Az alakuló ülés margójára

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!


Fotó: Oskar
Fotó: Oskar

Izgatottan vártuk az alakuló ülés pillanatát. Egy napja még úgy látszott minden rendben lesz, egyezkedés a posztokért megszületett. De – mint azt már megszoktuk -, az MSZP nem hazudtolta meg önmagát felrúgta a megállapodást. Gondolom átgondolták, az elvtársak megvitatták, hogy milyen „nemzeti kockázatot” jelenthet számukra, ha megismeri a Jobbik a volt kormány és koalíciója nyolc évig tartó ámokfutását.

Megijedtek, vagy külső nyomásra cselekedtek – nem tudni csak azt, hogy foggal-körömmel ragaszkodtak a nemzetbiztonsági funkcióhoz. Segítette szándékukat Sólyom László is, mikor kampánybeszédet folytatott a megalakuló kormánypárt mellett, és elmarasztalóan szólt a legálisan parlamentbe jutott Jobbik ellen.Ezt követően nem csodálkoztam, hogy ellenségképet festenek a nemzeti érdekeket képviselő pártról. Mint azt láthattuk, milyen felháborodást és műbalhét váltott ki Vona Gábor mellénye, melyen egy címerben, ősi zászlónk sávjaiban aranyoroszlánok képviselik az értékeket. Vajon melyik oroszlán lehet számukra a legveszélyesebb?

Nézzük csak sorjában, mit jelképez a kilenc oroszlán?

Az első sor:
Erő, Bátorság, Fegyelem
A második sor:
Becsület, Büszkeség, Szorgalom
A harmadik sor:
Hűség, Tisztaság
A negyedik sor a vezető legfőbb erényét:
Bölcsesség
Kedves megrökönyödött képviselőink!

Az Önök helyében inkább elkezdeném gyakorolni a kilenc erényt, hogy jobb emberré váljak. Rossz érzésem támad azokkal szemben, akik ezektől félnek, mert bennem keltenek félelmet!
Következő szentségtörés, az Önök képzeletbeli oltáránál a Szent Koronára tett eskü volt.
Többször végignéztem és meghallgattam az eskütétel szövegét, de semmi olyat hallottam ki belőle, ami Hazánk és népünk ellen szólt volna. Minden elhangzott szó a magunk, gyermekeink, és unokáink reményteli jövőjének építésére szolgál.
Lehet, hogy sokan nem is tudják, mitől határolódnak el, mi a Szent Korona. Tudom, emlékszem, jól emlékszem, a smicisapkás hasonlatra. Ajánlom minden magyar parlamenti döntéshozónak, tanulmányozza a Szent Koronát. Nem csak a saját műveltségét csiszolja vele, de segíthet mások identitását is megérteni.
Az eskütétel itt látható:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=E18tkyCTHz8&feature=player_embedded]
A képviselők a legmegfelelőbb ruhájukat, ékszereiket, kitűzőiket választották az eskütételre. A roma származású LMP-s képviselő asszony, gyönyörű népviseleti elemeket tartalmazó ruhájában jelent meg. Csinos volt, hűen tükrözte egyéniségét. Nagy kár volt a kísérő szövegért, melyből kiderült semmi nem a saját ötlete, azt formatervező készítette, és azért, hogy így tiltakozzon az oroszlános mellény miatt.
Képviselő asszony, tudja Ön, hogy hány ember szimpátiájától fosztotta meg magát? Ismétlem magam. Kár volt, mert igazán csinos volt, az ízléses szép ruhájában. Ha nem tudtuk volna, hogy dafke, azért is, és kifejezetten csak is azért… Még divatot is teremthetett volna.
Láttam néhány nagyon ízléstelen kitűzőt, amit kihagytam volna.
A hivatalos esküről a kövezkezőt jegyeztem meg. Az eskü szövege érthető volt, a képviselők hangja betöltötte a termet, az utolsó mondatnál elhalkult a szó, az „Isten engem úgy segéljen”-nél. Kívánom, azon keveseknek, akik ezzel a kérésükkel egy hídra léptek, soha ne hagyják el, mert ez az út oda vezet, ahol Isten várja, hogy teljesíthesse a kérésüket!

Örültem Schmitt Pál megválasztásának, sajnos örömöm igen hamar szertefoszlott, a csalódás sokkja váltotta fel, mert a szava szegők mellé állva döntött a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöki posztjáról. Azt hiszem most vele szemben is helyére kerültek nálam a dolgok. Tudom, nem sokáig lesz ebben a pozícióban, mert Köztársasági Elnöknek jelölik. Megválasztása esetén, Kövér László lesz az utódja. Kedves Schmitt Pál, szívesen olvasnám a véleményét Sólyom László Köztársasági Elnök úr elhangzott kampánybeszédéről…
Az ülés befejezése felemelő volt, annak ellenére, hogy a Szózatnál sok összezárt ajkat lehetett látni.  Ezen nem csodálkoztam, gondolom, nem akart úgy járni, mint Mandur úr, aki házelnöki minőségében  belesült a Himnusz éneklésébe, mert nem ismerte a szöveget.
A Szózat eléneklését a Székely Himnusz követte. Tudom én, és értem, hogy nem volt a program része, ezért sokakat meglepett, de az már felháborító, hogy voltak, akik, szinte futva keresték a három kijárat egyikét, nehogy az Internacionáléhoz, vagy a munkásőrindulóhoz szokott fülükbe belopja magát a Székely Himnusz gyönyörű, szívet dobogtató, szemet könnyező fohásza.
Szégyellje magát az a honanya, és honatya, akit egy nemzeti ima nem késztet arra, hogy abbahagyja pakolását, hajlongását, és nem gátolja meg abban, hogy a Himnusz alatt elhagyja a termet.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=5x0xL5MwrB4&feature=player_embedded]
Remélem, emlékezetes marad számunkra a tegnapi nap, és nem felejtünk el soha!
Kívánok minden jó szándékú képviselőnek erőt, egészséget, adassék meg Istenhez küldött kérésük, és a munkájukon áldás legyen!
Lélek Sándorné Ekpafat
http://tárogatóhangján.hu

Nemzeti InternetFigyelő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük