Állami cégek és multik, kik (még szabadon) meglophatnak mindenkit…. DRV, Postabank, E-On…

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Remélhetőleg az Orbán-kormány hamarosan felfigyel az alább leírt, ócska szocialista sumákolásokra, és törvényben írja elő egyes szolgáltatóknak és bankoknak, hogy ne lopjanak. Mert ma még lopnak, és nem is keveset, nem is kevesektől. Elmondom hogyan…

Például a DRV tartozik ebbe a körbe, igaz, más vízközmű üzemeltető sem lehet sokkal különb.  A minap az említett cég néhány száz forintos elmaradásért akarta kikötni a vizet egy fogyasztójától. Mert a rend az rend ugyebár. Ellenben ez a cég meglopja a fogyasztókat. Ugyanis, a nem csatornán leengedett víz mennyiségéért is súlyos pénzeket számol föl. A csatornadíj, és a bejövő ivóvízdíj egyenes arányban nő, azaz a csatornadíjat épp annyi vízfogyasztásra számolják, mint amennyi a bejövő vízmennyiség. Ebből az következik, hogy a nyári locsolás, a medencék feltöltése, és más nem csatornába engedett vízmennyiségre is felszámolja e nemes állami cég a csatornaszámlát. Rákérdeztem, hogy van-e olyan lehetőség náluk, mint a székesfehérvári Fejérvíz Zrt-nél, miszerint ők legalább a kerti csapra külön órát szerelnek föl, s az onnan kiengedett vízmennyiséget nem számolják fel a csatornadíjba is… A válasz egy nagyképű „nincs” volt. Ha a fogyasztó saját költségén feltétet egy ilyen mérőórát, a DRV azt sem fogadja el. Tehát a DRV lop, mert olyan pénzt követel, és számláz sok százezer fogyasztónak, amiért semmit nem tesz. De vannak mocskos spicli alkalmazottai, akik DRV-s egyenruhában felmérik a terepet vidéken, megcsodálnak egy-egy ápolt kutat, kútházat, majd jön az értesítés a siófoki központból, hogy az illető fogyasztótól megvonják a nyári pár százalék vízkedvezményt, mert van kútja… e szép virtus a volt szoci kifizetőhely üzleti tisztességét bizonyítja. Kínában ezért kötél jár!

No, de nem csak a DRV, hanem a Postabank is érdekesen sarcol. Ők minden hónapban küldenek egy számlakivonatot olyan számlák számlavezetéséről és SMS szolgáltatásáról, amely bankszámlát a tulajdonosa évek óta nem használ, azon pénzforgalom nincsen, SMS küldés szintúgy nincs. A Postabank azonban küldi rendületlenül a cechet, és a néhány év alatt tízezrekre rugóm, csalással szerzett pénzt minden áron be akarja hajtani. E szennyes maffiózó táraság azonban nem engedi a számlát letiltani, mindaddig, amíg a megrabolt kuncsaft nem fizeti ki az általuk hitelszerződésnek nevezett tartozást. Tehát, a kuncsaft nem fizet, nem mondhatja le a bankszámlát, a csalók pedig erőszakkal, hazudozva igyekeznek behajtani a pénzt, amely nem illeti meg őket. Ez a magyar bankrendszer. Ilyenek lennének a magyar bankok? Egy mindenképpen ilyen: – a Postabank. (Pedig ők igazán sokat kivettek már a magyar állampolgárok zsebéből. Ja, hogy akkor más volt az elnök? Mindegy. Ha milliomos lennék, sem bíznám rájuk a pénzemet, mert aki kicsiben csal, az nagyban miért ne tenné?)

Végül egy érdekesség, amelyre úgy tűnik, a magyar fogyasztó nem figyel oda. Ez az E-On. Nos, ez az etikusnak aligha nevezhető cég köbméterben (m³) olvasatja le a mérőórát, majd úgy számolja ki a gáz árát, hogy azt a fogyasztó semmiképpen se tudja ellenőrizni. Az E-on ugyanis kJ-ban számol és az árat ő állapítja meg. Olyan ez, mintha a dinnyeárus szabná meg, hogy melyik dinnye édesebb, s ezért drágább… a kiírtnál. Bár a dinnyeárus példa nem jó, hiszen az E-on ki sem írja az árat. Csak lop. Aki pedig veszi a fáradtságot, és havonta bediktálja a mérőóra állását, de az éves leolvasásnál eltérés van, s nagyobb összegű csekket kap, az nem fizetheti ki részletekben a tartozását. Ugyanis az E-on negatív diszkriminációban részesíti ezeket az engedetlen disznókat, akik nem hagyják, hogy az E-on saját kénye-kedve szerint számoljon mennyiséget. A kJ-t úgyis ő szabja meg… És mindaddig, amíg a fogyasztónak nincs lehetősége ellenőrizni a szolgáltatót és annak árait, addig nyugodtan feltételezheti a fogyasztó, hogy a szolgáltató meglopja, hiszen monopolhelyzetben van, ám az energiára szükség van minden háztartásban…

Eleve erkölcstelen tehát egy olyan szolgáltatás, ha valamit literben olvas le a fogyasztó, de centiméterben számolja a szolgáltató, és a centiméter árat sem árulja el a számlán, vagy másutt… Talán ezért is kötél jár Kínában. Most, hogy még főbírót is kivégeztek Kínában korrupció miatt, kicsit kezdem irigyelni a kínaiakat. Bár remélem, hogy Orbán Viktor kormánya minden ehhez hasonló disznóságot leállít. Jó volt hallani amikor azt mondta az LMP-vel való találkozáskor: – „Jó lenne ha mindenki megjegyezné, hogy mostantól NINCS LOPÁS!” – Sem az E-Onnak, sem a DRV-nek, sem a Postabanknak – teszem hozzá. És várom a kormány intézkedéseit a fenti ügyekben (is).

S. Gy.

Nemzeti InternetFigyelő

One thought on “Állami cégek és multik, kik (még szabadon) meglophatnak mindenkit…. DRV, Postabank, E-On…

  1. Tamás Tibor, a hírhedt hazaáruló közgazdász, emberek millióinak okozott anyagi kárt azzal, hogy hűtlen kezelés folytán csődbe vitte a Postabankot. A rosszhírű kommunista azóta is a NOL-nak dolgozik. Cigarettára sajnálja a pénzt Cionbölcse Tibor, mindig másoktól tarhál cigit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük