúgy is nagy bajban lévőket (betegeket) tovább sújtja. Nem elég, hogy állapotuk miatt tetemesen megnő a kiadásuk, ráadásul lényegesen kevesebb lesz a jövedelmük, még ezt tovább csökkenti. Úgy kell, a földön fekvőbe még egy jó nagyot bele kell rúgni. Ha lehet, oda, amibe netán bele is döglik.

Az intézkedés indoklása jellemzően balliberális, és a mai hazai viszonyokat tükrözi. Ha az a cél, hogy a hazai lakosság minél gyorsabban kipusztuljon, s csak egy hitvány, ostoba, teljesen irányítható csicskás és cselédtömeg maradjon, akkor a módszer tökéletes! Hiszen így, és az ehhez hasonló módszerekkel, hamar jelentős eredményeket lehet elérni. Például, ha egy családfenntartó, netán egyetlen kereső megbetegszik a családban, s a megszorítások, az egészségügyi ellátás szétverése miatt elpusztul (nem meghal, mert az méltóságteljes), akkor nagy esélye van, hogy a család többi tagja is hamarosan erre a sorsra jut. Ezért tehát válságkezelésről, fenntartásról, működtetésről beszélhetünk, nem pedig a válság megszüntetéséről, az abból való mielőbbi legjobb kimenekítésről. Ezt vállalta Libás-Egyforintos Gordon a neo-balliberális maffia felkérésére.

Sem nemzeti, sem választópolgári megbízást, jogot, hatalmat nem kapott, ezért ilyen horderejű döntéseket sem hozhat.

Ha a jelenlegi operett-ellenzék olyan komolyan gondolná a felelősségre vonást, mint amennyire nem, akkor már a legsúlyosabb büntetési tételnél tartanának a tolvajbanda tagjai (az ellenzékiek közül való, ezekkel összejátszó egynéhány gazember is!). No, de tudjuk, semmiféle valóságos számonkérés, felelősségre vonás, elszámoltatás és pláne büntetés nem lesz. Ez csak púder az amúgy is, könnyeitől és a korábbi porhintésektől homályos tekintetű, elcsigázott, kivéreztetett tömegek szemébe!

Csak azt nem értem, miért nem emelte fel szavát ez ellen az újabb jogszabályi gazemberség ellen senki? Se ellenzéki pártok, se civil szervezetek, se mozgalmak, se egyének.

Ez az igazi tragédia! ISTEN ÓVJA MAGYARORSZÁGOT!

Bár csak igazak lennének a fordító költő, Túrmezei Erzsébet, szavai:

Lábnyomok

Álmomban Mesteremmel tengerparton jártam,
s az életem nyomai rajzolódtak ki mögöttünk:
két pár lábnyom, a parti homokon,
ahogy ő mondta, ott járt énvelem.
De ahogy az út végén visszanéztem,
itt-amott csak egy pár láb nyoma látszott,
éppen ahol az életem próbás,
nehéz volt, sorsom mostoha.
Riadt kérdéssel fordultam az Úrhoz:
” Amikor életem kezedbe tettem,
s követődnek szegődtem Mesterem,
azt ígérted, soha nem hagysz el engem,
minden nap ott leszel velem.
S, most visszanézve, a legnehezebb úton,
legkínosabb napokon át,
mégsem látom szent lábad nyomát!
Csak egy pár láb nyoma látszik
ott az ösvényen.
Elhagytál a legnagyobb ínységben?”
Az Úr kézenfogott, s szemembe nézett:
„Gyermekem, sose hagytalak el téged!
Azokon a nehéz napokon át,
azért látod csak egy pár láb nyomát,
Mert a legsúlyosabb próbák alatt
Téged vállamon hordoztalak! „

Czakó István,

2009.08.03., Nemzeti InternetFigyelő

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: