Balliberális vinnyogás a Klubrádióért – NIF kommentárral

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Súlyos pszichopatának kell lenni ahhoz, hogy egy ellenzéki rádiót ne tudjon elviselni egy kormány. Viszont ha így áll a dolog, akkor nem maradt más megoldás, csak a koki és a saller. Lehetőleg egyenes adásban.

A felületes szemlélőnek úgy tűnhet, hogy Orbán Viktor rendszere semmitől sem fél. Szembeszáll bátran az IMF-fel, Brüsszellel, Washingtonnal, Berlinnel, a Vatikánnal, de még a matematikával is.

Ezzel szemben felmerül a kérdés, miféle punci az, aki fél a Klubrádiótól.

Mert hogy félnek tőle, az világos. Más oka nem lehet annak, hogy megpróbálják elhallgattatni. A Klubrádió törvényt nem sértett, személyes adatokkal nem élt vissza, valóságshow-t nem sugárzott, és nem a sajtóperek éllovasa, mert az a Magyar Nemzet. A Klubrádió nem retusált ki senkit semmilyen interjúból. Itt jegyezzük meg, hogy például erre a hernyóságra azóta sem bírt reagálni az irdatlan költséggel fenntartott médiahatóság, mert azzal volt elfoglalva, hogy lehetőséget teremtsen az Autórádió Műsorszolgáltató Kft.-nek. Ők ugyan sohasem csináltak még műsort, illetve mivel a pályázatuk természetesen nem nyilvános, semmi se tudható arról, hogy milyet fognak, de nyilván megérdemelték a frekvenciát…

A Klubrádiónak ezzel ellentétben van félmillió hallgatója, ami annyit mindenképpen bizonyít, hogy ennek a fajta médiának van közönsége, van rá igény, legalábbis sokkal nagyobb, mint mondjuk a Lánchíd Rádióra vagy a nonstop bibliaórára. A pályázatot pedig úgy írták ki, mintha ehelyett egy helyi híreket és magyar zenét sugárzó adó lenne itt a legfőbb hiány. Ha ezt Szalai Annamária komolyan gondolja, akkor takarodjon vissza a balettba ugrálni.

De hát nem gondolja komolyan, hanem azt a törekvést fogadja el, hogy ellenzéki rádió inkább ne legyen egy se. Mivelhogy a Klubrádió az egyetlen ilyen. Tehát az itt a tök nyilvánvaló cél, hogy ne maradjon olyan rádió, amelyben rendszeresen politizálnak, és nem a kormány oldalán. És ugyanakkor nem egy országos kertévéről van szó: nemcsak a mainstreamben nem tűrik az ellenzéki hangot, de szubkultúraként sem.

Figyelemreméltó igény ez ekkora felhatalmazással. Egyrészt aggasztó, mert végül is van lehetőségük megpróbálni, másrészt még aggasztóbb, mert akut elme- és személyiségzavart tükröz.

Épeszű ember ugyanis fiatalkorától elfogadja, hogy nem mindenki szereti őt, ebből következően később, felnőtt politikusként sem fordul meg a fejében, hogy elhallgattassa azokat, akik nem szeretik. Sőt, ügyel arra, hogy ennek a gyanúja se vetüljön rá. Cserébe amikor külföldre megy, nem úgy néznek rá, mint valami kannibálra.

De még ha el is ragadja az indulat, amiért őt nem ismerik el, akkor is higgadtan végiggondolja, megvalósítható-e, amit a hangok mondanak. Van-e értelme? Mi történik, ha pár ezer néni többé nem telefonálhat be Bolgár úrnak, és nem hallgathatja, ahogy mások panaszkodnak? Leszoknak az ellenzékiségről? Nem fogják tudni, hova szavazzanak?

És mi lesz, ha ezzel megvagyunk? Akkor még mindig ott vannak azok, akik az ATV-t nézve átkozódnak otthon. Meg az interneten kommentelő társadalomképtelen alakok, valamint a budik falai. Azok takarítása egyébként testhezálló feladat lenne a Médiatanácsnak, alkalmasságuk szembeötlő.

Ma még nem budit pucolnak, hanem az egész magyar médiát tisztogatják. Hogy a politikai szándékot alakítják-e vagy csak végrehajtják, az mindegy. Van még legalább két, a legrosszabb esetben kilenc évük, és most bizonyították, hogy a rendelkezésükre álló eszközöket gátlástalanul felhasználják a fent leírt elmezavar érvényesítésére. A többi esemény pedig megmutatta, hogy a médiahatóságon kívüli módszerek is működnek.

Eléggé unortodox lenne egy olyan uniós tagállam, ahol nem tanácsos ellenzéki médiát üzemeltetni. Érthető, ha szövetségeseink elsősorban a gazdasági ámokfutásnak próbálnak határt szabni, de a független sajtó hiánya ennek a sikerét is veszélyeztetni. Ha nem tűnt volna fel, a szabad sajtó nélkül ma Magyarország lakói úgy tudnák, hogy az IMF a Jézuska miatt ment haza, és hogy Barroso nem írt levelet, sőt nem is tud írni, továbbá nem volt demars sem, és Kim Dzsongil hamarosan hazánkba látogat.

Egy sallert megérne ez a téma is majd, amikor eljön végre a nap, és a világ leül Orbán Viktorral elbeszélgetni a magatartászavarairól. Igazán remélem, hogy nyílt tárgyalás lesz, mert unom már a vádlott hazudozásából kihüvelyezni, mi is történt. Ha időben kezdik, a Klubrádió még éppen közvetítheti.

Tóta W. Árpád

Forrás: hvg.hu

NIF kommentár:

Végre elhallgatott már ez a bolsi-liberális hazugságadó. Hol van az törvénybe fektetve, hogy a Klurbádiónak örökös frekvenciahasználati joga van? Kétségtelen, jobb lett volna, ha a pályázatok nyilvánosak, de a döntést akkor se a Klubrádió hallgatósága vagy Tóta W. hozta volna meg. Ezek a tetvek egyebet sem tudnak, mint minden sérelmükkel külföldre rohangálni, és ott Hazánk rosszhírét kelteni. Ez pedig hazaárulás. Mert azt nem hiszem, hogy a Le Mond csak úgy magától írt volna erről a hírről. Gyalázat, hogy miközben ócsárolja azokat, akik igenis „bibliaórát” akarnak hallgatni vagy helyi híreket, esetleg magyar zenét, ő siránkozik azért az adóért, aminek megszűnésével sokan egyetértünk. Én magam nem sokat hallgattam ezt az adót, s ha véletlenül azt találtam meg, s rájöttem, melyik rádiót is hallgatom, azonnal tovább léptem. Személy szerint (s tudom, ezzel nem vagyok egyedül) egyáltalán nem bánom, hogy Bolgár „úr” (elvtárs) nem szennyezi tovább az étert műsorával. Hiába vinnyog Tóta W.

Híradmin – NIF

(Nemzeti InternetFigyelő)

0 thoughts on “Balliberális vinnyogás a Klubrádióért – NIF kommentárral

  1. „Más oka nem lehet annak, hogy megpróbálják elhallgattatni. …”
    Hacsak az nem, hogy a törvény szabta idő végén, a megintcsak törvény előírta pályázatot a frekvenciára nem a Klubrádió nyerte.
    Más valaki, ugyanúgy, mint a „mártapista” színházának esetében.

    Hogy is írt Tamási Áron annak idején?
    „…Az igazságot is meg lehet szokni.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük