Brexit: Azok a gazdagok, akik valószínű nem a háttérhatalom tagjai, sokat veszítettek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Londonban nagy nyilatkozat háború van. Tegnap a Westminster téri templomban vettünk részt egy misén. Jóval hamarabb odaértünk és amíg vártunk a kezdetre a téren folytak az ala iràs gyűjtések, Szocialista Munkások standot állítottak fel és szórólapokat osztogattak, miszerint a Torry-k ki és migránsok be! Egy 80 éves nénike kis táblával vonulgatott a Labour Party vezérét, Jeremy Corbyn-t reklámozva, akinek szerinte maradnia kell. A Font lezuhant 11%-ot is, de végül „megállapodott” 2,5%-on a dollárhoz képest, és 2%-ot vesztett az Euróhoz képest. Amit a svájciak megjósoltak be is következett. Tegnap reggel váltottunk 400.- frankot. Az arány 100.- CHF=65.- Font. Estére már az Oxford Street-en 100.-CHF=77.-Font lett. Vagyis menekülnek a befektetők újra a svájci frankba, ami a svájci valutát a keresettsége miatt megdrágítja. Ez pedig rettentő rossz a svájci exportnak.
Nem sikerült az újságokat alaposan átolvasnom, csak futtàban. Igy nem tudom pontosan mi zajlik a 2 nagy pártban, de ilyen címeket figyeltem meg: A vörösök ki a  Labourbol! Jeremy Corbin-nak  (Labour vezér) nincs elég támogatottsága.
Este későn érkezünk a hotelbe vissza és a NIF szerkesztése után már nem volt energiám az újságokat végigolvasni.
Mindezek azt jelentik, hogy a 2 nagy párton belül is szakadások vannak.
******************
Ma tisztáztam a Labour pártban mi is történt. Az éjszaka folyamán forró gyűlést tartottak, mely egy magas nyomásu kuktában való rotyogáshoz volt hasonló, . A gyűlésen kivül folytak a folyosói csapások (corridor coup), pengeváltások. A pártvezért, Jeremy Corbynt meneszteni akarják, mivel ö valójában végig a Brexit-nek kampányolt (ahogy Cam is!!!) a párt határozattal ellentétben. Mivel a pártok kivétel nélkül mind kormányra készülnek ezért az árnyékkormány tagjai, az árnyék miniszterek (shadow minister) követték a leendő miniszterelnök utasításait és a Brexit mellett kampányoltak. Meg vannak gyanítva, hogy képesek voltak a szavazófülkékben a Brexitre szavazni. Az egész árnyékkormányt elzavarták. De Corbyn maradt és ma délelőtt mar új kabinetet állított össze, kevésbé ismert politikusokból! Pártszakadásról beszél mindenki!!!
Közben megérkezett a Brexit vezér Nigel Farage, UKIP elnök, Brüsszelbe, ahol Juncker fogadta a közismert kedvességével: széles mosoly, hátba veregetés és egy még kedvesebb kérdés: Te mit keresel még itt? Cam (ejtsd Kem, Cameron beceneve) is belerepült Brüsszelben egy szarviharba (shit storm).  Juncker követeli, hogy azonnal adják be a kilépési kérelmet!
A Labour party szeptember 2-ra tervezi a kongresszust!
A hotelbe visszaérkezve 4 újságot kell még átböngésszek, hogy további híreket írhassak a NIF- Olvasóknak.
A font csúcsvesztesége 11% volt.  A részvényindexek a világ börzéin 10%-ot is vesztettek. A DAX 6,8%-os csökkenést szenvedett el. A Brexit a világ börzéinek földrengését okozta!
A prominens milliárdosok portfólióinak milliárdos veszteségeket okozott a Brexit.
A Bloomberg szerint csak Nagy Britanniában a 15 gazdag 5,5 milliárd dollárt veszített.
6. Duke of Westminster, Gerald Grosvenor: a Herceg 1 milliárd dollárt vesztett. -Zerohedge finánc blog szerint Britannia leggazdagabb embere.
Következnek Philip Green áruház láncolat tulajdonos és a vagyonkezelő Bruno Schroder, akik együtt 1,6 milliárd dollárt vesztettek.
A Bloomberg szerint a 400 leggazdagabb ember a világon összesen 127,4 milliárd dollárt vesztett.
Amancio Ortega,  a spanyol ZARA üzletházat alapítója a legnagyobb veszteséget könyvelheti el: 6 milliárd dollárt.
Az amerikai milliárdosokat is érintette a Brexit:
-Microsoft-Alapító Bill Gates és az Amazon-vezér Jeff Bezos szintén belekeveredtek a Brexitbe és 1-1 milliárdjuk bánja ezt. További 7 milliárdos pénze bánja a brit nép döntését és a brit pártok huzakodását az EU-val.
-reuters és sda nyomán
-forrás: CORINNA CLARA RÖTTKER, 27.06.2016
http://www.xing-news.com/reader/news/articles/327202?newsletter_id=14172&xng_share_origin=email
 -különböző brit napilapok
Transyadmin Londonból
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

One thought on “Brexit: Azok a gazdagok, akik valószínű nem a háttérhatalom tagjai, sokat veszítettek

  1. ,,AZOK A GAZDAGOK, AKIK VALÓSZÍNŰ NEM A HÁTTÉRHATALOM TAGJAI, SOKAT VESZÍTETTEK”
    Amióta a háttérhatalom kitalálta magát, ez mindig így is volt. De szerintem olyan nincsen, hogy háttérhatalomhoz tartozó gazdag. Aki meg van híva, az is legfeljebb vicc-titkos szervezet tagja lehet,akit akkor tesznek lapátra, ha felesleges. Orbán és társainak politikája hosszú távon pedig egyenes szembe megy a háttérhatalom hosszú távú érdekeivel.
    Amúgy sem gondolom, hogy a jelenlegi vezető zsidó társaságot felvállalná a háttérhatalom. Orbánról pedig nagyjából azt gondolhatják, amit én, hogy ő felkapaszkodott senki. akinek a tokaji szőlő is nagy veszélyben vannak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük