„Az ígéret szép szó, …” – nyílt levél Pintér Sándor Belügyminiszter Úrhoz!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tisztelt Pintér Úr!

 

Ön két hét alatt rendet ígért. Szeretném megkérdezni, hogy hol? Magyarországon, Budapesten, Tárnokon, a Belügyminisztériumban vagy az íróasztalán? Nekem sajnos igazán nem mindegy. Két éve élünk a tárnoki Öreghegyen. Hétszer törtek be hozzánk. Ebből háromról tud a rendőrség.

 

Az okozott kár több mint kétmillió forint. A tetteseknek természetesen nyoma sincs. Akárkivel beszélek, mindenki széttárja a „megkötözött” kezét. Kevés a rendőr, nincs pénz, stb., stb.  Sajnos ezzel nem értek egyet.

Bejelentettem a betörést. Egy ember- 10 perc. Kijött két járőr kocsival. Készítettek nyolc fényképet. Ők csak dokumentálták, hogy igen, betörtek. Két ember- két óra. Bementem a rendőrségre, hogy felvegyék a jegyzőkönyvet. Egy ember- két óra. Két hét múlva megkaptam a határozatot a nyomozás felfüggesztéséről. Egy ember- két óra. Ugye mennyit dolgoztak? Csak nem azért, hogy felderítsék a tetteseket.

VALAMIT TENNI KELL. Minden segítséget megadnak. Nyomógombot, polgárőrséget, településőröket, lovas polgárőrséget, figyelőszolgálatot alapíthatunk. Minden támogatást megkapunk.

Belügyminiszter Úr! Nem a rendőrségnek kellene a munkáját becsülettel, hatékonyan végeznie?

Ezt csak félve kérdezem, mert ha elmegyek az orvoshoz az epekövemmel, és Ö is mindenben segít majd, hogy megoperálhassam magam, nem biztos, hogy túlélem.

Belügyminiszter Úr! Mit tegyek? Építsek betonbunkert, telepítsek aknazárat, mozgásérzékelős gépfegyvereket? Valami élhetőbb megoldást mondjon. Állítólag Európában vagyunk. Ha áramot vezetek a kerítésbe, akkor engem csuknak börtönbe. Ha a betörő az asztalnál ül és zabálja a kajámat, maximum leülhetek mellé, hogy elegyem előle, ha megengedi.

Van tehát tennivaló, csak nem látom, hogy változna valami. Azt már leírni sem merem, hogy a helyzet megoldása komplex feladat. KÖJÁL, APEH, Polgármesteri Hivatal, Rendőrség, Parlament stb. Mi kell, hogy mozduljon valami? Nem látom, hogy a javaslataival bombázná a parlamentet. Mi kell ahhoz, hogy jelentősen javuljon a felderítési arány? Mi kell ahhoz, hogy aki bűnös, az börtönbe kerüljön?

Vannak elképzeléseim, de hogy megvalósuljanak ahhoz az emberek  fásultságát kellene legyőzni. Adjon tippeket. Változtassuk meg a rendőrség szolgálati szabályzatát, hogy mikor KELL fegyvert használni a rendőröknek? Használják ki a jelenlegi lehetőségeket a hatóságok! Mindenki végezze a munkáját becsületesen!!! NE keressünk kibúvókat: kevés a pénz, meg van kötve a kezünk, stb. Most médiatéma a soros EU elnökség. Magyarországnak foglalkoznia kell a romakérdéssel! Vagy a szőnyeg alá söpri, vagy bemutatja Európának az érpataki modellt. Meg lehet oldani a problémát!

Amióta ennyire érintett lettem a problémában, böngészem az internetet. Találtam egy írást, hogy két szál mogyorófa vesszővel milyen eredményt lehetett elérni az iskolázottság terén Klébersberg idejében. Tévedés ne essék, nem a nebulókat világosították fel a /cs/r/endőrök, hogy iskolába kell járni a gyerekeknek. Ne sóhajtsunk fel, hogy hja akkor lehetett. Most már Európában vagyunk. Emberi jogok meg a többi. Akkor, – Trianon után – rosszabb helyzetben volt Magyarország, s mégsem kért a belügyminiszter háromezer rendőrt.

Tárnokon tizenegy rendőr van. A régi minta szerint, kétszer nagyobb lélekszámú községben tudott rendet tartani ennyi ember. Talán hadnagyi rendfokozattól felfelé minden tíz emberből kilencet a terepre kellene küldeni. Ugyan már, belügyminiszter Úr. Csináljon már valamit! Ígérem én is megteszem a magamét.

Hálás köszönettel, egy sokszorosan sértett állampolgár: ROKA

 

Tárnok, 2010. november 22.

 

Közreadta: Nemzeti InternetFigyelő


5 thoughts on “„Az ígéret szép szó, …” – nyílt levél Pintér Sándor Belügyminiszter Úrhoz!

 1. A törvénykezésnek már 65 éve az a célja, hogy ne érezzük magunkat győzteseknek. Soha. Nem lehet megvédeni sem magamat, sem a családomat, barátomat, ismerőseimet, szomszédaimat. Sem ezek vagyonát. Ezen kellene változtatni. Ha tetten érem a rossz szándékot, majd igazságot teszek. Érdekes, hogy mondjuk 5000 évvel ezelőtt mindenkinél lehetett fegyver, volt is, mégse gyilkolták folyamatosan egymást az emberek. Már családon, törzsön, nemzetségen belül. Ha pedig mégis megtörtént olykor, a büntetés azonnali volt, nem talán 3 év múlva.
  Minden férfi katona! Szabad fegyver tartást, esetleg fegyver viselést. Akkor rend lesz. Egyébként soha.

 2. A legalisonvedelem.hu egyik érdekes megállapítása, hogy Magyarországon csak az nem vesz éles lőfegyvert magának, aki sajnál rá 70 ezer forintot.

 3. Tisztelt Miniszter Úr !
  A segítségét szeretném kérni,ami a készülő vagyonvédelmi törvényhez szorosan kapcsolódik,ezen belül az én problémámhoz is! Munkaviszony jogellenes megszüntetése miatt pert nyertem egy v.védelmi cég ellen ,aminek fővállalkozója a CIVIL BSZ,aminek Önnek volt a tulajdonosa ! A perben megitélt összeghez azért nem tudok hozzájutni,mert a SIDE Security havonta változtatja bankszámla számait !Rokkantnyugdíjas vagyok,nagy szükségem lenne a pénzre ! Javaslatom: Függesszék fel működését annak a v.védelmi cégnek addig ,míg nem teljesíti fizetési kötelezettségeit! !! Családok kerülnek lehetetlen helyzetbe !
  Segítségét előre is köszönöm !

 4. Tisztelt Belügyminiszter Úr. A megválasztásuk esetén a FIDESZ ígéretet tett, hogy rövid idő alatt rendet tesznek/ ez 2 hét/. Sajnos, ez messze nem valosult meg. Tessék eljönni Miskolcra, az Újgyőri-Főtéren fel kell szállni a 6-os vagy a 16-os buszokra, és igazat fog adni. Ezonkívül,, ha történik egy baleset /sajnos/ akkor 50-100 fő rögtönítélő bíroság címén agyon üthet, félholtra verhet. 8 hónap telt el, erre a cselekedetre nem lehetett egy szigorú törvényt alkotni? Mondjuk 20év. Szerintem sok meggondolná hogy rögtön ítélkezzen. Még megjegyezni kívánom, hogy az ön által ismert Vágó Elvtárs 15 év „megfeszített” /ebben van brutalitás, kézujj törés, lövöldözés/ munkájáért nyugdíjba mehetett 280000 Ft havi ellátmányért. Ja, 38 évesen. Ön szerint ez Igazságos? Én, Nagy Árpád, 40 év és 119 nap ledogozásért 71000 Ft a nyugdíjt kapok, és nem törtem senki csontját. Kikérem Magamnak ezt a Megkülönböztetést. Nagyon várom – ha lehet – válaszát.

 5. Tisztelt Emberek!Vegyétek már észre,hogy akire szavaztunk,egyre csak nyomorít,eltapos bennünket,ha hagyjuk!Budaházi Györgyöt ki kell engedni,ő jó ember.Amiért a Fidesz az Emberekkel azt tehet amit akar azért van,mert egytől egyig mind benne van a Maffiarendszerbe!A Belügyminiszterrel együtt!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük