Amerikában már magyar határrevíziót vizionálnak


Kérjük ossza meg a tartalmat! Csak egy kattintás!

Hun1941A magyar Putyin címmel jelentetett meg cikket a befolyásos amerikai külügyi lap, a Foreign Affairs. Az alcímben felteszik a kérdést, hogy vajon felvetődhet-e Orbán fejében a határrevízió. Mitchell A. Orenstein mellett a Political Capital elemzői, Krekó Péter és Juhász Attila a szerzők. A cikk felidézi, hogy amikor az Orbán-kormány magyar állampolgárságot adott a határon túli magyaroknak, akkor “sokan féltek attól, hogy ez túlságosan fel fogja erősíteni a nacionalizmust, és támogatja a határon túli szeparatista kezdeményezéseket”.

Ráadásul a cikk szerint Orbán nem győzte hangsúlyozni, hogy a magyar nemzet határai nem a jelenlegi országhatároknál húzódnak, hanem leginkább a Trianon előtti határoknál.

Ez pedig szerintük “erősen emlékeztet Putyin politikájára és logikájára, mivel Oroszország is állampolgárságot ajánlott az ukránoknak és az abházoknak, ami megelőzte az orosz inváziót” – áll a cikkben. A szerzők hozzáteszik, hogy “Orbán Viktor célja a határok megváltoztatása helyett inkább a szavazatszerzés, emiatt játszik rá erősen a nacionalista nosztalgiára akkor, amikor a szomszédos országokban élő magyar kisebbségekről beszél”.

Majd annak bemutatása után, hogy Orbánék mi mindent tettek a 2014-es választás megnyerése érdekében, mégis felvetődik a határrevízió lehetősége a cikkben.

Először nem teljesen világos, hogy milyen logika szerint, de szembeállítják Orbánnak a francia szatirikus lap, a Charlie Hebdo elleni terrortámadás után tett kijelentését − „Magyarországot szeretnénk Magyarországként megtartani” − azzal, hogy arról beszél, Magyarország demográfiai problémáira megoldást jelenthetnek a határon túl élő magyarok. A lap itt megint feltűnő párhuzamot lát Putyin politikájával, amikor az orosz elnök arról beszél, hogy szívesen látják Oroszországban az Oroszország határain túl élő oroszokat.

Ezen a ponton elszabadul a szerzők fantáziája: mint írják, Orbánnak ugyan nem szándéka igazi balhét csinálni, ettől függetlenül gyakran használ erősen nacionalista üzeneteket. Bátorítja például az autonómiatörekvéseket. Szerintük ennek az lehet a magyarázata, hogy Orbán egy olyan Európára készül, ahol akkora befolyása és hatalma lesz Oroszországnak, hogy esélyünk lehet − akár csak szimbolikusan − visszakapni elvesztett területeket. A szerzők szerint lehet, hogy Orbán abban bízik, hogy, “miként Hitler 1938-ban, most majd Putyin fogja visszaadni Magyarországnak a trianoni békeszerződés következtében elveszített területek egy részét”.

A szerzők hozzáteszik, hogy szerintük “a határon túl élő magyarok többsége nem támogatja az agresszív autonómiatörekvéseket, mert tudják, ők lennének az irredentizmus első áldozatai. Ezzel szemben inkább az olyan politikai törekvéseket támogatják, amelyek békés együttműködést szeretnének a többségi nemzettel”.

Azt írják, a romániai magyaroknak csak egynegyede támogatja a Fideszt, és egyébként is, a többség nem élt a kettős állampolgárság lehetőségével. A Jobbiknak pedig annak ellenére nincs igazán mérhető támogatottsága a határon túl, hogy óriási erőfeszítéseket tesznek ezért.

A szerzők szerint ez nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy “a szeparatista mozgalmak − főleg amelyek külső támogatást kapnak − ne tudjanak úgy tenni, mintha nagy többség állna mögöttük, ahogy azt például Kelet-Ukrajnában is láthatjuk”. A cikk szerint ez ugyan még nem történt meg a környező országok egyikében sem, de “a magyar kisebbségek nacionalista politikai felhasználása instabilitást okozhat ezekben az országokban”.

(Index nyomán http://www.harcunk.info/)

Facebook hozzászólások

10 hozzászólás a(z) “Amerikában már magyar határrevíziót vizionálnak” bejegyzéshez

 1. Remélem, senki se gondolja komolyan azt a baromságot, hogy orbán viktor akár csak titokban is, de határrevízióban gondolkodna. A Trianon szóval ki lehet kergetni őt a világból. Ez olyan neki, mint ördögnek a tömjén füst. Politikai kalandorkodásuk kezdetén tüntetően vonultak ki a parlament ülésterméből, amikor a Trianon szó elhangzott. Ugyan mi változott volna meg benne? Végig kell nézni a politikai ámokfutásán, a világra szóló, eget rengető árulásainak sorozatán! Kutyából még soha nem lett szalonna; fából sohase lett vaskarika! Vattay Szabolcs

  • Sajnos igazad van orsós likud vitya esetében!
   A nagyobb baj azonban, hogy ma nincs egyetlen ember se aki nyíltan vállalná, hogy ezek a határok csak időlegesek és vissza fog állni az eredeti Kárpát medence természetes egysége!
   Pedig minden nap ezzel kellene ébreszteni az embereket és jó éjszakát kívánni, hogy igenis alapvető gondolattá váljon a Haza egyesítése!

   • Ahhoz magyar országvezetők kellenek nem zsidók.
    Kárpátalját már rég (a “rendszerváltáskor”)visszakaphattuk volna,ha az akkori vezetés(antalljózsef) benyújtotta volna rá az igényt.
    H.B.

    “Talán fél a világ a Magyarok dominanciájától, fél a magyarság alapvető
    képességeitől, nehogy azokkal más népek fölé kerekedjen. Gondoljunk csak arra, hogy a Magyar találmányok érvényesülését éppen a mindenkori kollaboráns magyar vezető réteg akadályozza meg! Gondoljunk csak bele, a sok Nóbel díjasunk közül hányan érvényesültek Magyarországon!”

 2. Most állt le a banki elszámoltatás, reklámadóban is vissza táncolt.Kehet újabb kanyar jön a Fidesz politikában?

 3. Határ revízió, miközben Ukrajna, Románia meg a többi területi épségéért aggódnak. aha . . .

 4. A határainkat valamikor Apáink a Vérükkel rajzolták meg,azt ceruzával,tollal átrajzolni, kijavítani képtelenség.Az átrajzolt határok érvénytelenek,azt idióta bűnözők firkálták át. Csatlakozni saját kifosztóinkhoz,megnyomorítóinkhoz a legnagyobb árulás volt amit a Magyarok ellen ellehetett követni. Egyszerűen a Nép elleni merénylet,hogy ezek a gerinctelen húsevő baktériumok,akik ma az országot,népet viszik a sírba, egyáltalán vezető szerepben tetszeleghetnek. A trianon csapás volt, az unióhoz csatlakozni, Apáink szembe köpése, a határok vissza állítása nélkül. Papolhatnak a magukat “írástudóknak” nevezett köpönyeg forgatók, mert ha azok lennének, hallatnák a hangjukat ahhoz méltóan, de beálltak ugyanabba a sorba,ahova kenyéradó gazdáik. Tudásuk nincs, csak nagyképű arroganciájuk, a nagy semmire. Hiszen legtöbbjük még a bizonyítványát is úgy lopta. A változó politika szeléhez igazodva alakítja mindenkori véleményét, némi konc reményében.Ez ma az értelmiségi. A gengszter váltáskor 2000 milliárd forint volt a privatizációs vagyon, amiről dr szabótamás “gondoskodott. Hol van ő,és hol a pénz, Az egyik alma,a másiknak saját rádiója van.
  Annak rendje módja szerint kirabolta az unió az országot. Kitűnő mezőgazdaságunk volt,könnyű iparunk, konzerv ipar,a kőolaj szükséglet egyharmadát termeltük ki. Ma rabszolgák lettünk a saját hazánkba,míg a hatalmon lévők már azt sem tudják,hogy mekkora a vagyonuk, mert mást sem tesznek,mint ellopják amit ellehet, maguknak, cimboráiknak. De erről csak mi tehetünk, mert amíg egy gyurcsánynak, orbánnak tapsolnak, nagyon sok jóra nem lehet számítani. Amíg a közélet, a politika vezető szerepét ” a sábesz deknisek” töltik be,pusztulásra vagyunk ítélve,mert ök a saját érdekeiket érvényesítik,a mi kínunk,keservünk árán is. Akik vendégségben vannak nálunk,úgy is viselkedjenek ,és tartsák tiszteletben a Gazda nép minden írott,és íratlan törvényét. Akinek nem tetszik,ahogy a pocok mondta, nem “el lehet menni” ,el kell Takarodni, ha lenne nekik hova.Ha nem utálnák őket mindenhol,ugyan ezért.TF

 5. “Annak rendje módja szerint kirabolta az unió az országot.”
  Kedves Tóth Ferenc!
  Erre csak úgy kerülhetett sor,hogy a hazánkat jelenleg vezető zsidók kiszolgáltatták az országunkat a külföldi fajtársaiknak.
  Saját magát nem lopja meg senki.
  H.B.

  „Nem mások, mint tolvajok és rablók, akik egyetlen morzsát sem esznek, és a ruhájukból egyetlen szálat sem viselnek, amit ne úgy loptak volna tőlünk … Így élnek, feleségeikkel és gyerekeikkel, lopásból és rablásból, mint főtolvajok és rablók, zavartalan biztonságban” (Luther Márton)

 6. ” Vendégeim,felsőbbrendű emberek,magyarul,és magyarán akarok veletek beszélni.
  – Azt hiszitek,hogy szabadok vagytok,pedig csak a ruháitokat cserélitek, egyik életből a másikba, és a vágyaitok változhatnak.
  -Lázadás,-ez a rabszolga előkelősége.
  -Ámde az az állam a jó és gonosz minden nyelvén hazudik; s valamit beszél hazudik- s valamije van, lopta azt.
  -Kis embereknél azonban sok a hazudozás, kis embereknek kis erényekre van szükségük.
  -Ki a csőcselékből való,ingyen akar élni.
  -Az élősködő,csúszómászó,simulékony féreg,a mi beteg,kisebzett gödreiteken akar hízni.
  -Ami ma népnek nevezi magát,nem érdemel királyt. Már minden állat erényeit elragadta az ember: mivelhogy minden állat közt az ember sorsa volt a legkeservesebb.
  – Minden egyre megy, semmi sem éri meg a fáradságot,a világnak nincs értelme,a tudás fojtogat. Mert a semmilyen társaság is megrontja a jó erkölcsöket.
  – Mert a kard vért akar inni,és villog a vágytól.
  -Kinek szíve,szeme,szája,ne volna tele ma undorral. Ma már nem igaz,hogy boldogok a szegények.A mennyeknek országa pedig a teheneknél vagyon.
  -Az utálat a gazdagság fegyencei iránt,kik hasznukat minden szemétből fölszedegetik,hideg szemmel,sóvár aggyal.
  Tanuljatok meg hát nevetni” – idézetek,Nietzsche Frigyes.

 7. Nem a politikusokon van a hangsúly, hiszen Trianont is ők valósították meg. Arról a sok-sok, 85 éve ártatlanul szenvedő emberről, akik megtűrtként vagy elüldözöttként sínylődnek. Gondoljanak csak határrevízióra mind többen, hiszen az erős akarás valósággá válik!

 8. “Amerikában már magyar határrevíziót vizionálnak”
  Remélem,hogy ezúttal nem alaptalanul.
  H.B.

Várjuk véleményét itt! (a hozzászólások moderáció után jelennek meg)

%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Ezeket olvasta már?
Kizárták a sajtót a miskolci városvezetés peréről – koncepciós eljárás?
Nagyot eSeL…
Gyanakszom
Close