KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikában megtalálták a menekültek sarkkörön túli útvonalát, ami kikerüli Magyarországot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Szíriából induló menekültáradat eddig két fő útvonalat használt a nyugati célországok eléréshez, hajóval a Földközi-tengert, gyalog és közúton pedig a Balkánt és Magyarországot.

A szigorítások miatt ezeken egyre nehezebben lehet eljutni Európába, ezért néhányan a hosszú és fagyos utat választják Oroszországba, ahonnan egyetlen határátkelőn biciklin át lehet jutni Norvégiába.

Ezt az irány valójában nagyon kis áteresztő képességű, és még nem fedezte fel a világsajtó, így egyelőre arról sincsenek információk, hogy tényleg olyan könnyű végigutazni rajta, mint ahogy a Wall Street Journal beszámolójából tűnik.

Augusztusban a Local számolt be arról, hogy egy 133 fős, többségében szíriaiakból álló csoportnak sikerült Storskognál átjutni a határon.

A WSJ mégis elkészítette és közzétette az alternatív orosz útvonal térképét, és megbecsülte azt is, milyen költséggel járnak az egyes szakaszok.

A személyes beszámolón alapuló amerikai becslés szerint 2400 dollárból, azaz mintegy 670 ezer forintból jön ki alapáron egy Szíria-Beirut-Osló út Moszkván keresztül.

A legdrágább szakasz éppen a Moszkvába tartó repülőút. A jegyért pillanatnyilag 1850 dollárt kérnek. Az orosz belföldi rész azonban a WSJ szerint elég olcsó. 100 dollár a szentpétervári, és 150 a murmanszki vonat.

A menekültek Murmanszkból taxival utazhatnak egészen a norvég határig, ahonnan az előre megvásárolt biciklikkel átjuthatnak Norvégiába. Ez a rész 300 dollárba kerül.

http://index.hu/

0 thoughts on “Amerikában megtalálták a menekültek sarkkörön túli útvonalát, ami kikerüli Magyarországot

  1. Óriási útvonal, karcosan humoros, tiszteletre méltó emberünk ötletéből. Megvalósítható lenne, tekintettel Oroszország gyengéd hozzáállását tekintve, mikor is lerohanják hazájukat. Szét kell osztani a térképet a migránsok között.

    1. Akkor valószínűleg meg is oldódna a migráns válság.
      H.B.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: