KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bayer Zsolt kettős mércéje

Szabad-e lekurvázni egy nőnemű politikai ellenfelet, akármennyire gyűlöljük is? Hogyan működik a politikai bulvár-újságírás? Mik a köpönyegforgatás ismérvei? Hogyan kell tökös-mákos publicistának látszanunk, akármelyik oldalon is vagyunk? Nos, eme kérdések mentén sorakoztattuk fel az alábbi összeállítást, mintegy oktatóanyagként azok számára, akik hol ennek, hol annak a tábornak kívánnak fizetett szószólói lenni. Bár oklevelet kiállítani nem vagyunk jogosultak senki számára, és tanfolyamszervezés ügyben se keressenek minket, mégsem lesz haszontalan, ha átolvassák az alábbi sorokat. És itt most nemcsak a seggfej jobbikos cickányokra gondolok. (Copyright by Bayer Zsolt.)
Ismerik a Beugró című műsor Bekérdező játékát? Tudják, amikor a jelenet két szereplője csakis kérdő mondatokban folytathat párbeszédet egymással. Nos, jelen írásunkban csak kérdések fognak szerepelni. Mármint ami a saját részünket illeti, nem pedig az idézeteket Bayer Zsolttól, a Magyar Hírlap (korábban Népszabadság, 168 Óra, Magyar Nemzet, etc.) publicistájától. Az előzményeket megvilágító leírást pedig dőlt betűvel szedjük, hogy a rövidebb emlékezetű olvasók is képben legyenek.
Kósa Lajost, Debrecen polgármesterét azzal vádolja meg egy bulvárlap, hogy igénybe vette egy örömlány szolgáltatásait.
Mire Bayer Zsolt:

(…) vegyük Kósa Lajos esetét az országúti örömlánnyal. Emlékeznek? Kósa Lajost rajtakapták, a rendőr még jelentette is az esetet. Szemenszedett hazugság volt. Nagy karriert futott be szocialista körökben. Nagyon szerették volna ugyanis megszerezni Debrecent – csak hát Debrecen a „magyar szabadság őrvárosa”. Nem sikerült megszerezniük. És most fizetnek Kósa Lajosnak hárommillió forint kártérítést, ami aprópénz. A gazemberség mértékéhez mérve is, meg a Blikk című szennylap bevételeihez mérve is.

Nagyon szeretné a Fidesz megszerezni a kétharmadot? Vajon a Magyar Hírlapnál mennyi lehet az aprópénz? A Magyar Hírlapnál mi a gazemberség mértéke a szennylap bevételeihez képest?
Költői kérdések, folytassuk Bayerrel:

(…) a nagy Kósa-ügybe vastagon beszállt a mértéktartó és véleményformáló sajtó is, a HVG-vel az élen. Mondtuk már, Debrecenért semmi nem volt drága. Aztán jött a fiát az esőben felejtő, a baleset színhelyéről pánikszerűen menekülő Orbán Viktor esete. Hogy ez a nyomorult még apának is silány. Szemenszedett hazugság volt. Nagy karriert futott be szocialista körökben, a szocialista és szabad demokrata sajtóban.

Vajon nem szemenszedett hazugság-e a Vona Gábort lejáratni szándékozó Magyar Hírlap-cikk is? És ezt vajon mindannyian tudják ott, a Magyar Hírlapnál? Tudja-e Bayer Zsolt főmunkatárs? Tudja-e Stefka István főszerkesztő? Tudja-e a helyettese, Szentesi Zöldi László? Tudja-e a laptulajdonos Széles Gábor? Tudja-e az utolsó portás is?
Mire számítsunk a hátrelévő két hétben, Bayer Zsolt? Sorra kerülnek-e majd a jobbikos vezetők és jelöltek gyerekei is? Mennyire mentek le kutyába a koncért? Mik a direktívák, mit adott parancsba Széles meg Orbán?
De mit is beszélek, hiszen már most is érintett a történetben nem is egy gyermek… Oh, bocsánat, ez nem kérdő mondat volt!
És persze mennyire meg vagytok sértődve, amikor arról beszélünk, hogy egy tőről fakadtok ott ti mind, a parlamenti egypárt, ugye?
2001-et írunk, az ORTT vezetőjéről (aki nő) megjelenik egy valóban minősíthetetlen sor a Népszavában, mire Bayer:

egy Veress Jenő nevű fehérjehalmaz a következő mondatokat merészeli leírni:
„(…) egy fideszista szépasszony, aki – már persze csak a szóbeszéd szerint – bizonyos politikusok családi tűzhelye körüli patvarkodások okozója is. (…) De ne kerülgessük a forró katyvaszt. Körmendy-Ékes Juditról, a médiahatóság elnökéről és Lissák Marcell férjuramról van itt szó.”
Itt ugye nagyjából meg is áll az ember esze. Mert hát mindez mégsem a Kacsa Magazinban látott napvilágot, hanem egy magát komoly politikai napilapnak hirdető újságban. És nem is Veress Jenővel van itt a legnagyobb probléma. Veress Jenővel tele van a létezés, s ha nem lenne Veress Jenő, akkor mihez képest lenne nagyszerű a langy tavaszban földből előmászó csimasz? De hát vannak ennek az újságnak vezetői is, nem? Van főszerkesztője (…), van felelős szerkesztője (…), továbbá van mindjárt kettő darab főszerkesztő-helyettese is (…), aztán van a publicisztikai rovatnak is egy vezetője, Németh Péter. Hát senki nem akadt e sok derék férfiú között, aki megkérte volna Jenőt, legyen kedves összepakolni kicsi holmiját, tegye bele maradék szalonnáját az uzsitasiba, és takarodjon ki a szerkesztőségből, mert a Népszavában nem lehetséges lekurvázni egy nőt, még akkor sem, ha amúgy halálosan gyűlöljük?

A Magyar Hírlapnak tán nincsenek vezetői? Nincs főszerkesztője és mindjárt három darab főszerkesztő-helyettese? Hát senki nem akadt e sok derék férfiú között, aki megkérte volna…? Ajjaj!… Kit is? Merthogy sok mindent el lehet mondani Veress Jenőről, de ő legalább nem volt gyáva a nevét adni az irományához… Szóval, kit is kellett volna megkérni a Magyar Hírlapnál, hogy legyen kedves összepakolni kicsi holmiját, tegye bele maradék szalonnáját az uzsitasiba, és takarodjon ki a szerkesztőségből? Merthogy a Magyar Hírlapnál nem lehetséges lekurvázni egy nőt, még akkor sem, ha amúgy halálosan gyűlöljük?
No de Bayer Zsolttól egészen konkrét iránymutatást kaphatunk, mi is a teendő akkor, ha ilyen nemtelen eset történik, íme:

Elmondom, én mit szólnék. Ha én lennék Körmendy-Ékes Judit férje, akkor úgy megverném Veress Jenőt, hogy csak a fogorvosa tudná megmondani, mi is volt ez az izé itten a verés előtt.

És akkor, kérdem tisztelettel, mi vagyunk a szélsőségesek? Tőlünk félti Bayer Zsolt a demokráciát?
Bayer ezek után Németh Péterhez szól:

Hadd kérdezzem meg, Péter, a régi ismeretségre és az egykori közös munkára hivatkozva, te mit szólnál, ha valaki leírná, hogy a feleséged – persze csak a szóbeszéd szerint – bizonyos egyének családi tűzhelye körüli patvarkodások okozója a Teleki téri kocsmák rötyijében?

Próbáljuk behelyettesíteni a kérdést: Hadd kérdezzük meg, Bayer Zsolt, te mit szólnál, ha valaki leírná, hogy a feleséged – persze csak a szóbeszéd szerint – bizonyos egyének családi tűzhelye körüli patvarkodások okozója a Teleki téri kocsmák rötyijében? Aztán három perc alatt hamisítana hozzá pár iwiwes üzenetet…
Na jó, maradok a Bekérdező szabályainál…: Szerinted annak idején sokan szerettünk itt téged a nemzeti oldalon? Szerinted értjük, hogy miért kerültél odaátra? Szerinted valami tisztességes munkáért elfogadná bármelyikünk a fizetésedet?
Adjon neked az Isten szebb jövőt?
Szebb Jövő

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Bayer Zsolt kettős mércéje

 1. Nem gondolom,hogy a cikkben emlitett „nagyember” olvasná a részére feltett kérdéseket,és egyébbként is,most jelen piilanatban kiemelt gázsival irogathat azt amit akar,csak ártson a Jobbiknak,mert ez a cél,és a lejáratási hadjárat.Az ilyen és ehhez hasonló gerinchibás embereknek semmi sem drága,ha pénzről van szó,ezért esetükben semmiképpen nem beszélhetünk erkölcsről. Ha netán „nem jön be” a manna,majd továbbállnak,és folytatják „áldásos”tevékenységüket.
  De hamár a Magyar? Hirlapnál tartunk,feltünt egy másik „igehirdető” Máté T.Gyula személyében,aki a HunHir.hu-n ma megjelent és Falusy Márton tollából irodott cikkben olvasható,nem más,mint Thürmer Gyula fia,aki 1998-ban a Munkáspárt szineiben indult a választásokon,és most hirtelen a Fidesz szekerét tolja.Nemhiába látható édes szüléje az Echo tv-ban mostanság. A cikk cime: Apák és fiúk.Érdemes elolvasni tisztánlátás végett.
  De a sor folytatható egyéb oldalakon megjenlent irásokból is .Ma a Polgár infón megjelent a Független Ujságirók Szövetsége által irt levél,aminek a cime: Mi történt veled Vona?
  És ezt a kérdést azok teszik fel,akiknek sorában található az a Frigyesy Ágnes,aki a Tornádó hirküldön keresztül szinte naponta tesz fel olyan leveleket,amik szerinte bizonyitják,hogy csakis a Fidesz,akiben bizhatunk,és a Jobbik……..nem is részletezem.
  Egyszóval minden szinten folytatódik a „népbutitás”,és az egy a zászló fényezése.Nagyon remélem,hogy a pofon nem marad el a választások napján.
  És megkapják a választ az ilyen és ehhez hasonló firkászok,mint Bayer,Frigyesy,Szentesi Zi,Máté T.Gyula és a felsorolhatalan számú „fehérjehalmaz cickányok” bayeri „stilusban”.

 2. Tisztelt olvasok!
  Csak az utobbi 20-ev elegge bebizonyitotta mar,hogy a koponyegforgatok vannak olyanok mint a volt parlamenti partok,es vezetojuk.Semmiben nem maradnak el a hazaarulasban.Lehetett latni,hogy olykor a tenyekkel szemben ezek az egyenek takaroztak kulonbozo ervelesekkel.Pl–stilus hibakkal—jut is eszembe a stilusrol.Milyen stilust varnak el azok a szemelyek,es organumok akik hozzajarultak a nemzet letaposasahoz,kirablasahoz,es vezetesehes…stb..
  Ha most a topic lenyeget fogalmaznam meg,akkor valoban eljott a szamonkeres idoszaka.

 3. Az ír Sinn Fein (magyarra fordítva: Mi Magunk) szabadságharcosai annak idején először a saját soraikból támadt árulókat intézték el, csak utána következett az ellenség. A módszer akkor és ott bevált. Ott működött a kelta virtus. (De mi lett a szittya virtussal? – „Régi dicsőségünk, hol KÉSEL….?”) Ha lenne egy magyar Sinn Fein és nemcsak mindenféle ávéhás kreációjú fantomszervezetek, akkor Bayern Zsocát már alaposan kiklopfolták volna, s az eset tanulságát boncolgatva a többi hazaáruló mélységes töprengésbe kezdhetne az élet értelméről meg az árulásért kiosztott 20 ezüstök konvertibilitásáról… Megfontolásra!

  („Akkor a tizenkettő közül egy, akit Iskáriótes Júdásnak hívtak, elment a főpapokhoz,
  és így szólt: „Mit adnátok nekem, ha kezetekbe adnám őt?” Azok harminc ezüstöt állapítottak meg neki.
  Ettől fogva kereste az alkalmat, hogy elárulja őt.” (Mt 26:14-16) – a szerk.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük