KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Csak a gonosz, országrombolók ne lennének – Fótsomlyói Napok 2009

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

fotsomlyo03Szép, békés, kora őszi szombati nap köszöntött Fótra, s a napsugarak szinte nyáriasan meleg simogatásában, aranyszínben ragyogtak az Ybl Miklós által tervezett romantikus stílusú nagytemplom tornyai. Gróf Károlyi István, aki a templomot valaha építtette, nagyon elcsodálkozott volna az autókonvojon, amely Árpádsávos, és háromszínű nemzeti zászlókkal díszítve érkezett a templom alá, s fekete egyenruhás, fehér inges katonaféle emberek szálltak ki belőlük. Láthatta volna, amint a kis csapat sorokba rendeződve indul az ő valamikori kastélya mellett emelkedő művelődési ház felé, s ott bemennek a kissé kopottas intézmény ajtaján.

Igen-igen. A magyar Gárda Sebő Ödön századának egysége érkezett Fótra, mert az ünnepi esemény szervezői meghívták a gárdistákat, díszelgéssel emelni az ünnep fényét, valamint biztosítani az ünneplők vidám vonulását a város forgalmas utcáin.

Mezőkövesdtől, Maglódig, sok helyről érkeztek Fótra a különböző népviseletbe öltözött néptánccsoportok, népdalkórusok, s nagyon szép, változatos előadás részesei lehettünk. Megtapsoltuk őket, beszélgettünk velük, együtt ettünk-ittunk, jól éreztük magunkat egymással.

fotsomlyo02

Egy szál sün sem volt a környéken, és lám milyen jó hangulat, rend és biztonság érződött minden percben.

A művelődési ház bejáratánál két gárdista állt zászlóval díszőrséget, s a vonuló éneklő, táncoló ünnepi seregletre is a fekete formaruhás harcosok vigyáztak. Sokan, akik arra jártak, átutaztak, megtapasztalhatták a jó hangulatot, s az ország más részeiből érkezett táncos, énekes barátaink is viszik a hírt haza, hogy a fekete sereg katonái pont olyan igaz szívű, barátságos jó magyar emberek, mint bárki más e nemzetben.

Csak a gonosz, országrombolók ne lennének. No, de majd teszünk róla.

Vass István

fotsomlyo01

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: