„Borsodban már nincs lét- és közbiztonság” – Interjú Egyed Zsolttal, a Jobbik megyei elnökével

A sajóbábonyi események megint rávilágítottak a balliberális fertő által tagadott cigánybűnözés valóságára. Többek között erről az esetről és a térség helyzetéről nyilatkozott a Szent Korona Rádiónak, Egyed Zsolt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Borsod megyei elnöke.

A Borsod megyei Jobbik elnökeként, hogyan értékeli a Sajóbábonyban történteket? Ön szerint választóvonalhoz érkezett-e a magyar-cigány viszony?

Először is kezdeném a legelején. Szombaton szerveztük meg a lakossági fórumot, melyet Murányi Levente és én tartottunk. Ott, kimondottan egy provokációval találtuk szembe magunkat. Mivel egy kisvárosról van szó, nem maradt titokban rendezvényünk. 50-60 felbujtott és leitatott cigányt a polgármester küldte a fórum helyszínére – aki MSZP-s -, azzal a céllal, hogy megzavarja a Jobbik lakossági fórumát. Én úgy gondolom, hogy a Jobbik egy rendesen és hivatalosan működő párt Magyarországon, mely az Európai Parlamentben is képviselőkkel rendelkezik, így ugyanolyan jogunk van bárhol lakossági fórumot tartani, mint bármely más politikai pártnak. Nyilvánvaló, hogy itt a Jobbik egy szándékos provokáció veszélyeinek volt kitéve. A vasárnapi történések teljesen torzan jelentek meg a médiában, mert szinte mindenhol az hangzott el, hogy összecsapás, verekedés zajlott. De a gyakorlat némiképp mást mutat. Vasárnap a Jobbik sajóbábonyi vezetőjét életveszélyesen megfenyegették. Több tucat cigány ment a háza elé szamurájkardokkal és egyéb fegyverekkel felszerelve. Több magyar lakost, aki részt vett a fórumon, szintén megfenyegettek. Az MSZP-s képviselőnőt, a helyi boltost, saját boltjában megverték, tettlegesen bántalmazták. Ennek természetesen az volt a következménye, hogy elmentek a rendőrségre feljelentést tenni, de a hivatalos szervtől nem kaptak semmiféle védelmet. Mivel életük veszélyben forgott, ezért fordultak a Jobbik szimpatizánsaihoz, illetve az Új Magyar Gárda Mozgalom tagjaihoz az érintettek. A magyar-cigány együttélésre ez az eset mindenképp negatív hatással van. Ez egyértelműen a szocialista polgármester felelőssége. Érdekes, hogy én egy héten tartok máshol is akár három-négy lakossági fórumot és oda nem jönnek zavarogni. Ennek tükrében úgy gondolom, hogy most valamiféle hátsó szándék volt a motiváció.

Hirdetés

Az említett településről érkezett-e már felkérés, például a Magyar Gárda felé, a tűrhetetlen viszonyok miatt?

Én erre azt tudom mondani, hogy rengeteg felkérés volt már, hogy a Jobbik programjait és céljait meg szeretnék hallgatni a településen. Információim szerint, a helyi lakosok már többször megkeresték a Magyar Gárdát, mert az ott élő cigányság viselkedése miatt nagyon nehéz mellettük élni. Két évvel ezelőtt, maga a sajóbábonyi polgármester kérte a halálbüntetés visszaállítását. Tette ezt pontosan amiatt, mert a cigányok gyilkosságot követtek el.

Amennyiben a jövőben hasonló eset történik, terveznek-e fellépést?

Mivel én a Jobbik megyei elnöke vagyok, így nem vagyok arra hivatott, hogy az Új Magyar Gárda nevében tájékoztatást adjak. De azt mondom, hogyha ott bármelyik magyar emberrel szemben atrocitás fog történni, akkor a Jobbik és szimpatizánsai biztosan a településre fognak menni, hogy megvédjék a magyarokat.

Ön szerint a történtek miatt nőtt-e a Jobbik népszerűsége a megyében, illetve országos szinten?

Természetesen igen. A balliberális média világgá kürtölte az eseményt, holott nem hiszem, hogy ennek akkora nagy fajsúlya lett volna, hiszen Borsod megyében, az ilyen, cigányok által elkövetett támadások szinte már mindennaposak. Ezt az ügyet mesterségesen felfújták, de úgy gondolom, hogy ezzel a Jobbiknak segítettek. Az olyan megyékben, ahol az emberek nem érzik a saját bőrükön a cigánybűnözést, a médián keresztül most láthatták, hogy a borsodi magyar embereknek mivel kell szembesülniük nap, mint nap.

Akkor lehet arról beszélni, hogy a balliberális média megint egy csúnya öngólt lőtt és gyakorlatilag ingyenes reklámot csinált a Jobbiknak és az Új Magyar Gárdának?

Igen. De én úgy gondolom, hogy a jelenlegi magyar politikai helyzetben, a balliberális média és az elvtárs politikusok már csak öngólt tudnak lőni. Próbálkoztak az elhallgatással, de ez sem a Magyar Gárda, sem pedig a Jobbik kapcsán nem jött össze. Próbálkoztak a negatív kampánnyal, de az sem vált be. Most a lejáratással próbálkoztak, de ebből sem lett semmi. Ennek tükrében úgy gondolom, hogy már egyszerűen nem tudnak úgy fellépni velünk szemben, hogy annak a számukra pozitív hozadéka lenne. Szerencsére ma már Magyarországon egyre több ember látja a valóságot, például azt, hogy mi zajlik itt, Borsod megyében.

A rendőrség fellépéséről mi a véleménye?

Mint minden médiának elmondtam, a rendőri fellépést tökéletesen jónak tartom. Ennek kapcsán megemlíteném, ami nem jelent meg a nyilvánosság előtt, hogy a szombati fórumon a helyi rendőröket is megtámadták a cigányok. A helyi rendőrök a miskolci készenléti egységtől kértek segítséget, akik bizony keményen és határozottan felléptek a randalírozó cigányokkal szemben. Ez a határozottság akkor mindenképp helyénvaló volt. Itt, Borsod megyében – eltekintve az ország más megyéitől – a Jobbiknak, illetve a szimpatizánsoknak normálisnak mondható kapcsolata van a rendőrséggel. A hivatalos szervek is tudják nagyon jól, hogy mi is valójában a probléma, csak sajnálatos módon, amíg a pártpolitika irányítja őket, addig nem igazán tudnak mit tenni.

Ön szerint mennyire volt indokolt a rendőrség pénteken, Csepelen zajlott rajtaütése és a vasárnapi, Horthy Miklós bevonulásának évfordulóján történt viselkedése?

Véleményem szerint – és bátran mondhatom, hogy ez a Jobbik álláspontja is – teljesen felháborító volt a rendőrség fellépése akár a csepeli fórum, akár a Horthy Miklós-emlékmenet kapcsán. Az előbbi egy magánterületen zajlott rendezvény volt, a másik pedig bejelentett megemlékezés. Úgy gondolom, hogy itt már kimondottan a nemzeti oldal vegzálására megy ki a játék és hozzátenném, hogy mindez pártpolitikai megrendelésre történik. Mert emlékezzünk vissza arra, hogy a vasárnapi megemlékezést megelőző napon mit is mondott Lendvai Ildikó? Azzal riogatott, hogy a rendőrség részéről kőkemény fellépést vár. Ennek tükrében letagadhatatlan a politikai hátsó szándék mindkét esetben. A csepeli incidens kapcsán elmondanám, hogy egy demokráciában a magánterületnek szentnek és sérthetetlennek kellene lennie. Tehát, ha én valakit meghívok a házamba, akkor azt tiszteletben kell tartani, így nem értem, hogy egy magánkézben lévő vendéglőbe milyen jogon tört be a rendőrség, onnan milyen alapon állított elő embereket. Amennyiben jól tudom, mindezt csupán egyetlen esetben tehette volna meg, mégpedig akkor, ha megbizonyosodott róla, hogy odabent körözött személyek tartózkodnak. Természetesen ebben az esetben ez nem állt fenn, így azt lehet mondani, hogy a rendőrség részéről súlyosan megsértették a magántulajdonra vonatkozó törvényeket.

Tartanak-e attól, hogy a választások közeledtével akár a Jobbikot, vagy az Új Magyar Gárdát belerángatják egy provokációba?

Igen. Minden bizonnyal ez is benne van a pakliban. Nem is kell messzire mennünk, mert a sajóbábonyi eset is ezt támasztja alá. Egyértelműen az volt a cél, hogy másnap a média le tudja majd hozni a főcímekben, hogy tömegverekedés volt a gárdisták és a cigányok között. A legtöbb média olyan felhanggal hozták le az esetet, amivel a Jobbikot negatív színben akarták feltüntetni. Úgy gondolom, hogy a mi oldalunkon – a nemzeti oldalon – álló embereknek megvan az a hidegvére és az önmegtartóztatása. Így nem fognak felülni a provokációknak, nem fognak ütőkártyát adni azoknak a kezébe, akik nyomorba döntötték az országot és ilyen könyörtelen állapotokat teremtettek.

Számítanak-e erőszakosabb, durvább fellépésre a haldokló, jelenlegi hatalom részéről?

Mindenképpen igen. Én szinte száz százalékig biztos vagyok abban, hogy mindez csak előszele volt annak, ami itt a kampányidőszakban történni fog. De abban is biztos vagyok, hogy a Jobbiknak rátermett vezetői vannak és a tagság is elhatározott, így állni fogják a sarat, mint ahogy álltuk eddig is. Nem egy támadásnak voltunk kitéve és még leszünk is, de ki fogunk tartani a végső győzelemig.

A regnáló hatalom illetékes szervei előszeretettel húzzák elő az ún. terroristakártyát. Gondolhatunk Budaházy György és a többi jogtalanul letartóztatott hazafira is. Ön szerint lehet-e arra számítani, hogy a Jobbik prominens személyiségeit, például Vona Gábort, ilyen igaztalan vádakkal illetik?

A Jobbik meghatározó személyiségei és azok, akik majd képviselőjelöltek lesznek, minden szempontból feddhetetlen emberek, így nem tudnak rajtuk fogást találni. De visszakanyarodva a kérdésére, ismerem és nyomon követem Budaházy György esetét. Az igazat megvallva nem tudom, hogy miért is tartják őt fogva. Nincs semmiféle olyan bizonyíték, ami megállta volna a helyét. Ehhez kapcsolódva megemlíteném az ominózus Erzsébet téri esetet, amikor is Vona Gábort a rendőrség előállította mindenféle jogalap nélkül, dacára annak, hogy kamerák tucatjai vették az esetet. De úgy gondolom, hogy mindezek a szélsőbalos és a liberális politikai csürhe utolsó próbálkozásainak mozzanatai voltak. Mindenféle mocskos eszközökkel próbálnak kapaszkodni a hatalomba, de már azt látom, hogy nem is a hatalom motiválja őket, hanem az, hogy rettegnek az elszámoltatástól. Véleményem szerint nagyon jól tudják, hogy bíróság előtt kell felelniük azért, amit ezzel az országgal tettek.

A parlamenti választásokon milyen eredményre számít Borsod megyében a Jobbik?

Én, mint megyei elnök, kitűztem egy célt mind magam, mind pedig a Borsod megyei tagság elé. Köztudott, hogy a Jobbik szempontjából ez a megye szerepelt a legjobban az EP-választásokon. Azóta rengeteg alapszervezetet alakítottunk és még nagyobb energiával folytatjuk a fórumozást is, mint az említett választások előtt. Optimális célként azt tűztem ki, hogy a szavazatok egyharmadát elnyerjük ebben a megyében, tehát úgy 30-35 százalékot.

Gyakorlatilag lehet arról beszélni, hogy meg akarják előzni az MSZP-t?

Én úgy gondolom, hogy az MSZP-t már megelőztük az EP-választásokon, négy százalékkal. Azonban az elmúlt idők történéseinek tükrében jó esély van arra, hogy ezt a négy százalékot akár tizennégyre is bővíthetjük. Sőt, már bátran állíthatom azt, hogy a megyében a fő ellenfelünk már a Fidesz. 13 választókerület van Borsodban és szeretném, ha több választókerületben egyénileg is a Jobbik jelöltjei futnának be. Erre megvan a reális esély, mert ebben a megyében már nagyon sok embernek kinyílt a szeme. Azokat a problémákat, melyeket mi felvetettünk és megoldást kívánunk nyújtani rájuk, az itt élő emberek napi szinten tapasztalják. A közismert gondok miatt már végképp betelt náluk a pohár. Változást és megoldást akarnak.

Amennyiben a választási eredmények alapján bekerülnek a megyei közgyűlésbe, milyen határozott terveik vannak, melyeket meg akarnak valósítani?

A megyével kapcsolatban a legalapvetőbb és legfontosabb cél – mivel Borsod megyéről beszélünk – elsősorban a cigánybűnözés megsemmisítése. Alapvetően két olyan fontos dolog van, aminek megszüntetése érdekli az embereket: az egyik a munkanélküliség, a másik pedig a cigánybűnözés. Sajnos már azt mondhatom, hogy itt már nincs lét- és közbiztonság. Ennek a két égető kérdésnek a kiküszöbölését kell majd megoldanunk az emberekkel. A munkahelyteremtéssel nem hinném, hogy lenne a Jobbiknak gondja, mert például már megyei szinten is kész programtervekkel rendelkezünk. Borsod megyében rengeteg mezőgazdasági terület van, amely csak a munkáskézre vár és sok olyan munkalehetőség is van, amely nem gépet, hanem embert kíván. Ha a megfelelő munkaerőt eljuttatjuk a megfelelő helyre, akkor Borsod megyében nagymértékben csökkenteni lehet a munkanélküliséget. A cigánybűnözés drasztikus visszaszorítására pedig csak egyetlen egy mód van, ez pedig a kőkemény és határozott fellépés. Nem szabad megengedni, hogy még egy újabb gyilkosság történjen. Az erőszakos bűncselekményeket, a rablásokat, a lopásokat is vissza kell szorítani. A törvény szigorát használva, az ilyen bűntényeket elkövető cigánybűnözőkkel szemben szigorúan fel fogunk lépni.

Az izraeli területfoglalás egyelőre még elkerülte ezt a megyét. Amennyiben mégis kitudódna egy ilyen eset, mit tervez ellene tenni a Borsod megyei Jobbik?

Amint egy ilyen felháborító zsebszerződés a tudomásunkra jut, azt azonnal nyilvánosságra fogjuk hozni. A Jobbiknak országos szinten is egyik elsődleges célja, a földmoratóriumot legalább 10-15 évvel való meghosszabbítása. Amennyiben 2011 után szabad rablást engednek a bevándorlóknak – jöjjenek azok akár a Közel-Keletről, akár a távolabbi keletről, mert ugye ez is nagy veszélyt jelent – akkor már arról beszélhetünk, hogy egy éven belül nem lesz az a föld a miénk, amelyen járunk és élünk. A szülőföldünk magyar kézben való megőrzése a Jobbik egyik – ha nem a – legfontosabb célkitűzése.

Szent Korona Rádió – barikád.hu

Facebook hozzászólások


One thought on “„Borsodban már nincs lét- és közbiztonság” – Interjú Egyed Zsolttal, a Jobbik megyei elnökével

Várjuk véleményét itt! (a hozzászólások moderáció után jelennek meg)

%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Ezeket olvasta már?
Simicskó: Nem kaptunk érdemi információt az Omninvestről
Charly Reese: Közel-keleti "ki mit tud"
Jó Dobai uram -avagy tényleg a saját magunk állította szobor ledöntése az egyik legnehezebb feladat
Close