KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Botrány és tüntetés Esztergomban – Orbán szó nélkül lelépett

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orbán Viktor Fidesz-elnöktől reméltek segítséget a Meggyes Tamás polgármester tevékenysége ellen szót emelő tüntetők Esztergomban. Több százan várták a Fidesz-elnököt, de hiába.

Bár a Jobbik szervezte, nem lett pártrendezvény, hanem városi polgári tüntetés abból a tiltakozásból, ami a Várhegyen vol vasárnap délelőtt. A Szent Adalbert Központban egy konferencián vett részt Orbán Viktor Fidesz-elnök, s neki szerették volna levelüket átadni István gimnáziumos szülők, diákok, jelenlegi és volt tanárok.

Üzentek, de meg nem hallgatták őket

Orbán Viktor a Keresztény Értelmiségek Szövetségének zárt körű találkozóján tartott előadást vasárnap, ezért időzítették a tüntetést erre az időpontra. A zártkörű tanácskozáson a rendszerváltás húsz évét elemezték elsősorban jobboldali személyiségek, tudósok, pedagógusok, politikusok.

A szimpátiatüntetést a Jobbik esztergomi szervezete jelentette be a helyi rendőrkapitányságon, de pártállástól függetlenül mindenkit vártak, akik kiállnak a Szent István Gimnázium és a kirúgott tanárok mellett, valamint tiltakoznak a Meggyes Tamás polgármester irányította városvezetés ellen.

Az Orbán Viktornak írt nyílt levél
Orbán Viktornak, Magyarország volt miniszterelnökének, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnökének és Esztergom Város díszpolgárának!
Mi, a Szent István Gimnázium szimpatizánsai, jelenlegi és volt diákjai és családtagjaik ezúton kell, hogy kérjük az Ön segítségét, hogy úgy is mint városunk díszpolgára tegyen valamit az ellen a méltánytalan bánásmód ellen, mellyel Esztergom város polgármestere és képviselő testülete iskolánk dolgaival kapcsolatban viseltettek és viseltetnek. Értjük ez alatt az iskola elhelyezésének körülményeit, működtetését, az iskolavezetés leváltásának módját és indokát, az új vezetés kinevezésének érthetetlen magyarázatát és személyét, a vezetés által kezdeményezett fegyelmi eljárások vállalhatatlan, demokratikus országban elképzelhetetlen folyamatát és eredményét, diákok, tanárok és szülők alkotmányos jogainak mérhetetlen sárba tiprását.
Határozottan elutasítjuk azt az eddig hozott intézkedések alapján aligha leplezhető önkormányzati szándékot, amely más fontosabb dolgokra hivatkozva, Szent István városában Szent István nevét viselő 323 éves iskola lezüllesztésével, annak esetleges megszüntetését és/vagy más iskolába való olvasztását szorgalmazza.
Nem értünk egyet a közakarat ellen hozott, szakmaiságot teljesen nélkülöző döntéssel, amely az iskola hírnevéhez, múltjához és értékrendjéhez méltatlan, nem hozzáértő, gyakorlatlan, a tantestület szétverésén munkálkodó vezetőt állított iskolánk élére, ezzel is gyorsítva annak ellehetetlenítését.
Kérjük, hogy minden lehetséges eszközzel segítsen nekünk abban, hogy közös erővel rávehessük a város vezetését, hogy – félretéve iskolánk iránti ellenszenvét – állítsa vissza a normális, nyugodt, önálló működéshez szükséges körülményeket, a hozzáértő iskolavezetést és tegyen meg mindent a közmegelégedésre történő mielőbbi végleges elhelyezés érdekében.
Mert egy diktatúra, sújtson akár egy országot, vagy csak egy önkormányzatot, semmilyen vonatkozásban nem lehet jobb, mint a szabadságra épülő demokrácia rendje.
Esztergom, 2009. szeptember 6.
Az aláírók

A Szent István Gimnázium kálváriája immár két éves múltra tekint vissza. Előbb az igazgatót bocsátották el, majd hosszas huza-vona után olyn külsős pályázót neveztek ki igazgatónak, akit azóta sem fogadnak el az iskolai szervezetek (mint a diákönkormányzat, a tantestület és a munkaközösségek). A nyáron fegyelmi eljárással hét tanárt távolítottak el az iskolából, öten pedig önként távoztak.

– Ha a polgárok nem elégedettek az önkormányzat működésével, megoldást csak a kormányzattól remélhetnek. Készülünk a kormányzásra, de egyelőre semmilyen eszköz nincs a kezünkben, hogy segítsünk az embereknek – jelentette ki Orbán Viktor az MTI tudósítójának esztergomi előadása után.

Vasárnap délelőtt a tiltakozók felháborodásukat nem tudták személyesen kifejezni: a pártelnök furcsa mód hátsó kapun érkezett és távozott. Annak ellenére, hogy egy szülőnek érkezésekor megígérte: elmondja előadását és találkozik a rá várakozó mintegy háromszáz esztergomival. Ennek ellenére hátsó kapun távozott – a várakozók döbbenten fogadták a hírt. A jelenlévők időközben Meggyest Szégyelld magad! bekiabálásokkal fogadták; ő gyalogosan jött és ugyanígy ment el pártelnöke beszéde után

Bár zártkörű volt a rendezvény, néhány újságíró bejutott; az MTI munkatársának az István-ügyről azt nyilatkozta Orbán: „Oldja meg a kormány.”

Hasonlóképpen gondolkozhat egy engedély nélkül tiltakozó csoport több tagja is, akik libával, valamint Bajnai Gordon kormányának oktatáspoétikáját gyalázó szövegekkel érkeztek – őket valamennyire sikerült a nagy számban jelen lévő rendőrüknek semlegesíteniük.

MTI/Kemma.hu
Nemzeti Hírháló

4 thoughts on “Botrány és tüntetés Esztergomban – Orbán szó nélkül lelépett

 1. Ezek után csak annyit kérdezek. Mit várhatunk ezektől a választások után?
  Mint a jele egyre határozottabban mutatják, SEMMIT!
  A dolgok ugyanúgy folytatódnak s még azt sem mondhatni hogy más, legfeljebb azt hogy más, de hazug előjellel.

 2. Medgyes a Fidesz szégyene, egy korruptnak tűnő ápolatlan, hisztérikus figura. Maximum egy büfét kéne vezetnie, nem egy jelentős történelmi várost. (Suzukit fogadott el a gyártól nyilvánosan, miután az ő kocsiját felgyújtották, de gondolom a biztosítási pénzt felmarkolta.)
  Az meg röhejes, hogy OVI széttárja a kezét, hogy ő semmit nem tehet. Természetesen csak a telefont kellene felvennie.

 3. Patkányok, pockok, ürgék szokásos közlekedési útvonala a föld alatti járatokban van, lehet hogy ez a díszpéldány ösztönösen választotta ezt. Patkány-kísérletek igazolták, hogy veszélyeztetettség esetén, a patkányok ilyen viselkedése elfogadott, és természetes. Ezt esetünk is igazolta. Lehet, hogy trükkös menekülése volt a téma Szentendrén, Mészáros Lacika, az Info rádió tulajdonosa telkén, Havas Henrik, és Orbán Viktor baráti társaságában tartott, emelkedett, és vidám hangulatú traccspartijának. Hazaárulók egymás közt, vidám evészeten, ivászaton vitatják meg Sukorót, meg ötszázezer izraeli takony betelepítésének a tervét, a földeladásokat az izraeli nagytőkének, Orbán és Kokó szőlőjének(egymás mellett vannak) értékesítését, 600Ft/kg áron. Emellett Gyurcsány patkány, tapasztalatait átadva Orbán patkánynak, felkészíti a kampányban alkalmazandó hazudozások hitelesnek való feltüntetésére a médiumokban: szófordulatok, ígérgetések, ködösítés, öltözködés, mozgás. Vikikém, még azt is el játsszuk, hogy szemen köpsz, pocskondiázod a kormányintézkedéseket a TV csatornákon, s ha majd te leszel a székben, beleröhögünk a nép pofájába, és gazdagodunk tovább. Ha a nép ugrál, lesz már itt pár százezer izraeli testvér, majd velük halomra lövetjük őket. És isznak egyet erre, Havas néha igenlően böfög egyet, majd lefordulnak röhögve a székről, maguk alá okádva. Info rádió komoly támogatásra számíthat, főleg Mészáros zsebe. Tavasszal lehet választani.

 4. Egyéb veszély!!!!!!!!/Orbán hazaárulása: 2004 áprilisában Magyarországon járt az izraeli államfő. Látogatását a Dohány utcai zsinagóga kerítésén (Herzl Tivadarral, a cionizmus megalapozójával együtt) egy márványtábla örökíti meg. Az ok látszólag egy szokványos, baráti (?) látogatás volt. Ehhez képest zárt körben olyan államközi megállapodás köttetett, melynek egyes pontjai (magyar részről) külön-külön is hazaárulással érnek fel. Ezen nemcsak a balliberális pártelit képviseltette magát, de jelen voltak az akkori (magyarországi) parlamenti pártok, a magyar kormány tagjai és az akkori magyar államfő, Mádl Ferenc is. Ezen alkalomból Izrael magyarországi nagykövete fogadást adott a megállapodást aláírók részére. Az egyezmény részben az Európai Unió-Izrael akcióterv alapján került megfogalmazásra, és hamarosan, 2004. május 1-én, Magyarország uniós csatlakozásával életbe is lépett. A szerződő felek ezzel az aláírással tulajdonképpen ratifikáltak egy, az európai uniós országokban sem kellően ismertetett kerettervet. A dokumentum aláírásán részt vettek:
  Mose Kacav – Izrael államfője,
  Mádl Ferenc – Magyarország köztársasági elnöke,
  Medgyessy Péter miniszterelnök, Kovács László és Hiller István (MSZP),
  Dávid Ibolya és Herényi Károly (MDF),
  Orbán Viktor, Áder János és Pokorni Zoltán (Fidesz MPP), valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek vezetői.
  A dokumentum az alábbiakról szólt:
  * Magyarország befogadó cél-ország. Abban az esetben, ha Izraelt külső agresszió érné, mely veszélyezteti az ott élő zsidók életét, Magyarország 500000 zsidó befogadását vállalja, állampolgári jogokat adva a befogadottaknak. Hasonló megállapodások értelmében Németország további félmillió, Lengyelország pedig 100000 izraeli állampolgár befogadására tett ígéretet az ott elhangzottak szerint. (Megjegyzés: ezzel szemben Németország a zsidók bevándorlásának korlátozásáról döntött 2006-ban)
  * 2. Az izraeli áruk európai terjesztése.
  * 3. Az izraeli vállalkozások (magyar) állami pénzen való támogatása.
  * 4. A zsidó kultúra hangsúlyos megjelenítése és propagálása a médián keresztül.
  * 5. A gyűlölettörvény minden áron való elfogadtatása az országgyűlésben, és annak szigorú alkalmazása.
  * 6. A nemzeti irányultságú kisebb pártok, valamint civil szervezetek működésének ellenőrzése, korlátozása és megszüntetése. (Értsd: a megalkuvást nem ismerő, valódi nemzeti erők, az ún. szélsőjobb eltaposására tett törekvés szentesítése.)
  * 7. Az izraeli politika feltétlen támogatása a magyar külpolitikában és a nemzetközi fórumokon.
  * 8. Harc az antiszemitizmus minden formája ellen, a Berlini Deklaráció értelmében.
  A fenti pontokat 2006-ban nyilvánosságra hozó internetes hírportál közlése szerint az információ nem feltétlenül teljes. Az anyagot hivatalosan megkapta a Magyar Távirati Iroda elnöke, aki a pontokat nem cáfolta, illetve kitért a válaszadás és a nyilvánosságra hozatal elől.
  Orbán-hazaáruló. Hazaáruló módon aláírta a megállapodást, 500000 izraeli befogadásáról 2004-ben, de a médiumokban nem beszél a Likud-dal együtt szőtt zsidó betelepítő terveikről, és egy Magyarországi új Izrael létrehozásáról. Lehet, hogy kampánybeszédeinek alapjaként tartogatja, a választások idejére? Meg kellene kérdezni tőle. Betlen minden bizonnyal órákig el tudna évődni vele, erről a számára kedves kérdéskörről a Napkeltében, a közvélemény hiteles tájékoztatása jegyében, melynek nyomán a nézők is eldönthetik, hogy Magyarországot, vagy Izraelt akarnak-e itt, a Kárpát-medence kellős közepén.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: