KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Cenzúrázzák a Merkelt ábrázoló mesealakokat – nemzetközi lapszemle

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

SWIMMING WORLD MAGAZINE
„Magyarország ellenzi, hogy Izrael tartsa az európai rövidtávú úszóbajnokságot” címmel a vizes sport szaklap arról számol be, hogy már csak hat hét van hátra a verseny megtartásáig, de a feszült közel-keleti és elsősorban izraeli-palesztin helyzet miatt a Magyar Úszó Szövetség aggodalmát fejezte ki. A megrendezés Izraelnek 2,6 millió dollárba kerül. Az izraeli úszószövetség nyilatkozata szerint „a magyarok el akarják lopni tőlünk az eseményt”.  Magyarország felajánlotta, hogy az eseményt Magyarországon rendezik. A MÚSZ felkérte az Európai Úszó Szövetséget, hogy változtassa meg a helyszínt. Az izraeli úszószövetség feje, Sai Sehner találkozott Paolo Barellivel, az EÚSZ elnökével,   aki arról biztosította, hogy az úszó Európa-bajnokságot a tervek szerint Netanjában tartják meg. A város 24 km-re fekszik Tel Aviv északi részétől, ahol – írja a portál – „igen kevés háborús incidensre került sor”. 

THE GUARDIAN
„Európa szétolvadása – ahogyan azt a játékok mesélik” címmel a baloldali brit napilap bemutatja Nikosz Papadopulosz brit művészt, aki a Playmobil segítségével a társadalmat ábrázolja a mesefigurákkal. Például Merkel kancellárt viking kutyasétáltatóként mutatja be, aki nyakörvénél fogva jelenik meg két görög politikussal. A Playmobil cégnek azonban ez nem tetszik és letiltották a művészt az alkalmazástól. Ami olyan, mintha a toll feltalálója letiltotta volna azt, aki olyat ír, mint ami nem tetszik neki. Egy másik jelenetben egy görög pénzkiadó automata tart láncon egy bankszámla tulajdonost. A 36 éves művész valóságot jelenít meg, de a német Playmobilnak ez is sok.

SPUTNIK INTERNATIONAL
Calais város polgármestere, Natacha Bouchart a Monte Carlo rádiónak úgy nyilatkozott, hogy az ottani tábor lakóinak megkétszereződése miatt netán szükség lehet a katonaság odahívására,  jelenti az orosz hírügynökség angol nyelvű portálja.

                                                               *             *             *

Ajaled Saked, „a hírhedt izraeli igazságügyi miniszter” 13 éves palesztin gyerekeket is börtönbe akar zárni, miután két 13 éves fiú állítólag meg akart késelni két zsidó izraelit. A jelenlegi törvények szerint 12 éves kortól lehet valaki ellen eljárást indítani és 14 éves kortól börtönre ítélni.

JUNGE FREIHEIT
Az ARD, a német közszolgálati  televízió bevallotta, hogy híradóiban meghamisított képet festett a Németország felé igyekvő menedékkérőkről, „amikor az operatőrök menekülteket filmeznek nagy kerekszemű gyermekeket magukkal vivő családokat keresnek”.  Annak ellenére, hogy a menekültek 80 %-a erős, egyedülálló férfi.

DIE ZEIT
„Üzlet a szükséggel” címmel megjelent cikkében a neokonzervatív-balliberális hetilap számadatokkal illusztrálja, hogy miként profitálnak a különféle üzletágak a menekültbizniszből, kezdve a szállásadóktól a konténerkereskedőkön át a konyha- és  bútoriparig.

INDEPENDENT
Mindenki leírta a szíriai hadsereget, írja a brit lap, de az az oroszok szíriai bombázása óta hirtelen életre kelt és támadásokat hajt végre Aleppónál és az Orontész völgyben. „A szíriaiak azt tapasztalták, hogy az oroszok nem támadnak beépített területeket; az afganisztáni égő kórházakat és a megölt esküvői rendezvényeket meghagyják az amerikaiaknak”. Az oroszok ezen felül repülési koordinátáikat megadják a törököknek (és így, rajtuk keresztül az Egyesült Államoknak). Sőt – ami még inkább meglepő – forró drótot építettek ki a tel-avívi védelmi minisztériummal. Ami pedig még ennél is meglepőbb az az, hogy az izraeliek – akik annyira szerettek szíriai célpontokra és irániakra lőni a Golán fennsík közelében – eltűntek az szíriai égboltról. De ez csak a kezdete Putyin elnök „kalandjának”, mellyel szoros barátokra talált a térségben. És tesz szert egyre több barátra a jövőben.

nssz

NIF

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: