„Big Bad Vlad” – „Nagy Gonosz Vladimir”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Aki akárcsak felületesen is, de kitekint a világra, láthatja egy mind jobban súlyosbodó válság letagadhatatlan jeleit. Minden idők legvisszataszítóbb elnökválasztási kampánya zajlik az Egyesült Államokban, a Brexit zűrzavaros bel-és külpolitikai feszültségeket gerjeszt Nagy Britanniában, és az EU-ban.

Az immár két éve tartó egyre nagyobb mértékű migráns invázió, amely eddig elképzelhetetlen terrorcselekményeket tett mindennapossá, és európai polgárok értelmetlen halálát okozta, felborította a stabilnak tudott biztonságot, lassan szétoszlatja a jóléti társadalom minden maradék illúzióját is.*egy friss hír* 

A Deutsche Bank** ingatag helyzetéről szóló híradások, valamint más európai bankok gyengeségéről szóló hírek az Európai Bankhatóság (EBA) vizsgálatai alapján, a még le sem csengett gazdasági válság, újabb, nem kevésbé veszélyes hullámát valószínűsítik.

A szíriai helyzet, a nem múló ukrán káosz és hosszan sorolhatnánk. . .

Mindezek világossá teszik, jól mutatják annak az agresszív, „demokratikus, liberális, bal-liberális” ideológiára épülő világrendszernek a széthullását, amely önmagát örökérvényűnek hiszi, és mindenkitől elvárja kizárólagosságának elismerését.

Az immár letagadhatatlan agónia okait bűnbakok és ellenségképek felmutatásával próbálják leplezni a hatalmukhoz körömszakadtáig ragaszkodó nyugati politikai elitek, és a velük összefonódó pénzügyi, gazdasági érdekkörök.

A kelet-európai népek e koncepciós bűnbakkeresést keservesen és leplezetlenül megtapasztalhatták a kommunizmus paranoid elnyomása alatt, elég, ha a korabeli újságokat fellapozzuk

Az alábbi kis hír jól alátámasztja a fenti eszmefuttatást. (ford.)

A Brit bulvárlapok Harmadik Világháborút (WWIII) vizionáló hisztériáját egy jelentés váltotta ki, amely szerint elrendelték az orosz diplomaták és rokonaik hazarendelését.
Címkép: dailystar.co.uk

Úgy tűnik, hogy a brit bulvárlapok számára elegendő egy helyi online híroldalon közölt, meg nem erősített forrásból származó jelentés arra, hogy az olvasóikat azzal riogassák, hogy a „Nagy Gonosz Vladimir” „Big Bad Vlad” titokban előkészített nukleáris támadással fenyegeti őket.

Ezt arra alapozták, hogy állítólag a nyugaton dolgozó orosz tisztviselőket utasították, hogy családjukkal együtt repüljenek haza. A Kreml tagadta a névtelen forrásokból származó hírt,

Mégis néhány brit médium kapva kapott rajta, és jó alkalmat talált, az Oroszországgal szembeni ellenérzés dagasztására.

„Oroszország ’sürgősen visszahívja a külföldön élő tisztviselők családjait’ a WW3 (Harmadik Világháború) fenyegetését veti fel,” mondja, a történetet elsőként tálaló brit újság, a Daily Star főcíme.

A cikk Vlagyimir Putyin orosz elnök haragos portréját mutatja, a háttérben egy robbanás drámai képével.

 Egy másik képen Putyin és Európa-térképe látható, rajta a pirosra festett Oroszország, a Szovjetuniót szimbolizálva a sarló és kalapács jelképével, amint az európai nemzeteket bombázza nukleáris rakétákkal.

Az újság az orosz politikai elemző Stanislav Belkovskyt idézi, mondván, hogy a családtagok állítólagos evakuálása egyik része Oroszország készülődésének a nyugattal való nagy háborúra.

A riport kapcsolatot lát a közelmúltban lezajlott polgári védelmi kiképzéssel Oroszországban, amely váratlan figyelmet kapott Nagy-Britanniában, annak ellenére, hogy nem tért el a szokásos éves gyakorlattól. not out of the ordinary

A Daily Mail úgyszintén apokaliptikus szavakkal ecsetelte a történetet, megjegyezvén Oroszország törekvését az USA-val a tömegpusztító fegyverek csökkentéséről folyó tárgyalás lassítására, megakasztására suspension of a deal. E lépés nem érinti az orosz nukleáris elrettentést és kifejezi Moszkva szemrehányását Washington felé, merthogy az nem ragaszkodik az egyezmény feltételeihez.

Az állítást az oroszok fenyegető kivonásáról elsőnek a znak.com hírportál publikálta az uráli Jekatyerinburgban, öt, meg nem nevezett tisztviselőre hivatkozva, akik azt mondták, hogy a Kreml „nem hivatalosan javasolta” nekik külföldön élő rokonaik hazahozatalát.

A külföldi egyetemeken tanulókat meg kell kérni, hogy orosz egyetemeken folytassák továbbra tanulmányaikat, mondja a riport. Az Idős hozzátartozóknak inkább Oroszországban kellene tölteniük nyugdíjas éveiket, mint nyugaton, tették hozzá. Az állítólagos ajánlást figyelmen kívül hagyók büntetése karrierjük megbicsaklása lenne*.(would be a stall in career mehet istállót pucolni)

Amikor a Kreml szóvivőjét a riportban foglaltakról kérdezték, Dmitry Peskov azt mondta, ez az első alkalom, hogy ő a külföldön szolgáló tisztviselők családtagjainak állítólagos hazarendeléséről hall.

Forrás: RT.com

Fordította: Urthvas Bethad

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

2 thoughts on “„Big Bad Vlad” – „Nagy Gonosz Vladimir”

  1. Az ilyen dolgokra általában azt mondják ,,– nem zörög a haraszt . -ha nem fújja a szél –mindenesetre működik a megfélemlítés minden téren , forrong a világ , talán ők sem tudják miért . A sátán kitűnően halad

  2. Van némi önirónia a Big Bad Vlad címben. Finoman utal George Orwell 1984 című könyvére. Ez az RT egy orosz TV csatorna, ezért is érdekes ez a cím, amellett, ha valaki beleolvas a Veterans Today, vagy a NEO, vagy bármelyik más alternativ online lap cikkeibe, tapasztalhatja, hogy általában hazugnak tartják a hivatalos média orosz ellenes ürügyeit.
    Néhány magára adó politikus sem hisz a hivatalos médiában, íme : „According to George Galloway, part of the explanation comes from the fact that the BBC is losing influence and credibility”
    https://www.rt.com/op-edge/363063-uk-rt-policy-harassment/

    A BBC hitelessége pedig már régóta megkérdőjelezhető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük