KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Beszélgetések Kópé kutyával (9): Kópé logikusan gondolkozik

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kópé a Pincénél sziesztázik DSC00446

Tudhatja mindenki, különösen, ha Kópé kutya kvalitásairól Apóval értekezik, hogy Kópé okos, sőt nagyon okos kutya. Persze lehet, hogy Apó ez ügyben egy parányit elfogult, de az tény, hogy VILÁGSZÉPE KUTYALÁNY számos kelekótya fajtársánál sokkal okosabb. Hogy gondolkozik is, azt Apó számos történettel tudja bizonyítani. Minap az is kiderült, hogy Kópé logikusan gondolkozik.

Történt, hogy pár napja Kópé nagy – vadkacsakergetéssel élménydúsított – feredőzést rendezett a kihalt örvényesi strandon. Utána bundája tiszta és Balaton-illatú lett. Ezért Mami megengedte, hogy mellette, a fenti hálószoba duplaágyán aludjon. (Mióta beteg, Apó a lenti kis szobában alszik.) A fürdés óta tehát Kópé éjszakánként a hálószobai ágyon őrzi Mami álmát, természetesen mellette szundítva. – Mamira nagyon kell vigyázni! – szokta gondolni őkelme –, mert rettenetes nagy baj lenne, ha ellopnák. – Ki lenne akkor az én emberanyukám?? – E gondolatra mindig összeszorul hűséges kutyaszíve.

Tegnap azonban szokatlan dolog történt. Apó felébredt hajnalban, s kiment a tornácra, hogy egy kis friss levegőt szívjon. Közben meglepődve vette észre, hogy Kópé szokott helyén, a konyhai asztal alá helyezett kis szőnyegen alszik. – Biztosan nem győzte kivárni, míg Mami felmegy aludni, s ezért lefeküdt megszokott vackára – gondolta Apó.

Kópé az ajtónyitásra felébredt, s álmosan már-már elindult a hálószoba felé, de a lépcső első fokáról hirtelen visszafordult. Kiszaladt a tornácra, körülnézett az udvaron, utána megfordult, visszament a konyhába és határozott kutyaléptekkel felkocogott a lépcsőn. Apó csak álmélkodott. Nem pisilni szaladt ki az udvarra Kópé, mint azt Apó először gondolta, hanem azért, hogy meggyőződjön – mielőtt felmegy –, hogy Mami nincs-e másutt! Ezért okos kutyaeszével a következő logikai lépéseket végezte el néhány másodperc alatt:

  1. Nem biztos, hogy Mami fenn alszik már,
  2. ha nincs fenn, akkor hol lehet? (itt fordult vissza a lépcsőről),
  3. ha nincs fenn, akkor csak a tornácon vagy az udvaron lehet (itt szaladt ki),
  4. nincs sem a tornácon, sem az udvaron,
  5. akkor csak az ágyában lehet,
  6. megyek utána (ekkor fordult vissza, s kocogott fel a hálószobába).

Ezek után merje csak tagadni valaki, hogy Kópé nemcsak érzelmi megnyilvánulásaiban, hanem gondolkozásában is képes az emberéhez hasonló módon cselekedni! – gondolta büszke örömmel Apó, s amint Mami felébredt, rögtön el is újságolta neki Kópé frissen felfedezett képességét.

Vászoly, Öreghegyi Novák-Krasznai Pince, 2014. szeptember 10.

Krasznai Zoltán

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: