Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Élet csak egy nagy hologram? – Egy új tanulmány azt sugallja, hogy kétdimenziós univerzumban élünk

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy csoport elméleti fizikus és asztrofizikus új tanulmánya szerint “fontos bizonyíték” utal arra, hogy minden amit látunk és érzünk, valójában egy hatalmas illúzió része. 

universe

A Physical Review Letters folyóirat írásában, kanadai, olasz és angliai tudósok jutottak erre a következtetésre, mialatt a szabálytalanságokat tanulmányozták a kozmikus mikrohullámú háttérsugárzásban (CMB) – a Big-Bang úgynevezett “lemenő nap utolsó sugaraiban” – afterglow.

‘Rotten Egg’ death star: Hubble’s haunting images show nebula’s violent demise (PHOTO)

A holografikus univerzum elméletének első előterjesztése az 1990-es években azt állítja, hogy minden, ami a mi háromdimenziós valóságunkat képezi a nagytömegű csillagoktól a parányi atomokig, valójában kétdimenziós sík

E modell elmélete szerint a gravitáció vibráló, rezgő vékony húrokból keletkezik, amelyek valójában hologramok, amelyeket egy lapos univerzum generál, a háromdimenziós mélység illúzióját keltve.

Az új tanulmány hatalmas mennyiségű adatot vizsgált meg, melyeket fejlett távcsövek és érzékeny műszerek gyűjtöttek a CMB ‘fehér zajának’ vizsgálatához, és a szabálytalanságok kiszűréséhez

A csapat azt állítja, hogy ez a modell segíthet feloldani Einstein relativitás elmélete és a kvantum fizika közötti következetlenségeket, melyek az univerzum hologram voltával magyarázhatóak.

A tanulmány társszerzője, Kostas Skenderis professzor a Southamptoni egyetemről egy 3D-s film nézéséhez hasonlítja az elméletet, Phys.Org reports. A közönség érzékeli a kép magasságát, szélességét és mélységét, holott a valóságban ezek pusztán csak vetületek egy kétdimenziós-vászonról

Javasoljuk a holografikus univerzum használatát, ami a Big-Bangnek egy nagyon eltérő modellje attól a népszerűen elfogadottól, amely a gravitációra és a tágulásra támaszkodik,” said – mondta a tanulmány vezető szerzője, a kanadai Waterloo egyetem fizika, csillagászat professzora, Niayesh Afshordi

Mindegyik modell különböző felvetésekre késztet, amit tesztelhetünk, ahogy finomítjuk az adatainkat és javítjuk az elméleti megértésünket – az elkövetkező öt évben”

Russia Today

Fordította: Bethad Urthvas

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

12 thoughts on “Az Élet csak egy nagy hologram? – Egy új tanulmány azt sugallja, hogy kétdimenziós univerzumban élünk

 1. amikor a természettudományba belevisszük a filozófiát …. akkor az inkább ezen utóbbivá válik …

  amikor ezen értekezést valaki (a nagytömeg, mint én is) elolvassa, azt hiszi … ez az igaz … és amikor ennek szöges ellentétét, akkor ugyanazt hiszi igaznak …

  nekünk csak inkább választanunk kell ezek között. Ami engem illet, én inkább a több, mint 3 dimenziós világegyetemben hiszek. Ahol az ido tényezoje is (legalább) elismert, használt …

 2. Örülök, mert mégsem hülyültem meg,nekem gyermekkorom óta ez volt az érzésem, pedig semmiféle tudományos magyarázattal nem tudnék élni.

 3. “majá világa..
  Ha figyelmesen olvassák a “tudósok A Tibeti könyv életről,halálról, vagy a Hinduk Szent könyvét,(amit Einstein is lapozgatott) a Bhagavad-Gitá-t, vagy Szokratész elmondásait az univerzumról,akkor rájöhetnek,hogy a lemaradásuk,több ezer év.
  “amit tanulásnak véltek,az nem más ,mint visszaemlékezés.

 4. …Kissé röhejes az,hogy sokaknak “nem esett még le a tantusz”…:
  …M Á T R I X B A N É L Ü N K………………………………….
  …A tudósok meg elmehetnek a fenébe….
  …mivelhogy amire mégcsak most döbbennek rá….az bia’…
  …régesrég benne van B U D D H A tanításában………………………
  (a Lényeg Látása mindig Keleten van…ahol KEL A NAP……………………)
  aki üzeni ezt a nyílvánosságnak: V A Z U L

 5. MI, akik nem végzünk tudományos kutatásokat sem elméletben, sem gyakorlatban, és sem kedvünk, sem tudásunk nincs ehhez, voltaképpen szabadon eldönthetjük, elhisszük e, vagy nem az elméleteket, bármiről is legyen szó.
  Persze elgondolkodtató, hogy mind az atomkutatásban, mind az univerzum kutatásában, olyan felfedezések vannak, amik meghaladják, nemcsak az egyszerű emberek, de maguknak a tudósoknak a felfogóképességét is.
  Én ezt mondanám a bibliai almafa dézsmálásának, mert ennek a világ, legyen lapos vagy akármilyen, törvényeinek és szerkezetének megismerése nem az emberiség kompetenciája.
  Na, ja,az ember kíváncsi lény, és tudomány, és érdeklődés nélkül, ma nem itt tartanánk. Jó, nem lenne atomveszély, de sok pozitív dolog sem.
  A 3D film amúgy szemléletes hasonlat a cikkben.

  Amúgy lehet, hogy az világ tényleg lapos vala, és négy elefántok tartják vala, melyek es négy teknősbékákon állanak, s hogy eme jószágok meg miken, az már egy talány.

 6. A legnagyobb fájdalmas illúzió, hogy nyulok a sörért, ami előttem van, de nincs ott.

  A tréfát félretéve: szetintem a 70
  -es években is voltak hasonló fellángolások, akkor filmszalag volt előttünk, vetitettek.
  Fejlődik a tudomány, öregszünk.

  Kedves Vazulnak!
  Én egy parasztházban lakom, a mátrixot matekból tanultam, optimalizáltunk, és volt egy többrészes film, amelyet szerettem nézni. Az excell tábla is egy mátrix, ….a telefonközpont elve is a mátrixon alapul. A magyar Puskás Tivadar volt a feltaláló.

  A teret is oszthatjuk szektorokra, akár több dimenziós mátrixot is alkothatunk.
  A távolságmérés is hülyeség, felesleges, a távolságot mérjük szögekben, megtették..úgy mérik.
  Miért van pi, alfa, gamma állandók, pedig nem lehetnének. A természet nem hinném, hogy állandókat produkál. Mi azért használjuk ezeket a számokat, hogy lehetőleg, megközelitőleg tudjunk valamit behatárolni, hivatkozni rá.

  Möbius szalag, nincs mátrix, de dimenzióváltás lehetséges. Átsétálhatunk egyik oldalról a másikra. Csak a teret kell möbiusszá átalakitani.

  Tök egyszerű.
  Annak aki képes rá.

  Atilla

 7. “amikor a természettudományba belevisszük a filozófiát..
  Igen bele is kell !!
  Ahogy az Orvoslás négy alap pillérének is egyike. (ma is kellene,hogy legyen !!)
  Első az asztronómia, aztán filozófia, alkímia, majd az erény, vagy jellem.
  A filozófia az alapja mindennek. “Ahogy a vallás filozófia nélkül fanatizmus,a filozófia vallás nélkül csak spekuláció.
  “amikor ezen értekezést valaki..
  “amikor a szerencsétlenségedről akarnak meggyőzni,ne csak arra figyelj ,amit hallasz,hanem arra is ,amit érzel.

 8. Ez éppen olyan ökörség, mint az volt, hogy mára a Földközi tenger sivatag lesz, vagy a széndioxid felemelkedése a felsőbb légrétegekbe, és a globális felmelegedés.
  Nagyon is valós ez a világ, nem csak illúzió!

 9. Ejnye már, no, Deák Ferenc úr!
  Amikor valakik kitalálták a repülés mikéntjét, sokan voltak, mint Őn is, hogy azt mondták, “ha Isten azt akarta volna, hogy az ember repüljön, akkor szárnyat adott volna néki”
  Valamire azt mondani, hogy ökörség, szamár dolog, ha az ember nem tudja az ellenkezőjét bebizonyítani.
  Persze a földeken a gyomlálás közben eszembe sem jut, hogy magas tudományos gondolataim legyenek, mert bizony inkább a hajolgatástól fájó derekamra gondolok erőst, meg amúgy is, de azt mondom, hogy bármi lehetséges, mert rettenetesen nem ismerjük a világot.
  A természetben élő ember tudja, hogy a természet tele van csudákkal.

  1. Nem tudom, hogy ön milyen kort tapos, de írásait olvasva; szólithatom Berci bácsinak.

   Ismerek egy Berci bácsit, mindenki tiszteli a környezetében, remélem másutt is. Annyira tiszteletreméltó személyiség, hogy ilyen Magyar emberek kellenének eme országnak.
   Sajnos nem jó korban nyílt tekintete a Mindenségre.

   Az én Berci bácsim, (ő nem tudja) neve: Andrásfalvy Bertalan.

   Egyszer beszéltem vele, maga az őszinteség,

   Az Ember.

   Nos, hát Berci bácsi szeretem a hozzászólásaít.

   Atilla

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: