Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az orosz-szír támadások elől Jordániába menekülnek a terroristák

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

syria-jordan-map

Közel háromezer Iszlám Államhoz és Nuszra Fronthoz hű terrorista menekült át Jordániába miután az irányításuk alá tartozó területeket a szíriai hadsereg visszafoglalta.

Katonai források számoltak be hétfőn, hogy főként jordán határhoz közeli déli tartományokból, több ezer terrorista hagyta el a szír államhatárt.

A forrás megemlíti, hogy a szíriai hadsereg vasárnap reggel több tartományban is széleskörű támadást indított a terrorszervezetek ellen. A szíriai hadműveletek az orosz légierő kíséri.

A szíriai erők az elmúlt napokban megtámadták a terrorszervezetek hadállásait Damaszkusz külvárosi részein, Homsz és Deir Ezzor tartományokban illetve Palmyra város közeli régiókban.

Múlthét óta elindított orosz légitámadások hatására az Iszlám Állam terrorszervezet Rakka városból jelentős csapatokat csoportosított át Irakba. Az elmenekült vahabita terroristák főként külföldi zsoldosok voltak. – szemtanúkra hivatkozva írta az arab nyelvű El-Nashre hírportál.

Az orosz légierő Rakka és Haszaka tartományokban több jelentős az Iszlám Államhoz tartozó katonai bázist is fegyverraktárt semmisített meg, ami nagy pánikot keltett a terrorszervezeten belül.

Orientalista.hu – Sinoda

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: