Állami cenzúra a cigánybűnözés és a multik védelmében- Vona Gábor sajtótájékoztatója (videók)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Jobbik elkészítette kampányvideóját, melyet szeretett volna közzétenni a közszolgálati  médiában, így segítve a magyar választópolgárokat abban, hogy megismerhessék a párt programját.  A Magyar  Rádió és a Magyar  Televízió egyaránt visszautasította ezt a jogot.

Íme az ominózus kampányfilm az élősködés felszámolásáról:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=LcWsq9CkIwc]

A kifogásban egyrészt arra hivatkoztak, hogy államalkotó kisebbség személyiségi jogait sérti a kampányfilm- illetve konkrétan a cigánybűnözés szó. Ezáltal a közszolgálati média szerint gyűlöletkeltésre alkalmas a kampányfilm. Másrészt a kifogás arra is kitért, hogy a magyar árukkal kapcsolatos kritika valójában tudatos félrevezetés. A Jobbik ugyan kifogásolta az intézkedést, ennek ellenére öncenzúrával élt: kisípolta a kampányfilmből a jelzett részeknél a szöveget, ám a kampányvideó – a közmédia szerint-  ebben a formában sem sugározható, mivel az üzenet így is egyértelmű.

Vona hangsúlyozta: a cigánybűnözés kriminológiai fogalom, létező problémát takar, és a pártnak joga van beszélni róla.

A kampányfilm letiltásáról a Jobbik nem kapott érdemi tájékoztatást, csak azután, hogy szóvá tették, számon kérték, miért nem ment le adásban. A Jobbik elnöke kiemelte Kert Attila, a Magyar Televízió kommunikációs igazgatójának mondhatni nevetséges fejtegetését arról, hogy a szúnyog nem élősködő- mintegy válasz a nyilvánvaló jogsértésre.

Vona Gábor felháborítónak nevezte, hogy aránytalanul kevésszer szólaltatták meg a közmédiában a Jobbikot a többi párthoz képest. Az MSZP nyolc éves médiadiktatúrája után Fideszes médiabirodalom épül a szemünk láttára, ahol nincs helye más gondolatnak- fogalmazott a Jobbik elnöke.

A Jobbik mindkét verzió elutasítása miatt az Országos Választási Bizottsághoz fordul. A  pártelnök úgy érzi, hogy jogtalanul korlátozzák a Jobbik politikai nézeteinek közlését, az elmúlt húsz évben nem volt politikai párt, akit ilyen módon akadályoztak volna a kampány hajrájában

A Jobbik bízik abban, hogy az OVB  meghozza a megfelelő döntést.
barikad.hu

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=TDcVSL5OXcs]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük