Állítsunk Szent István szobrot az 1000 éves Apatinban! – FELHÍVÁS

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Apatini barátainktól az elmúlt évben értesültünk, hogy a régi iratok szerint Szent István királyunk 1011-ben alapította Apatin városát. Tekintettel arra, hogy a napja ennek pontosan nincs meghatározva az iratokban, a délvidéki palóc közösség augusztus 14-ét jelölte ki a városalapítás napjának, amikor Szent István a koronáját felajánlotta Szűz Máriának.

Az 1000 éves évfordulóra a közakarat Szent István szobor avatását kéri, ebben Alapítványunk segíteni próbál. A szobor elkészítését Varga Attila fiatal gödöllői szobrász vállalta, aki Brüsszelben egyedüli magyarként kapott nívódíjat 2010-ben. A szobrot süttői mészkőből álmodta meg, amely alkalmas a kültéri viszontagságok elviselésére…

Az esemény jelentősége messze túlmutat Apatinon, az egész Kárpát-medence érdeklődésére tarthat számot, hiszen ebben az évben máshol nem állítanak Szent István szobrot. A délvidéki magyar közösség erőfeszítéseit a város szerb polgármestere is támogatja, sőt, ígérete szerint beszédet is fog mondani az avatáson.

Ezért kérünk mindenkit, lehetőségei szerint adományával segítse, hogy méltó szobor készüljön augusztus 14-re!

A talapzatra minden magánszemélynek felkerül a neve, aki legalább 200.000 Ft-ot adományoz, és minden szervezetnek, cégnek, amely legalább 500.000 Ft-ot adományoz.

 Állítsunk együtt szobrot Apatinban!

 Magyar Munka

Magyar Érték Alapítvány

1137 Budapest,

Szent István krt. 22. II. 1/A

 információ:

(1) 239 1784

(30) 456 0192

magyarertek@info13.hu

 Számlaszámunk, amelyre adományaikat várjuk:

10103104-56284200-01001003

Kérjük a megjegyzés rovatba írják be az adományozó nevét, elérhetőségét!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=quIA3dXgL2g]

Nemzeti InternetFigyelő

0 thoughts on “Állítsunk Szent István szobrot az 1000 éves Apatinban! – FELHÍVÁS

  1. Boldogan adnék, de azt hiszem, aki a „Régennek” és „Elvisznek” képes volt szobrot emelni, annak kellene a nem kevés számú magyar nagyjainknak, eleinknek szobrot emelni. Orbánék már annyira túllőnek a célon, hogy csak maguknak telik a kasszából, másnak csak a lefaragás jut. Kultúra, eü., nyögdij, csak a sor végén kap majd esetleg valamit. Fontos, hogy nekik több százezer a fizetésük, és abból még a gyermekélelmeztetésre sem adott egyikőjük sem. Szégyen, hogy gyermekeket hagynak éhezni magyarországi vezető emberek! A milliárdosokról nem is beszélve. Hallom, hogy a Demjánnak már nem telik a 400000 milliárd forintocskájából és kiszáll a prima primisszimából. Hiába na, akinek már dollárból is milliárdjai vannak, annak csak a pofája nagy – vajon honnan a nagy vagyon? Ez nem érdekel senkit? Van nálunk egy lista a felső milliárdosokról, de adakozó milliárdosokról szemérmesen hallgat a média. Csak magunkat hibáztathatjuk, hogy hagytuk elszaladni a lovakat – ez a sok marha szakszervezetis és rendvédelmi eltévesztette helyszínt, ahol tiltakozni, tüntetniök kellene. Ott kellene nekik játszani az eszüket, ahol az elképzelhetetlen gazdaságban és fényűzében élnek a kirablói az országnak!!!!!!!!!!!! Valaki mondja már meg ennek a lelkesen bohóckodó bandának az útirányt!!!!!
    Nem sok az egy kicsit? 400 ezer milliárd? Elég az, ha csak 400 milliárd, az tényleg 400 ezer millió, és az is elképesztő vagyon! Dollárban is 2 milliárd. A többi rendben
    Híradmin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük