KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai zsoldosok harcolnak Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Bild am Sonntag német lap szerint, a Szlavjanszk elleni büntető akcióban az Academi amerikai magán katonai alakulat zsoldosai vesznek részt.

© Fotó: academi.com

Köztudott, hogy ez a szervezet csak a Külügyminisztérium és a CIA jóváhagyásával vállal munkát. A Bild írja, hogy a zsoldosok délkelet-ukrajnai jelenlétére vonatkozó információt a Német Szövetségi Hírszerző Szolgálat is megerősítette.

Az Academi hírhedt amerikai cég soraiban volt katonák szolgálnak, akik díjazás ellenében „forró pontokon” teljesítenek feladatokat.

Az Orosz Külügyminisztérium még áprilisban közölte, hogy Délkelet-Ukrajnában „mintegy 150 amerikai szakértő” vesz részt a büntető akcióban. Akkor a Greystone nevű szrevezetről volt szó. A szervezet képviselői, természetesen, tagadják, hogy közük van az ukrán eserményekhez, ugyanúgy egyébként, mint az Academi alkalmazottjai is. De bármilyen név alatt cselekedjenek is a zsoldosok, jelenlétüket Ukrajnában már nem lehet eltitkolni.

Nyilvánvaló, hogy Washington hivatalosan soha nem ismeri el, hogy zsoldosokat küldött Ukrajnába. Sőt, eddig többé-kevésbé sikerült álcázni jelenlétüket. És az ilyen titoktartásnak van alapja – mondja Alekszandr Guscsin szakértő:

Ha a föderalizmus hívei foglyul ejtenének zsoldosokat, Oroszország komoly ütőkártyát kapna: ez azt mutatná, hogy az amerikaiak valójában a konfliktus egyik feleként lépnek fel. Más dolog, hogy azt fogják mondani, ez egy nem hivatalos struktúra, az állam nem ellenőrzi ezt a céget. De figyelembe véve a szervezet hírnevét, ez bizonyítékul szolgálhat, hogy a Nyugat, elsősorban az USA részese a konfliktusnak.

Mint kiderült, az EU tudatában van amerikai harcosok jelenlétének Délkelet-Ukrajnában. A Német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (BND) április 29-én tájékoztatta erről a német kormányt. Korábban az európai média beszámolt arról, hogy az Egyesült Államok nem volt hajlandó visszaküldeni a CIA tizenhárom ügynökének holttestét Ukrajnából.

Ezek a katonák akkor haltak meg, amikor Szlovjánszk városvédői lelőtték helikopterüket.

Délkelet-Ukrajna védői és lakosai számára nem titok, hogy zsoldosok vesznek részt a harcban. Rádiólehallgatások során rögzítették, hogy nem csak angolul, hanem olaszul és más európai nyelveken folytattak beszélgetéseket. Egyébként az a tény, hogy az Academi amerikai cég, nem jelenti, hogy csak amerikai állampolgárok vannak soraiban. Zsoldosokat világszerte toboroznak, többek között Ukrajnában is. És a munkáltatókat nem érdeklik a jelöltek ideológiai vagy vallási preferenciái.

Oroszország Hangja

 

0 thoughts on “Amerikai zsoldosok harcolnak Ukrajnában

  1. Ezt minálunk úgy védik ki, hogy hivatalosan ide telepítik az eu rendőrakadémiáját! Nem véletlenül készülnek mert pontosan tudják, hogy rövid időn belül elszakad a cérna a lakosságnál és nincs más erő amit be lehet vetni ellenünk! A provokációk is tudatosak a néppel szemben, hogy legyen indok a mészárlásra! A nagy probléma az, hogy sajnos olyan szintre züllesztették az emberek szellemi szintjét, hogy nem gondolkodnak illetve nem fogják fel a történések súlyát, következményét! A terror amit az állam művel a lakosságával kezd az elviselhetetlen mértékre növekedni! Az mszmp utódpártok (mszp-szdsz-fidesz-kdnp-mdf-lmp-pm-együtt-stb) birkái természetesen akkor is ezeknek fognak csápolni amikor a vágóhídra küldik őket! Rövidesen eldől, hogy lesz-e még Magyarország vagy eltűnik a térképről!
    kató rudi

  2. Ideiglenesen Ukrajnában állomásozó testvéri hadsereg az örök és megbonthatatlan barátság jegyében. Afganisztán, Irak, Líbia, Szíria, stb. után vittek egy kis demokráciát az erre erősen áhítozó ukrán népnek. Mivel a demokrácia átadási hadművelet túl hosszúra sikeredett, közben az ukrán nép felébredt, hogy mire is megy ki a játék. Emiatt már csak USA zsoldosokkal és fegyverekkel lehet elmagyarázni nekik, milyen jó is ez a demokrácia nekik és mekkora szükségük van rá – hogy az ő országukat is demokratikusan kifoszthassák a segítőkész amerikaiak és kalandor csatlósaik. Közben folyik az információs hadviselés, hogy az Iráni és Szíriai pofáraesés után új ellenségképet kreáljanak az oroszokból.
    Pedig az igazság az, hogy a fehérfejű rétisas megpróbált beleszarni a medve mézescsuprába, amiatt az mordult egy fenyegetőt.

  3. A Svédek előre látták ezt és ezért kapott béke Nobel díjat a majom!
    kató rudi

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: