BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Árulással határos botrány – Jaroslaw Kaczynski elégedetlen a vizsgálattal

Jaroslaw Kaczynski, a Szmolenszk melletti repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt lengyel elnök testvére, nincs megelégedve a katasztrófa kivizsgálásának menetével és az amerikai kongresszushoz fordul, hogy kapcsolódjon be a vizsgálatba. A hivatalos Varsó az ellenzéki politikusnak ezt a tervét áruláshoz közelítő botrányként értékeli. A lengyel kormányban az a vélemény, hogy megengedhetetlen ilyen kérdésben egy másik államhoz fordulni, amikor Lengyelországban létezik a törvényes kormány. Adam Bobrykneves lengyel politológus Rádiónknak adott exkluzív interjújában kijelentette:

– A szmolenszki katasztrófa nagy probléma és nagy fájdalom  minden lengyel számára. Szeretnénk minél hamarabb megtudni ennek a katasztrófának az okait. Számunkra a legfontosabb az a vizsgálat, ami most Oroszországban folyik. Rendjén való, hogy ez az ország folytatja a vizsgálatokat,miután Oroszországban történt a katasztrófa. Ha az orosz-lengyel együttműködést nézzük ebben a kérdésben, akkor elmondható, hogy minden helyes úton halad. De akadnak, akik ebből a katasztrófából szeretnének nagy nemzetközi problémát kerekíteni. Nincs arra semmi ok, hogy Oroszországon és Lengyelországon kívül más országok is bekapcsolódjanak ebbe a vizsgálatba. Ez inkább politikai lépés, mintsem olyan dolog, ami valami újat hozhatna a vizsgálatba.

Kaczynski levelének átadásával Anna Fotyga volt külügyminisztert és Antoni Macierewiczet, a lengyel titkos szolgálatok ex-vezetőjét bízták meg. Anna Fotyga diplomata munkája során nemcsak az Oroszországhoz, hanem a Németországhoz, az Európai Unióhoz fűződő kapcsolatokat is elrontotta. Antoni Maczirewicz pedig gyakorlatilag  szétverte a lengyel katonai felderítés munkáját. Adam Bobryk szerint ezek a szélsőjobb lengyel politikusok nem azért mennek az Egyesült Államokba, hogy segítséget kapjanak a légi katasztrófa kivizsgálásában, hanem azért,hogy felhívják magukra és az általuk képviselt pártra a figyelmet.

Mint ismertes, október 20-án a Nemzetközi Repülési Bizottság bejelentette, hogy megállapították a katasztrófa okait, és Lengyelországnak ennek kapcsán átadták az összes anyagot. Oroszország példa nélküli nyitottságot demonstrált a vizsgálat során.

Amint Tomasz Hypka, a lengyel repülési tanács titkára a napokban közölte: a légi katasztrófa vizsgálatának eredményei a lengyel fél számára súlyosak lehetnek, miután rosszul volt előkészítve a repülés.

Ez is érdekelheti:  Robert Fico szlovák miniszterelnök visszatért hivatalába

Az Oroszországban lefolytatott vizsgálat eredményeit követően a lengyel félnek 60 napja van saját kommentárjaihoz. Ezt követően a történtekről szóló jelentést nyilvánosságra hozzák.

Forrás: Oroszország Hangja

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Árulással határos botrány – Jaroslaw Kaczynski elégedetlen a vizsgálattal

  1. Hát igen. Több szem többet lát. Ez nagyon jó, ha valaki ki akar deríteni valamit. Nagyon rossz ha takargatni akar valamit. Számomra a lengyel vezetőkkel történt szerencsétlenség? is bizonyító erejű a 2010-ig működő magyar? pártokkal kapcsolatban. Az, hogy még élnek, világosan mutatja, hogy semmi nemzeti elkötelezettség nem volt egyikben sem. És nem is lesz soha. Ha netalántán valódi nemzeti erő győzne a választásokon, azt biztos hasonló szerencsétlenség érné.

  2. Mivel a lengyel vezetés lemészárlása az indulás elött kezdödött, és gondosan vigyáztak arra, hogy az oroszokat „hírbe hozzák”, most már nincs ember, aki azt hinné Lengyelországban, hogy ebben az oroszok érintettek. Ha az oroszok lettek volna, akkor sokkal ésszerübb lett volna, ha gép a felszállás után, otthon koccan… Viszont vannak, akik Lengyelországra is felvásárlási igényt jelentettek be, s egy kis merénylés úgyszólván a „vénájukban” , lényegében ha a régi római kérdezösködéssel kezdjük, hogy a balhé kinek állt érdekében, akkor elsö helyen viribolnak….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük