Ángyán József: A lelkiismeretem tiszta maradhatott, önként és idejében álltam fel

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Interjú Ángyán Józseffel, a Fidesz-kormány korábbi államtitkárával, a magyarországi földrablásokra figyelmeztető és azt dokumentáló agrármérnökkel, egyetemi tanárral. Szóba került a Professzorok Batthyány Köréből való távozása, a jelenlegi bevándorlás politika, és az erkölcsi értékeit elveszítő társadalom szükségszerű bukása is.

A kiszivárgott levelében megdöbbentően szervilisnek, és a keresztény értékrendtől messze távol állónak nevezte a Professzorok Batthyány Körének kvótareferendum mellett kiálló közleményét. Miért érezte úgy, hogy emiatt távoznia kell a PBK-ból?

Ez a kormányzati propagandára is rálicitáló, a felelős értelmiségi szerepkör elárulását tükröző közlemény csak az utolsó csepp volt a pohárban. Kezdjük ott, messze nem igaz, hogy nem jönnek hazánkba bevándorlók, amint azt Orbán Viktor állítja. A kormány által bevezetett letelepedésikötvény-program például nem csak a korrupció szempontjából, vagy az offshore cégek miatt gyanús. Hiszen a lényege, hogy akinek van pénze, az jöhet, gyakorlatilag meg sem kérdezve, ki vagy? Hiszen egy olyan „ellenőrzési rendszer” csatlakozik a programhoz, amelyen hazájukban elítélt, köztörvényes bűnözők is átcsúszhatnak. Hozd csak a pénzt, adj a magyar államnak kölcsönt, és cserébe teljes jogosítványt kapsz te és a családegyesítés révén közvetlen rokonaid is az Európai Unióban. E kormány által betelepített, kétes egzisztenciák száma mára a 16.000 főt is meghaladta. Eközben a bizniszből csak egy szűk kör húz hasznot, a kölcsönt pedig öt év múlva mindnyájunknak kell majd közpénzből visszafizetni. De nemcsak a letelepedési kötvényekről van szó. Arra, hogy valójában egészen más jár a miniszterelnök fejében tökéletes példa lehet az arab bankárok közgyűlése előtt elmondott beszéde. Orbán Viktor tavaly nyáron huszon-egynéhány percen keresztül beszélt arról a hallgatóságának, el ne higgyék, hogy az iszlám ellen vagyunk, mi nagyon szeretjük a muszlimokat, tanulni akarunk tőlük, jöjjenek, telepedjenek le itt, hozzák a pénzt. A közeg fogadókész és barátságos.

„Nos, ez a kettős beszéd vagy a különbségtétel szegény és gazdag között, az tán keresztényi gondolkodásra vall?”

Nem véletlen, hogy a jobboldali körökből hevesen támadják Ferenc pápát, a mai magyar „politikai kereszténységnek” ugyanis megítélésem szerint semmi köze a kereszténységhez. A kvóta-referendum tehát nem a bevándorlásról szól, amit a nemzetnek felelős értelmiségnek át kellene látnia.

Ha nem a migrációs válság megoldása a tét, akkor mi?

Véleményem szerint a kvótareferendum hatalmi manipulációs célt szolgál, amelynek jól ismert régi eszköze a félelemkeltés, a háborús pszichózis. Amint azt egy erre vonatkozó tapasztalati parancs mondja:

„A nép úgy kell, hogy tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nem létező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezdenek. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nem létező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását”.

Az ezt tükröző mai propaganda-kampány szinte teljes mértékben megegyezik azzal, mint amikor a Gyurcsány-kormány a 23 millió románnal riogatta a lakosságot. A mesterségesen fenntartott félelemérzet a hatalmi manipuláció egyik lényegi eleme. Ezért kellett sulykolni ezt az üzenetet a „Tudta?” felütésű, ostoba „társadalmi célú” hirdetésekkel még az olimpiai közvetítések alatt is.

Kritikusok szerint nemcsak félelemkeltésre jó ez a kampány, de gyakorlati haszna is van: el lehet vele takarni más, esetleg kínos ügyeket.

Az ország kirablása elé tett paraván. Nem lehet véletlen például, hogy 2015 nyarán indították el az állami földprivatizációt, hiszen akkor álltak elő a migráns problémával is. Biztos vagyok benne, hogy Jakab István földéhségről szóló parlamenti felszólalása pontosan időzítve volt. S miközben a nép a Kormány migrációs tematikájával van elfoglalva, aközben a klientúra szétlopja az országot. De hát a biztonság nyújtása fejében ez szinte már „jár is nekik”, nem foglalkozik a nép a mutyikkal, a korrupcióval.

Így komolyabb fennakadások nélkül folytathatták le három hullámban a földprivatizációt.

Lehet, hogy most többségében magyar állampolgárok tulajdonába kerültek a birtoktestek, de ők zömében nem helyben élő gazdák, hanem tőkeerős befektetési csoportokhoz tartozó föld-spekulánsok illetve azok strómanjai. A földforgalmi törvény ellen ugyanis már megindult a kötelezettségszegési eljárás, aminek számításaik szerint a földpiac liberalizációja lesz a következménye. A közösségi vagyonhoz olcsón hozzájutó haverok belátható időn belül akár tízszeres, húszszoros haszonnal is túladhatnak majd a most megszerzett parcellákon. Ez az igazi mozgatórúgója az állami földek privatizációjának.

2015 - Land grabbing, avagy jövőre menekült leszek én is Idén hazánk tökéletes bepillantást nyerhetett a közelgő jövőbe. Nemcsak a hihetetlen méretű népvándorlást tapasztalhatta meg, de szemtanúja volt annak is, amint a választott vezetői a nemzeti termőföldvagyont magánosítják. Talán csak első hangzásra tűnik furcsának, de a migráns-válság és a birtokkoncentráció között szoros kapcsolat van.
2015 – Land grabbing, avagy jövőre menekült leszek én is Idén hazánk tökéletes bepillantást nyerhetett a közelgő jövőbe. Nemcsak a hihetetlen méretű népvándorlást tapasztalhatta meg, de szemtanúja volt annak is, amint a választott vezetői a nemzeti termőföldvagyont magánosítják. Talán csak első hangzásra tűnik furcsának, de a migráns-válság és a birtokkoncentráció között szoros kapcsolat van. Fotó: Alfahír

 

Ha már itt tartunk, nem sikerült összegyűjteni 200 ezer érvényes aláírást annak érdekében, hogy kiírják a földügyi népszavazást. Hogyan lehetett elhitetni a magyar társadalommal, hogy a termőföld sorsa nem létkérdés?

Nem volt meg ahhoz a kellő médiafelület, hogy megértessük mindenkivel a termőföld elvesztésének mindnyájunkat fenyegető nemzetbiztonsági kockázatait.

„A XXI. században az élelmiszer- és élelmezési biztonság fenntartása az igazi nemzetbiztonsági kérdés”.

Ahogy elveszítjük azon erőforrásaink feletti ellenőrzést, amelyekkel ezt a biztonságot meg tudjuk teremteni, abban a pillanatban nem csupán a falu, de a város és vidéke is teljesen kiszolgáltatottá válik. Ezt a városnak nem sikerült elmondani, a város nem fogta fel.

De ez nem új dolog. Az Orbán-kormány például szinte meg sem érezte az Ön lemondását, de „érdeklődés hiányában” még a sokak által várt ribillió is elmaradt.

Folyamatos a félretájékoztatás. A Fidesz 2002-es bukását nagyrészt annak tulajdonították, hogy nem vette át a média feletti teljes irányítást. Ebből tanult Orbán Viktor, megértette, hogy borzasztóan fontos a népnek szóló kommunikáció, a „csomagolás”. Így miután visszatért a kormányzatba, először ennek alapeszközét, a médiát szállta meg. Az előre sorolt rádió- és televízió-csatornák ugyanazt az egy központból vezérelt propagandát ontják. Minden nap növekednie kell valaminek, ami jó, és csökkennie valaminek, ami rossz. Az lenne a csoda, ha ilyen körülmények között a napi gondjaikkal elfoglalt emberek értenék, hogy a földügy miről szól. Ezért is hagyják, hogy nyugodtan mondjam a magamét. Nem reagálnak semmire, hiszen három nap alatt minden lecseng.

Ángyán József: ez egy új-gyarmatosítási folyamat - amit Önnek is tudnia kell a földprivatizációról Egy feudális, hűbéri birtokadományozó, korrupt rendszer kiépítésének és megszilárdításának, egy zsákmányszerzési folyamatnak vagyunk szemtanúi és elszenvedői. Ez is része és egyik állomása annak a gyorsuló és ma megállíthatatlannak tűnő új-gyarmatosítási folyamatnak, amelynek törvényszerű és előrelátható végső következménye a vidéki térségek kiürülése, a helyi közösségek felbomlása, valamint a nagyvárosok környéki nyomornegyedek kialakulása.
Ángyán József: ez egy új-gyarmatosítási folyamat – amit Önnek is tudnia kell a földprivatizációról Egy feudális, hűbéri birtokadományozó, korrupt rendszer kiépítésének és megszilárdításának, egy zsákmányszerzési folyamatnak vagyunk szemtanúi és elszenvedői. Ez is része és egyik állomása annak a gyorsuló és ma megállíthatatlannak tűnő új-gyarmatosítási folyamatnak, amelynek törvényszerű és előrelátható végső következménye a vidéki térségek kiürülése, a helyi közösségek felbomlása, valamint a nagyvárosok környéki nyomornegyedek kialakulása. Fotó: Alfahír

Ennyin múlik?

Igen, és ezt tetézi, hogy a pártok is a szavazatmaximalizálás jegyében csak a társadalom számára pillanatnyilag fontos kérdésekben igyekeznek állást foglalni. S itt visszakanyarodom a professzorok köréhez. Bár a képzettség nem garancia az értelmiségi létre és szerepvállalásra, ám az értelmiségnek, különösen vezető rétegének proaktívnak, a társadalom előtt járónak kellene lennie. Látniuk kellene azokat a folyamatokat, amelyek hazánkban zajlanak, ezt az átverés show-t.

„Többségük mégsem szólal meg, mert vagy kutatási, pályázati pénzt, kitüntetést remél a politikától, vagy egyszerűen konfliktuskerülő, hallgat”.

Ezzel is a rendszert erősíti. Nem látom, hogy az értelmiség jelezné a problémákat, ehelyett zömében kollaborál, asszisztál, vagy egyszerűen lapít. Úgy tűnik, hogy sajnos erre szocializálódott.

Ezek a magatartási formák egy diktatúra során jellemezik a társadalmat.

Úgy ítéli meg az értelmiség nagy része, hogy személyesen így jár a legjobban. Csakhogy az értelmiségnek nem a személyes előrejutás, a karrierépítés lenne az elsőrendű feladata.

Ön más úton jár, mint az értelmiségiek többsége?

Alapvetően az értelmiség feladata lenne értelmezni a világ történéseit a mindennapok gondjaival elfoglalt emberek számára. Én arra törekszem, hogy őszintén beszéljek, elmondjam, amit látok. S ehhez a feladathoz képest másodlagos a karrier, az anyagi helyzet vagy a felhalmozott vagyon. Nem értek egyet Lázár Jánossal, hogy mindenki annyit ér, amennyije van. De emlékezetesek Giró-Szász András mondatai is, amelyek Vlagyimir Putyin budapesti látogatásakor hangzottak el egy televíziós interjúban. Eszerint:

„vannak Európában olyan országok, ahol értékalapú, s vannak olyanok, amelyekben érdekalapú politikát folytatnak. Mi az utóbbiakhoz tartozunk”.

Ha tehát az érdek azt kívánja, akkor félredobjuk az értékeinket. Szerintem pedig éppen hogy tudatos értékalapú politizálásra lenne szükség. Ha ugyanis az állam alól kihúzzák az erkölcsi talapzatot, ha a társadalomból eltűnnek az emberi normák, keresztényi értékek, a rendszer előbb-utóbb összedől.

Ángyán József az új földesurakról: „a mohóság lesz a vesztük
Ángyán József az új földesurakról: „a mohóság lesz a vesztük” Ángyán József, a második Orbán-kormány egykori vidékfejlesztési államtitkára a XVIII. kerületi Jobbik által szervezett Nemzeti Estek keretében tartott pénteken egy izgalmas előadást „Akié a föld, azé az ország” címmel. A professzor ezen a fórumon is – konkrét Fejér megyei példákon keresztül – igyekezett megértetni a hallgatósággal, hogy a „termőföldkérdés” nemzetbiztonsági ügy. Fotó: Alfahír

 

Az összeomlás szükségszerűen bekövetkezik?

Történelmi példák sora mutatja, hogy ahol nincsenek etikai normák, és a jogrend azt teszi törvényessé, amit akar, ott a bukás elkerülhetetlen. Éppen ezért fontos most kitartani, valahogy átérni és átvinni az értékeinket a „túlsó partra”. Közben pedig dokumentálni, hogy az idevezető tények, adatok megmaradjanak az utókornak, segítve a talpra állást.

De azért szögezzük le, ez egy több évtizedes, kormányokon átívelő folyamat eredménye.

A háttérben különböző gazdasági érdekcsoportok, maffiacsaládok húzódnak meg, ezek egymással üzletelve egységes hálózatot alkotnak. A a politikában az embereikkel képviseltetik magukat, így a kormány színezetétől függően egyszer Leisztinger Tamás, máskor pedig Garancsi István menedzseli az ügyeiket.

„Amíg ezen nem változtatunk, nem lesz itt elszámoltatás, mint ahogy senkit sem számoltatott el sem a fideszes Budai Gyula, sem pedig a szocialista Keller László”.

Az imént a szükségszerű összeomlásról beszélt. A földspekulánsok a túlélésre játszanak?

Meggyőződésem, hogy jelenleg a törvényi környezet átalakításával a politika tovább egyengeti a terepet az országot kirabló nagytőkés csoportok előtt. Az arab pénzek itt is megjelentek, keresik az olajkor utáni befektetési lehetőségeket. Persze a haszonból jut a helyi hálózatoknak is.

Orbán Ráhel sem véletlenül volt kint Bahreinben.

A földrablás, a „land grabbing” világfolyamata a szemünk előtt zajlik, ám ha nem lenne a helyi asszisztencia, nehezebb dolga lenne a tőkének. A helyzetet a klímaváltozás csak tovább súlyosbítja, a növekvő népesség és a szűkülő termőterületek pedig még inkább felértékelik az erőforrásokat. Magyarországon találhatóak tán a világ legjobb földjei, így a magyar közösségeket leraboló szűk csoport nemcsak a bevételekre, de az élelmezési válságra is spekulál.

Kincset érő adatokat gyűjtenek a következő kormánynak - visszaszerezhetőek az elrabolt földek A Fejér megyei földárverések történetéről tartott beszámolót Ángyán József a Greenpeace által szervezett földfórumon csütörtökön Bicskén. A korábbi államtitkár, agrárprofesszor egyrészt bemutatta a megyében lezajlott intézményesített földrablást, másrészt összefoglalta a tennivalókat is, mert még mindig van esély a megoldásra. Ángyán József üzent azoknak is, akik most igyekeznek meghúzni magukat, és nem mernek lépni: „ez a hatalom előbb-utóbb átgázol mindenkin
Kincset érő adatokat gyűjtenek a következő kormánynak – visszaszerezhetőek az elrabolt földek A Fejér megyei földárverések történetéről tartott beszámolót Ángyán József a Greenpeace által szervezett földfórumon csütörtökön Bicskén. A korábbi államtitkár, agrárprofesszor egyrészt bemutatta a megyében lezajlott intézményesített földrablást, másrészt összefoglalta a tennivalókat is, mert még mindig van esély a megoldásra. Ángyán József üzent azoknak is, akik most igyekeznek meghúzni magukat, és nem mernek lépni: „ez a hatalom előbb-utóbb átgázol mindenkin”. Kép: Alfahír

 

Hogyan látja mindebben az Ön szerepét, helyét? Volt értelme a küzdelmének?

Bár bevallom, nem sokat sikerült elérnem, ám például létezik egy széles körben elfogadott és támogatott vidékstratégiánk, amire most már lehet hivatkozni, még akkor is, ha nem aszerint működik a Kormány. Büszke vagyok arra is, hogy GMO-ügyben sikerült keresztbe feküdni egy veszélyes világfolyamatnak, és ebben valamint a tanyafejlesztési program elindításában nekem is szerepem volt. Talán egyszer az sem lesz haszontalan, hogy a kormányból távozva sikerült dokumentálnom az állami földbérleti pályázatok és a földárverések eredményeit, számba venni az új földbárókat. De tán mindennél fontosabb az, amit az emberekkel való beszélgetésekből érzek: úgy tűnik sikerült egyfajta erkölcsi tőkét felhalmoznom és a viharok közepette is megőriznem, és ezzel sokak reménységét, változásokba vetett hitét erősítenem, fenntartanom. Hálás vagyok a Gondviselésnek, hogy

„a lelkiismeretem tiszta maradhatott, önként és tán még idejében állhattam fel, így nem kellett asszisztálnom a ma már a szemünk előtt zajló, igazi nagy disznóságokhoz”.

Vissza kell szerezni az államot! - Földrablás, kormányzati közbenjárással Csornán nagy érdeklődés mellett rendezték meg csütörtökön a Jobbik szervezésében a Földrablás, kormányzati közbenjárással című földfórumot. A rendezvény rangját dr. Ángyán József agrármérnök, a második Orbán-kormány mezőgazdaságért felelős államtitkára, valamint dr. Tanka Endre jogász, egyetemi tanár előadása emelte. Házigazdaként, moderátorként Magyar Zoltán, a nemzeti párt agrárpolitikusa vállalt szerepet.
Vissza kell szerezni az államot! – Földrablás, kormányzati közbenjárással Csornán nagy érdeklődés mellett rendezték meg csütörtökön a Jobbik szervezésében a Földrablás, kormányzati közbenjárással című földfórumot. A rendezvény rangját dr. Ángyán József agrármérnök, a második Orbán-kormány mezőgazdaságért felelős államtitkára, valamint dr. Tanka Endre jogász, egyetemi tanár előadása emelte. Házigazdaként, moderátorként Magyar Zoltán, a nemzeti párt agrárpolitikusa vállalt szerepet. Fotó: Alfahír

 

Sarkadi-Illyés Csaba – Alfahír.hu

7 thoughts on “Ángyán József: A lelkiismeretem tiszta maradhatott, önként és idejében álltam fel

 1. A sok igazsága ellenére, a kvótareferendum elutasítása miatt mégis csalódnom kellett Ángyán József munkálkodásában.

  ÉN MÉGIS NEMMEL FOGOK SZAVAZNI!

  Hogy miért, álljon itt példaként az alábbi pár sorom:
  Az iszlám vallás épp olyan, az asszír-zsidók által létrehozott világvallás, mint a római judeokereszténység. Mindkét vallást az I. évezredben hozták létre, és nem másért, hogy kétfrontos háborúban pusztítsák el az akkor még jelentős hunmagyar élettereket. Mezopotámiában és környékén az iszlám, Európában majd az egész világon pedig a judeokereszténység. Egyedül és eddig csak Magyarország tudott napjainkig fennmaradni, az europid rassz ősnépéből. Lehet cáfolni, aki tudja!
  Mégis hol a francban tartózkodott MOHAMED, amikor 619-ben Mekkából Medinába menekül vagy vándorolt? Bizony egy zsidók által működtetett vallási átnevelő táborban. Ugyanis Medinában akkor már jelentős zsidó népesség is lakott. Mikor ott kitanulta a „szakmát”, vagyis hogyan kell a még létező hunmagyar népeket legyilkolászni, vagy átnevelni őket iszlám arabbá, vagy rabszolgává, jelent meg a történelemben, mint vallásalapító

  A fentiek alapján minden erőnkkel, így a sikeres népszavazással is meg kell akadályozni a tömeges iszlám bevándoroltatást. Ha nem sikerül, az unokáink már Mekka felé fognak imádkozni, ha lesz aki túlélje a kultúraváltást.

 2. LÁSSUK A MEDVÉT!

  Állitolag egy szabad országban élek, a szabad vélemény nyíl
  vánítás jogán a magán véleményem és barátaim véleményét
  idézem!
  Amikor a korrupció virágzik,amikór az embereket fogyasztói
  csoportok
  verik át
  és amikór a magyar rendőrség pénzbehajtásra
  szakosodik sajna
  NEM ÉRZEM MAGAM JOGÁLLAMBAN!
  EGY EMBER VEZETTE DIKTATURA ÉL ÉS VIRUL!!<br

  Emberek!Rakjunk rendet a fejeinkben!
  Dr Szürös Mátyás egyébként kommunista ivadék,de megtért
  és mint ideiglenes Köztársasági Elnök ki ordibálta a Ma
  gyar Parlament homlokzatárol,a Magyar Köztársaságot!
  Nos ez maradt a Magyar Népköztársaságból!
  Ideiglenesnek vették a “RENDSZERNEMVÁLTÓ ERŐK”az
  Alkotmányt és igéret lett arról,hogy NÉPSZAVAZÁS
  ALKALMÁVAL MAJD A MAGYAR NÉP ERŐSÍTI MEG!
  A képviselők lemondtak alkotmányozási jogukról,
  ami egyébként sosem lehetett volna nekük egy
  demokráciában!

  2010 Évben a fidesz a 2/3-ad győzelmét,ami egyéb ként sosem
  volt nekük,csupán a választási tőrvény hiányosságai alapján
  a megjelentek vonatkozásában,valóban 25 % körül a fideszre
  szavaztak.Ez a mámor hála Isten elvette eszüket és nem azonnal
  egy népszavazást írtak ki az Alkotmányról,hanem két évig
  igyekeztek saját szájuk íze szerint toldani,foltozgatni a
  sztalini alkotmányt,na meg a választási törvényt!

  Majd meglett a neve a torzszülöttnek:ALAPTÖRVÉNY!
  És képzeld nem zavarta őket,hogy a Magyar Köztársaságra
  tették le esküjüket!
  Összegezve a MAGYAR KÖZTÁRSASÁG IDEIGLENES ALKOTMÁNYA VAN
  ÉRVÉNYBEN!Az annyit emlegetett rendszerváltásnak nevezett
  SZABAD RAblás elfelejtette jogilag tisztába tenni kártevését

  !

  Na most van egy “népszavazás” Ki is írta ki? Egy illegitim
  hatalom! Miért is írta ki,hogy saját hatalmát bebetonozza
  és Magyarországot ki tudja vezetni az EU-ól!

  Jó megoldás nincs! Elmegyek,ezt húzok be,azt rajzolok stb!
  A EU vezetése a csalást már tudja!Tán még azt nem tudja,
  hány magyar állampolgár nem áll velük szóba.
  Az biztos,aki elmegy,azt jogosan regisztrálják mint
  darabszám!

  Karácsony G.:Mi sokkal többet kérünk az emberektől annál, hogy
  ne menjenek el szavazni,
  mi azt kérjük tőlük, gondolkodjanak. Gondolkodjanak, hogy egy olyan országban
  akarnak-e élni?

  ahol az a kormány filozófiája, hogy mindenki dögöljön meg.

  Mert nagyjából erről szól ez a népszavazás is, és
  ha ezt mondjuk mindenkinek, aki akárcsak menekültként
  átmegy ezen az országon, akkor előbb-utóbb ezt fogjuk mondani,
  azoknak az idős embereknek, akiknek a szociális ellátását épp most akarják
  megnyirbálni, azt fogjuk mondani azoknak a szegény gyerekeknek, akinek nem
  jó az iskola, hogy dögöljetek meg, hol van ennek a vége?

  Azt szeretnénk kérni az emberektől,
  hogy mielőtt a rettegés lenne rajtuk úrrá, hogy gondolják át,
  ha Magyarországon be kellene fogadni ezer menekültet, az az ő életüket,
  hogyan érintené? Mi azt kérjük tőlük gondolkozzanak és ne egyszerűen hagyják
  magukat a félelmeiktől megvezetni.

  Nekem volt a nyáron egy nagyon, nagyon fontos élményem,
  egy kis faluban találkoztam, egy nagyon helyes házaspárral,
  akik helyben üzemeltettek egy kis panziót és elkezdtünk beszélgetni,
  látszott milyen árnyaltan látják a világot, látják, hogy a Fidesz különböző
  kliensei, hogyan vásárolják fel a környékben az erdőt, a szántót minden mást,
  de azért ebben a menekültügyben igaza van az Orbánnak
  -mondja nekem az Apuka -és nem szeretné, ha az ő kislányát megerőszakolnák
  a bevándorlók. Azt kérdeztem: „Itt a hegyek között?

  És csak hadd mondjak egy számot, hogy milyen…azt mondtam neki,
  hogy „tudod, hogy Magyarországon, minden héten meghal egy nő, családon belüli
  erőszak miatt?”

  Magyarán azt akarom mondani, hogy amikor ezt a plakátot kitesszük és
  itt beszélünk arról, hogy ez a népszavazás miről szól, vagy hogy miről
  kellene szólnia a népszavazásnak, hogy igen egy picit álljanak meg, és
  picit gondolják át, hogy azok a plakátok, amik hazugságokkal traktálják az
  egész országot, hogy azok azért vannak ott, mert a Fidesz nem az ő
  véleményükre kíváncsi, mert ha kíváncsi lenne a véleményükre, nem költene
  milliárdokat arra, hogy hülyeségeket rágjon a szájukba.

  Azt kérjük az emberektől és ez nagyon nehéz dolog, hogy egy ilyen
  nemzetközi krízis esetén, ami itt van most, lehet, hogy nagyon sok ilyen
  válság lesz még a világban, hiszen látjuk, hogy vannak a föld egészét érintő
  mély problémák, lehet migrációs hatása, a gyűlölettől a vezérelt a
  politikánknak azaz alapelve, hogy mindenki dögöljön meg, hogy lehet-e egy
  ilyen országban élni, ez egy nagyon nagy kérdés az emberek felé, sokkal
  nagyobb, hogy otthon maradjanak-e vasárnap?

  Fel lehet tenni a kérdést:
  TUDTA ÖN,HOGY TELJESEN HÜLYÉNEK NÉZIK?
  GONDOLKODJ MAGYAR!!!

  Rózsa Mihály
  szeptember 22., 15:45

  Nem árt kicsit tisztába tenni, hogy mit is jelentenek az
  október 2.-ai népszavazáson a szavazatok.

  Az IGEN szavazat elkövetője az elég egyértelműen HAZAÁRULÓ.
  Hiszen arra a kérdésre ad igenlő választ, hogy egy külső
  hatalomnak, lehetősége legyen arra, hogy erőből embereket

  telepítsen le itt nálunk és akaratunk ellenére is felruház
  hassa őket állampolgári jogokkal. Az ország szuverenitásának
  elutasítása, elfogadhatatlan válasz. Aki IGEN-nel fog szavaz
  ni, az nem Európára mond tehát igent, hanem Magyarország
  önrendelkezési jogára ad elutasító választ. Gazember aki
  így cselekszik.

  De természetesen, mivel az Európai Unió, aminek mi is tag
  jai vagyunk, nem akarja Magyarországtól elrabolni az önren
  delkezés jogát. Eszükbe sincs itt senkit erővel betelepíteni
  , így a kérdés amire választ várnak egy teljesen egyértelmű
  en nem létező kérdés. Aki nem létező kérdésre akar válaszol
  ni hangoskodva, az egyszerűen egy HÜLYE.
  Tehát aki IGEN szavazatot ad le, vagy az IGEN-re buzdít az
  vagy HAZAÁRULÓ, vagy HÜLYE. Bár ez a kettő nem zárja ki
  egymást.

  Aki elmegy és NEM-re szavaz, az a fent említett nem létező
  kérdésre adott válasz okán jobb esetben csak HÜLYE. Ha
  viszont úgy gondolja, hogy olyan emberek előtt akarja becsuk
  <
  ni az ajtaját, még egy tál levest vagy egy pohárt vizet se
  adva nekik, akik az életüket féltve kénytelenek menekülni,
  ebben az esetben a NEM szavazója EMBERTELEN és ALJAS. Aki

  pedig a NEM-re buzdít az a GYŰLÖLET ÓCSKA KUFÁRJA.
  Aki ÉRVÉNYTELEN szavazatot akar leadni, az nem akar ezzel

  rosszat, nem hülye, nem gazember, csak nagyon NAIV, hiszen
  megbízik annyira a NER rendszerében, hogy feltételezi, a
  megjelenése a választáson, nem fogja segíteni a NER-t ahhoz,
  hogy könnyebben csalhassanak a szavazatával. De ki kell
  őket ábrándítani, bizony amint aláírják a megjelenésüket

  tanúsító ívet, már is nagyon megkönnyítették a csalásra a
  lehetőséget a gecik számára. És ezek nem fognak visszariadni
  attól, hogy csaljanak. Ennél nagyobb aljasságra is bizonyít
  ották már készségüket. Ráadásul bárki aki részt vesz ezen
  az aljas népszavazáson, LEGITIMÁLJA A FIDESZ ALJAS JÁTÉKÁT.
  Aki viszont úgy dönt, hogy nem létező kérdésre nem ad
  választ, nem száll be a Fidesz aljas játékába, nem dől be
  uszításnak és aljas gazemberek Igen-Nem erkölcstelen játé
  kának, az egyszerűen OTTHON MARAD. És ezzel bizony ki is

  mondja, hogy azokat akik az IGENRE vagy NEM-re akarnának
  uszítani, nyaljanak politizálás helyett kaktuszt és úgy
  MEN JENEK A PICSÁBA!. Az otthon maradás a REALITÁS és a

  LOGIKUS válasz október 2.-ra.

 3. Az előttem szóló egy szófosó, ráadásul teljesen a józan eszén kívül van, de inkább egy hülye nyugat majmoló.
  Lehet, hogy álmában plébános volt és felébredve az átélt zagyvaságait most ránk zúdította.

  Ellenére, mégis mindenki menjen el szavazni, és a NEM kockát ikszelje. Ebben az esetben talán a leszármazottai megúszhatják a ránkzúditó iszlám őrületet.

  Ha esetleg válaszolni akarna, írja már meg, hogy eddig hány migránst engedett be a házába, és tartott el hónapokig?
  Ha egyet sem, akkor fogja be a száját, vagy menjen és a szegény cigány családokat boldogítson.

 4. Csak az iszlám lenne felelős mindenért? Mintha ezt az országot nem ők tették volna tönkre ! Ők is csak eszközök a világuralmi törekvéseket dédelgetők tarsolyába. Míg a világ hadakozik a muszlimokkal,addig ők hátradőlve,röhögve nézik európa vergődését és sütögetik mások pecsenyéjét, saját maguknak.
  Kik pénzelik, kiknek az érdeke a gyűlölet, a háború, a káosz ? Követni kell a pénz útját,ott a válsz.

 5. „az állam ha szól,hazug nyelvén szól,bármit mond hazudik, s amije van, lopta azt.
  A hatalom csak úgy tudja fenntartani azt a hamis látszatot,hogy szükség van rá,ha folyamatosan rettegésben tart.”
  Hogy a világ itt tart,az annak eredménye,hogy az emberből,szarember lett. Felesleges ragozni, a kis ember is ugyan arra törekszik mint a politikus. Siker,hatalom, pénz. Bármi áron. Itt van.

  1. Ember! Hát neked mennyivel lenne jobb, ha mondjuk éppen egy 10 tagú migráns családdal kellene együtt laknod a saját házadban?

   Maradjanak ott ahol eddig éltek, és a saját hazájukban álljanak be katonának, hogy így szétzavarják az erőszakkal a fejükre küldött Iszlám Államot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük