Czakó István: Levél a Kárpáti Harsona főszerkesztőjének, tulajdonosának!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Czakó István

Kedves Házik Zoltán Főszerkesztő és Laptulajdonos úr!

Olvastam kirohanását azok ellen, akik állítólag el akarják Önt és lapját hallgattatni. Bevallom, kissé meglepődtem. Hiszen, amit az Alternatív Hírportálról ír, nevetséges rágalom.


Miért is szerepeltek akkor eddig az ALTHÍR-en, ha az egy „kommunista ivadékokkal irányított szennylap”? Szerintem tiltakozniuk kellett volna, hogy feltették Önöket, s én bizony ebben az esetben követeltem volna, hogy töröljenek onnan, … ha úgy lenne! De nem úgy van! Még nem beszéltem az említett médiafigyelő lap tulajdonosával, de biztosítom Önt, hogy az említett személy – aki mellesleg személyes, kedves ismerősöm, harcostársam – nem kommunista, sőt! Ellenkezőleg. Talán csak abból lett elege, amiből nekem is. Abból tudniillik, hogy Ön már ki tudja hányadik alkalommal teszi próbára türelmemet a koldulásával, kuncsorgásával, mondván, hogy saját családi kasszájából tartja fent a lapot, és mondhatni, „vért pisilve” küzd a fennmaradásért. Azért dühít a dolog, mert tudom, hogy mennyire minimális kiadást jelent egy internetes portál üzemeltetése. Árulja már el, Ön fizet a szerkesztőinek az írásokért, netán nyomtatott formában is kiadja? Mert ebben az esetben valóban több pénzbe kerül. Ha azonban csak a neten létezik, és szerzőtársai honorárium nélkül dolgoznak (már pedig gyanítom, hogy így van, hiszen személyesen is ismerek közülük néhányat, s  meg is kérdeztem egy-kettőt – igazam volt -, ingyen írnak Önnek), akkor még abban az esetben is nagyon kevés pénzbe kerül a fenntartás, ha saját domain-nevet bérel (évi 5-6 ezer forint)!

Tudja Főszerkesztő Úr, valamikor szoros kapcsolatom volt egy olyan kalandorral (azóta kiderült, hogy az), aki szintén állandóan siránkozott, hogy ő napi 24 órában dolgozik (mikor eszik, alszik, és egyebek, nem tudom), és saját kis jövedelméből tartja fent a szervezetét, s mára kiderült, hogy bizony, nagy hazugság, mert évente legalább 6 milliós bevétele van, ami nem rossz havi jövedelem.

Szóval nekem eleve gyanús, ha valaki állandóan rinyál, és soha senki nem áll mellé, nem erősíti meg, hogy: „Hé emberek, én személyesen ismerem az illetőt, és valóban úgy van, ahogy írja!”. Érdekes módon ezeket a siránkozókat soha senki nem veszi pártfogásba. Miért? Talán mégsem igaz az egész panaszkodásuk? Talán nem is ismerik őket személyesen? Nem vagyok már mai csirke, van némi tapasztalatom. Bizony, akikkel én dolgozom, azok személyesen ismernek, rendszeresen beszélünk és találkozunk egymással, tudjuk egymás címét, elérhetőségét, sőt legtöbb esetben jártunk is egymásnál, ismerjük egymás családját. Épp egy legutóbbi ilyen  összejövetel után mondta egy kedves barátom – aki először találkozott személyesen néhány más, ismert barátommal – vendéglátónkról, hogy: „Tudod, az eddigi munkája alapján is éreztem, hogy igaz ember, de amióta a családját is megismerhettem, nála tölthettük a hétvégét, már bizonyos vagyok benne!” Na, abban biztos vagyok, hogy ha például ez a barátunk írna valami gondjáról, akkor sokan állnánk mellé, mert tudjuk, hogy ki is Ő.

Ön, kedves Főszerkesztő Úr megvádolta az ALTHÍR tulajdonosát, hogy kommunista ivadék. Melléfogott! Nem csak ismerem személyesen az említett illetőt, de bármikor fel is tudom hívni, s írás közben ezt meg is tettem. Megkérdeztem, mi az oka, hogy Önöket levették? Nagyon is prózai, és jogos, amit Ön is tud, hiszen többször figyelmeztette Önöket, s ráadásul az ott szereplést még egy bannerral sem köszönték meg, ami önmagáért beszél.

Látja, ide vezet, ha valaki erőszakos, tolakodó, másokra ráakaszkodó! Az efféle „hősök”, akik állítólag „életüket és vérüket ontják” a hazáért való munkálkodásban (de azért a markukat is odatartják egy kis himmi-hummiért) előbb-utóbb hasonló sorsra jutnak.

Sok nagy művész, híres tudós, igaz hazafi van a világtörténelemben, akik alázattal, panasz nélkül, a szükséget is átélve, vállalva tették dolgukat legjobb tudásuk és tiszta szívük szerint. Sokuk úgy is halt meg, hogy csak haláluk után fedezték fel hatalmas tetteiket, műveiket. Nem úgy kellene lennie, hogy a nagy alkotók nélkülözzenek. Bizony, megilletné őket már életükben is az elismerés (mint ahogy azért erre is van példa), de bizony, az élet nem mindig igazságos! Azonban akinek elhívása van, az teszi a dolgát, ameddig képes rá, akár elismerik, akár nem.

Ön gyakran hivatkozik a Mindenhatóra. Jó lenne, ha kissé megfontoltabban tenné, ugyanis Krisztus azt mondta:

„Tudjátok, hogy a népek fejedelmei uralkodnak rajtuk, és a nagyok hatalmaskodnak rajtuk.

De közöttetek ne így legyen: hanem aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen a szolgátok,

és aki közöttetek első akar lenni, az legyen a rabszolgátok.

Mint ahogy az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért.” (Mt 20: 25-28)

Fenti soraimat mindazok figyelmébe is ajánlom, akik összeférhetetlen, kalandor, karrierista viselkedéssel és anyagi haszonszerzés okán akarnak érvényesülni, s magukat hősként feltüntetni. Végül álljon itt két kis figyelmeztetés a Szentírásból (amire oly sokszor és sokan hivatkoznak, talán meggondolatlanul is):

„Az alázatnak és az ÚR félelmének jutalma gazdagság, dicsőség és élet.” (Péld 22:4)

„Megalázza kevélysége az embert, az alázatos lelkűt pedig tisztelet övezi.” (Péld 29:23)

Végül, a Főszerkesztő és Laptulajdonos Úr idézett írása itt olvasható: Kárpáti Harsona (olvasáshoz „katt” a címre).

Rövid idézet az írásból:

PUSZTULÁSUNKAT AKARJÁK – EZEN SZORGOSKODNAK…

Szükségszerűnek tartom, hogy munkatársaim nevében és védelmében, és a Kárpáti Harsona nemzeti internetes honlap hitelessége nevében is üzenetet bocsássak mindazok számára, akik a pusztulásunkat szeretnék, s ezen szorgoskodnak.

Hogy miért adtam ezt a címet a bejegyzésnek, és miért hangsúlyozom ezt a tényt nagy vehemenciával? Többek között – ez egy fontos felvezető: többek között – az ellehetetlenítés ténye már ott elkezdődött, hogy levettek minket az Alternatív Hírportál szerkesztői is a saját weboldalukról. Nem mintha foggal-körömmel ragaszkodnánk egy kommunista ivadékokkal irányított szennylapnak a listavezető helyére – ahol már egy jó ideje szerepeltünk – de véleményem szerint, ez egy teljesen nyíltan kifejezett félelemérzet. A cenzúra legmagasabb foka. Semmi mást nem bizonyítanak ezzel, mint azt, hogy félnek tőlünk, „Az igazság hangjától”.” Eddig az idézet.

„A stílus maga az ember” – (Le style, c’est l’homme) francia szállóige. „A stílus elárulja az alkotó legjellemzőbb tulajdonságait.” – Buffon mondta akadémiai székfoglalójában.


Czakó István


Nemzeti InternetFigyelő

15 thoughts on “Czakó István: Levél a Kárpáti Harsona főszerkesztőjének, tulajdonosának!

 1. Már féléve rájöttem, rangkórságban szenvedő, maguknak rangokat osztogató, avitt őrültek, meglelsz még a pulpituson

 2. Kedves Czakó István!
  Ez egy olyan társulat, amelyre nem szabad időt és gondolatokat pazatolni. Együgyű és rangkórságban szenvedő emberek, akiket szärt kavarni hozott létre az a hatalom, amelynek a titkosszolgálatánál és haderejénél Házik szolgált. Szerintem ma is ott szolgál, és feladata a felvidéki és általában a rombolás, érték és erkölcsmegsemmisítés. A rágalmazások, a hazudozások és az irányítottság nyomonkövethető náluk, és bizony cenzúra is van vastagon e szarsonánál. Sokan nem írunk oda, és nem is olvassuk. Jó vállalkozás ez nekik, csinálják. Mi meg nem törődünk velük, mert arra sem érdemesek, hogy szót ejtsünk róluk. Feltételezhetően tótbérenc ügynökök a vezetők, tehát semmi dolgunk velük.

 3. Én nem tudom,-mert nem vagyok jártas az ilyen dolgokban-,hogy mennyibe kerül egy internetes oldal fenntartása,de azt látom -mivel ma is kaptam egy ilyen levelet-hogy nem csak a Kárpáti Harsona,hanem a Nemzeti Hirháló is bajban van.Azért tartom fontosnak,hogy ezek az oldalak megmaradjanak,mert több szem többet lát jelszóval sokkal nagyobb információhoz jut az aki az interneten „csatangol”,és bizony az elmúlt időkben sok oldal megszünt,mert nem volt anyagilag támogatottsága.Én mindenesetre sajnálnám,ha eltünnének a süllyesztőben,és magam részéről amennyire tehetem támogatom is Őket.,mégha szerény összeggel is. Eltűnt a Lelkiismeret 88,a Mária Országa és más internetes portálok is az alternativ hirportálról.Nem hinném,hogy Házik Zoltán a saját zsebét akarná gyarapitani.Én rendszeresen kaptam hirlevelüket,és sokoldalú cikkeket adtak közre.Nem tisztem megvédeni a Kárpáti Harsonát-megteszi azt majd saját maga-,de nem is bántom Őket,mert teszik a dolgukat.És bizony manapság minden pénzbe kerül,semmit nem adnak ingyen-már a tiszta levegőt és tiszta vizet is meg kell fizetni.Mert hiába élek én Bp.legfrekventáltabb,és legirigyeltebb helyén,ha itt is mindent beépitenek,elveszik a zöldterületet,a szabad levegő áramlását,és már az ivóviz sem a régi.Hozzáteszem,hogy évek óta Fideszes kerületről van szó!!!És persze az épitmény és kommunális adót is fizetjük 1992 óta.Most éppen a szomszédban üzemelő jóhirű óvoda tőszomszédságában épitettek fel egy négyszintes monstrumot. Ugye ez jó lesz a gyerekeknek:egyik oldalról a nagyforgalmú utca buszokkal és aútókkal,a másik oldalon ez a monstrum.Hiába nagyon fontos a gyermekek egészséges nevelése,jó környezetben!!!

 4. Stoffánoktól, Surjánoktól, Török Gáboroktól ments meg Uram minket. Ámen

  1. Kedves Ferenc! Osztom a véleményét,magam is igy vagyok ezzel!!!!Minden esetre a Gabriella által feltett kérdésekre én is várnám Czakó Úr válaszát,hamár „stoffán” rögtön helyeselte az irás tartalmát.Ez már eleve gyanús!

  2. azaz, a magyarok nyilaitól?:))
   „A sagittis Ungarorum libera nos Domine!”

 5. Czakó István úrhoz lenne egy kérdésem!
  Mi minősül szennynek, amit a kárpátharsonánál olvasott?
  Ha megadja erre az egyenes választ, el is tudnám választani az ocsút a búzától.
  Mert az írása olvasása alatt tömegével nőttek ki az ocsúk, és búzát nem láttam
  Vajon milyen érdekeket sérthet Házik úr, hogy így hirtelen közellenséggé kell tenni?
  Mi lehet az alapja a rágalomhadjáratnak?
  Várom őszinte válaszát
  Egy felvidéki gyökerekkel rendelkező benesi dekrétum örököse
  Fekete Gabriella

 6. Ha már ennyire rágalmaz Czakó István, szeretnénk látni a részletes önéletrajzát, mert bizony a Nemzeti Internetfigyelőben még az Impresszum sincs kitöltve, s így csak bizakodni lehet abban, hogy nem bujkálnak valami, vagy valaki elől.
  Ha valaki tisztességesnek tartja magát, akkor tárja fel magát s csak ezután rágalmazzon másokat, esetleg más nemzeti honlapot.
  Házik Zoltánnal kapcsolatban viszont csak annyit, hogy:
  személyesen ismerem, családját is és bizony nem szolgált és nem is szolgál semmilyen nemzetbiztonsági alakulatnál, becsületesen él és alkot, családszerető mentalitása pedig mindent elárul.
  Sosem szereti magát előtérbe helyezni.
  Ha valaki mást állít róla, előbb be kell bizonyítania, kedves Czakó úr.
  Tehát: ki vele, mert ha nem, akkor Ön válik mocskolódó személlyé.
  Bízom Czakó úr tisztességében, s ezért kérném a teljes önéletrajzát.
  Mély tisztelettel
  Kovács Jenő

 7. Kedves Olvasóim!
  Valahogy az az érzésem támadt, hogy egyesek nem vagy csak felületesen olvasták el írásomat. Most röviden reagálok néhány hozzászólásra. Elfoglaltságaim miatt csak most válaszolok.
  Fekete Gabriellának:
  Drága hölgyem! Hol írtam én azt, hogy a Kárpáti Harsonában szennyet olvastam? Hm? Még egyszer végigfutottam az írásomat, de csak a Házik úr által leírt idézetben fordul elő a „szennylap” kifejezés. Hangsúlyozom, nem én, hanem Házik Úr írta ezt az ALTHÍR-ről, hogy: az „kommunista ivadékokkal irányított szennylap”! Másrészt szeretném tájékoztatni, hogy az ocsú nem terem meg, tehát nem nőhet ki a földből, mert az ocsú nem más, mint a kicsépelt gabona szemetes, törmelékes maradéka. Csépelés után! Élettelen törmelék! Ha a konkolyra gondolt, írja azt. Végül, nem indítottam semmiféle rágalomhadjáratot, sőt, az ALTHÍR se tette ezt. Csupán két (jó, három) oka volt, hogy a Kárpáti Harsonát kivették az althírből. 1. Többszörös kérés ellenére sem voltak hajlandók normál betűtípussal megadni a cikkek címeit, ezzel inkorrekt módon kiemelték magukat a többi hírforrás, hírmagyarázó közül, ugyanis mindig, minden esetben csak és kizárólag nagybetűkkel hozták az írások, cikkek, hírek címeit, miközben mások (ritka és elfogadható kivételtől eltekintve) normál betűtípussal. Ezt nevezhetjük erőszakos nyomulásnak! 2. Az ALTHÍR megfigyelése szerint ún. kattintgatással hozták magukat mindig a vezető hírek közé. Ez azt jelenti, hogy (és most a tulajdonos szavait idézem) pl. 20.00 perckor feltett írásukat már 20.05-kor 300-an olvasták, ami ellentétes az összes többi hírforrásnál megfigyeltekkel. Magyarul: feltételezhető, hogy valakinek az volt a feladata, hogy megjelenés után iszonyatos sebességgel „olvassa” (azaz kattintson rá a lapra) Házik úrék lapját. A többinél ezt nem tapasztalták (ócska, régen ismert eljárás ez). 3. Az ALTHÍR sok-sok ezer olvasót hozott a Kárpáti Harsonának is (amint a többinek is), és csupán azzal köszönték meg a többi lapok, hogy egy „bannert”, azaz hivatkozást feltettek lapjukra, amin keresztül az ALTHÍR-t elérheti az olvasójuk. Házik Úrék erre a gesztusra sem voltak hajlandók. Még egyszer ismétlem, senkit nem rágalmaztam, de az tény, hogy Házik Úr rendszeresen pénzt kunyerál, miközben a cikkekért nem fizet a szerzőknek, és én tudom, hogy egy internetes lap fenntartása nem kerül többe évente 5-6 ezer forintnál (nem számítva persze a saját munkát!). Ja, hogy Házik Úr esetleg (nem tudom, inkább kérdezem) ebből akar megélni? AZ az ő dolga.
  Kovács Jenő Úrnak:
  Uram, én nem rágalmaztam senkit! Nem írtam azt, hogy Házik Úr bárhol is szolgált vagy szolgál. Ne keverjen össze Stoffán Úrral. Ugye, Ön sem gondolja komolyan, hogy részletes önéletrajzot kér? Ha meg akar ismerni, jöjjön el Debrecenbe, s szívesen leülök Önnel beszélgetni. Azt kérdez, amit akar, s ígérem, tisztességgel válaszolok is rá! Írja meg a NIF-nek, hogy mikor tud eljönni városomba, és én elküldöm Önnek az elérhetőségemet, majd egyeztetünk egy időpontot. Uram, ismeri Ön Orbán Viktor részletes önéletrajzát? A képviselőkét? Pedig Ők az országot vezetik, és igen komoly befolyásuk van az Ön életére is! De úgy tűnik, sokan arra, akitől a körülményeik erősen függenek, akik az országot vezetik, nem kíváncsiak annyira. Pedig tőlük komolyan követelhetnék a mindenre kiterjedő teljes önéletrajzot! Azért, hogy ne maradjon tudatlan, annyit itt is leírok (mellesleg sok helyen írtam már magamról), hogy 55 éves okleveles matematikus vagyok, hívő baptista családba születtem, s magam húsz éve a Debreceni Baptista Gyülekezet (ez egy 500 fős közösség) választott, rendszeres igehirdetője. A többit megtudhatja vagy a gyülekezetben, vagy tőlem. Arról pedig vitatkoznék, hogy ki mennyire, s főleg milyen értelemben hozza előtérbe magát. Nézőpont kérdése, nem kell, hogy egyezzen a megítélésünk.
  Üdvözlettel: Czakó István

  1. Nem látni Önt a gyülekezet portálján. Mégis hol hirdeti az igét? És miért ítélkezik mások fölött, ha Ön igehirdető?
   Kovács Katalin

 8. Czakó úr.
  Tehát e cikk megírása a betűméretről szól?
  A bibliai megjegyzésem is arról szólna?
  Kedves Czakó úr!
  Köszönöm a válaszát, bár nem tudtam meg a „dörgedeleme” valós indokát..
  Fekete Gabriella

  1. Kedves Gabriella!
   Igaz, Ön most már kifejezetten kötözködik, de inkább javasolnám, nyugodtan olvassa végig írásomat is és a hozzászólásomat is. Ha mégsem érti, miről is van szó, kicsit segítek. Azért írtam (sajnálom, hogy ennyit sem értett meg), mert Házik úr(?) durva kirohanást intézett az ALTHÍR ellen, azon háborogva, hogy levették onnan lapját (holott Ő maga nevezte azt szennylapnak, ezért érthetetlen számomra, miért bántja akkor – de erről is írtam), s misztikus utalásokat írt valakikről (homály, hogy kikre gondolt), akik állítólag el akarják őt lehetetleníteni. A betűméret lényegtelen, mert nem az író határozza meg. Azonban a jogtalan feltűnősködés (a csupa nagybetű) már igen, lényeges. De nem ezért írtam írásomat. Csak elmondtam, miért zárták ki Házikot (amit nekem is az ALTHÍR tulajdonosa mondott – Házikéknak is megírta -, s nem az én véleményem). Ezt sem vette észre, szomorú. No, de aki kötözködni akar, az egy vesszőbe is beleköt. Lám-lám, az ocsút már nem hangoztatja. Legalább ennyit megértett. Bocsánat, de miféle bibliai megjegyzéséről beszél? Én ilyet nem láttam, Ön semmiféle bibliai megjegyzést nem tett (vagy akkor egészen máshol tette, amit én nem láttam). Idézem Önt: „Tehát e cikk megírása a betűméretről szól? A bibliai megjegyzésem is arról szólna?” (mármint írása szerint az Ön bibliai idézete). Hm, érdekes. Ezzel részemről befejeztem Házik úr ténykedésével és az Ön kötekedésével való foglalatosságomat.
   Üdvözlettel: Czakó István

 9. Ezek szerint belefulladt a saját írásába, kedves Czakó István úr?
  Nem kötekedek.
  Megpróbálom megérteni, mitől mozdul egy magyar, hogy nyilvános levelet ír egy portál védelmében, ahonnan a Mária országa honlap is ki lett elrudalva.
  Nem foglalkozik továbbiakban a hozzászólásaimmal?
  Hm…
  Talán én is betűhibás lennék?
  Fekete Gabriella

 10. Kedves Látogatók!
  Néhány tényt közölnék:
  1, Sajnálom, hogy belekeveredett a honlapom egy ilyen vitába. Az Alternatív hírportált anno egyetlen dolog miatt hoztam létre és a fő célja máig is ez; nem volt kedvem naponta végigkattintgatni minden jobbos portált, ezért egy szimpla RSS-olvasós oldalt készítettem. MAGAMNAK. Szerencsére szépen kinőtte magát, így örömmel töltött el, hogy mások is megtalálják benne számításukat. Ezt azért fontos leírni, mert így tudatnám, hogy ez egy maximálisan szubjektív, senki által nem irányított híroldal-összeállítás.
  2, A lapra azon honlapok kerülnek fel, amelyek beleillenek az érdeklődési körömbe és amelyeket az olvasók is preferálnak. Van olyan, amelynek soha nem volt helye az Althíren és van olyan, amelyik lekerült. A Kárpáti harsona a fentiekben indokolt okok miatt került le. Ezeket nem ismételném el, de kiemelem, hogy egy ilyen beszólás után, mint ez – „kommunista ivadékok által irányított szennylap” – soha nem is fog visszakerülni. Közel tucatszor jeleztem – UDVARIASAN! – a problémákat, de sajnos nem lett megoldás. Sajnálom. Én soha nem bántottam meg senkit a KH-tól, csak udvariasan kértem. Ennyit erről!
  A Mária Országa a kezdetektől fent volt, azonban egy szerkezeti átalakításunk után már nem működött az RSS-ük. Kértem, hogy módosítsák, mert utána ismét lesz helyük az ALTHÍREN. Ez sajnos nem történt meg. Ez tehát technikai probléma mindössze. Várom az új RSS-t.
  3, Mindig is büszke voltam arra, hogy az ALTHÍR ilyen szépen kinőtte magát és évente több millió(!) látogatót közvetít a nemzeti honlapok felé. És arra is, hogy szinte mindig az első kérésre teljesítettem a honlapgazdák felvételi, vagy módosítási kérelmét és mindezt udvariasan. Ha nem teljesítettem, akkor indokoltam, hogy miért nem. A jövőben is így kívánok hozzáállni a dolgokhoz.
  Tisztelettel

 11. Ha 1X hazugságon,rémhírterjesztésen, kapok 1 újságot, azontúl hiteltelen! Miskolciként, miskolci egyetem professzoráról írt ellenőrizetlenül hazugságot Házik úr lapja! Lehet akár a MUOSZ elnöke is ezentúl? Lásd Eötvös példáját!
  lényeglátó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük