Budaházy-ügy: az amnesztiát támogatja a Fidesz és a Jobbik – Morvai Krisztina tájékoztatása

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szerdán délelőtt az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága tárgyalt a Budaházy György és a Hunnia csoport elleni büntetőeljárással összefüggő amnesztia kérdéséről.

Az előterjesztő Hegedűs Lorántné mellett felszólaltam én is, európai parlamenti képviselőként és büntetőjogászként, nemzeti jogvédőként. Felszólalásomban úgy érveltem, hogy a kialakult helyzet – Gyurcsányék szabadok, Budaházyék börtönben – elviselhetetlenül igazságtalan, ezért azt orvosolni kell. Örömömre mind a fideszes, mind a jobbikos országgyűlési képviselőtársaim helyeselve reagáltak arra az elképzelésre, hogy az igazságtétel ez idő szerinti eszköze a közkegyelem, azaz az Országgyűlés által alkalmazható eljárási kegyelem.

Bízom abban, hogy mind a Fidesz, mind a Jobbik képviselői felismerik, hogy választóik akaratát is a már több évet börtönben eltöltött és hét éve büntetőeljárás alatt álló Budaházy György és a Hunnia csoport tagjainak nyújtott amnesztia tükrözné.

A mellékelt videón látható az Igazságügyi Bizottságban elmondott beszédem, a következő  napok során folyamatosan közöljük a bizottsági ülésen rögzítetteket, a fideszes és jobbikos parlamenti képviselők reakcióját az elviselhetetlen igazságtalanság korrigálására alkalmas amnesztiáról.

A mai nap örömmel és lelkesedéssel töltött el, mert úgy érzem, megnyílt a remény a legalább részbeni igazságtételre. Vége lesz annak a tarthatatlan helyzetnek, hogy a saját hazájukat lekurvázók, saját magukat is hazugnak nevezők, szemkilövetők szabadon vannak, míg a velük szemben nemzeti ellenállást gyakorlók börtönben.

Kérem a Fidesz-szavazókat és a Jobbik-szavazókat egyaránt, hogy országgyűlési képviselőiknek levélben vagy személyesen fejezzék ki akaratukat a Budaházy Györgynek és a Hunnia csoport tagjainak adandó amnesztiával kapcsolatosan. Kérem továbbá a sajtót/médiát, hogy a nyilvánosság felé az amnesztia-vitát folyamatosan közvetítsék.

Szabadságot Budaházynak! Szabadságot a politikai foglyoknak!

 

Köszönettel és tisztelettel:

 

Dr. Morvai Krisztina

európai parlamenti képviselő

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

4 thoughts on “Budaházy-ügy: az amnesztiát támogatja a Fidesz és a Jobbik – Morvai Krisztina tájékoztatása

  1. Kedves Krisztina!

    Kérdezem, hogy ha ez így van és amnesztiát kapnak Budaházyék – az csak őrájuk vonatkozik e a törvény megfogalmazásában a jövőben, vagy általános amnesztiát kapnak az akkori ilyen – olyan szereplők?
    gYURCSÁNY ÉS BANDÁJÁRA GONDOLOK”
    Tisztelettel.:
    ID. kISS lÁSZLÓ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük