KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Alantas ösztönök

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

klaviaturaEgyes neten hozzászólók olyanok, mint a világ politikusainak többsége. Keveset és rosszul alszanak, majd reggel a férfiak borotválkozás, a nők sminkelés közben „nem akárki vagyok!” tekintettel merednek a tükörképükre, miközben eldöntik milyen álarcban tetszelegjenek aznap.

Némely hozzászólóknál ezt a sokféle álnév közüli kiválasztás helyettesíti. Így már jól oda lehet mondogatni a megtévesztett rokonnak, szomszédnak, kollégának is, hogy aztán személyes találkozáskor, mit sem tudva a másik alantas ösztönéről, egymásra mosolyogjanak, a múlt század legnagyobb találmányának kikiáltott internetnek köszönhetően.

Ám visszatérve a reggeli készülődéshez, a politikusok aznapi döntéseit nagy mértékben befolyásolhatja, ha a menet közben megivott kávé ráfröccsen a zakójukra, vagy az ajtón kifelé leszakad egy gombjuk, és már nincs idejük átöltözni. A gondosan felhelyezett álarc ilyenkor repedezik, tőlük szokatlan stílusban beszélnek, majd kivonulnak a döntéshozó termekből, illetve ha a pártfegyelem engedi, inkább a nem gombot nyomják meg az igen helyett, pedig előző nap még az előbbi mellett döntöttek.

Ilyen apróságokon is múlhat sorsok alakulása, s az „átlag emberek” a döntések hátteréről mit sem tudnak, legfeljebb sejtenek. Ők, ráérő idejükben, az innen-onnan összeböngészett információk alapján, amit készpénznek vesznek, bosszút esküdve ülnek számítógépeik elé és obszcén szavakkal elégítik ki vágyukat, mert döntés hozatal helyett, nekik csak ez jut.

Mint ahogy a mindig nyilvánosság előtt szereplő politikusok egy idő után megtanulják mikor, hol, mit és hogyan kell mondani, úgy a rejtőző, álneveken írogató netezők is egyre merészebbé válnak.

Míg a politikusok egyre mesteribben titkolják el érzelmeiket, úgy a hozzászólók egyre merészebben fejtik ki véleményüket.

Egyben azonban megegyeznek: mindkét csoportban réges rég átszakadt a szociális gát. Az egyéni érvényesülés, a becsvágy, a kivagyiság kerül előtérbe. Az intelligencia hányados sem mérvadó, hiszen minél magasabb valakinél, annál aljasabban tud elbánni másokkal. Bár a kifinomult módszerek veszélyesebbek, hiszen többszörösen rejtik el eredeti céljukat, a durvákat viszont semmibe lehet venni. Utóbbiakat az „állóvíz” idegesíti, amit nagy örömmel korbácsolnak fel, vagy legalábbis azt hiszik, majd reagálás hiányában elkódorognak, vagy más álnéven új stílusban írnak.

Azon oldalakon, ahol normális, gondolkodó emberek írnak hozzászólásokat, tiszteletben tartva egymás véleményét, az nagyon nem jó nekik, az összeugrasztás a lételemük. E tudathasadásos emberek csak és kizárólag arra használják a netet, hogy vélt vagy valós sérelmeiket rázúdítsák azokra, akiket nem ismernek vagy nagyon is jól ismernek. Csakhogy ha szemtől-szembe tennék, minimum nyolc napon túl gyógyuló sérülésekkel számolhatnának, viszont álneveiken, csalfa biztonságérzettel kiélhetik magukat – egy darabig.

Ők azok, akik a civil életben tisztességes állampolgárnak mutatva magukat, elhatárolódnak minden politikai irányvonaltól, sarkalatos véleményt soha nem mondanak, csak írnak, álnéven, a neten.

Aztán éjjelente csodálkoznak, hogy nem tudnak aludni, hajnaltájt rémálmaik vannak és reggel tükörbe nézve egyre elnyűttebb az arcuk, amit a feltett álarc hiába takar, a tekintet mindent elárul, mert azt a legprofibbak sem tudják befolyásolni.

Legjobb őket elkerülni, jó nagy ívben.

V. A.

Nemzeti InternetFigyelő

16 thoughts on “Alantas ösztönök

 1. Kedves V. A.!
  Nagyon igaza van. Sajnos, Sokszor nevetek, amikor rájövök egy-egy hozzászólásnál, hogy ki is az illető valóban, mert például gyerekkori kép mögé rejtőzik vagy állatbőrbe bújik. Az én email címem valós és a nevem is az, amire megkereszteltek és ami a személyes okmányaimban szerepel.
  Ilona

 2. NIF. Olyan mint a falusi vasárnap délutáni kispad ahol a vénasszonyok ücsörögve hetet ,havat összehordva valósat a valótlannal pletykába öntve szórakoznak . Van itt minden fajta mocskolódás mint a mai politikában,ez sem külömbb mint a klubrádió. Ezek tartják magukat kultúrembereknek ahol a tolvajok, bűnöző hoznak kedvük és érdekeik szerinti törvényeket se becsületük se hitelük levitézlett selejtek, tisztelet a néhány kivételnek. üdv. Adorján I.

  1. Csak az a baj tisztelt Adorján I., hogy a gondolkodó, tisztességes emberek pártolnak el. Sajnos. Üdv. V. A.

 3. AZ ELME ARCA

  Az elemek harca a küzd-elem tűr-elem – mel , amely folytonos és stabil, az örök időkig. Mert ért-elem-bel bír, e birodalom. Sejtemlékezet alapján folyik és véd-elem – ként működik, mely képes megvédeni önmagát! E birodalmak az én sorrendemben az em – lé – mely tűz – mely víz, mely föld . és végül a levegő együttes jelenlétében jelenik meg.

  Mely tovább szeletelhető – a képz – elem – mely magyarul csinál tesz, stb. szóval képez – elemekkel – ami legfontosabb az ért-elem-mel. E folytonosságban állandó küzd – elem a mérvadó mely arcát állandó harcban mutatja belülről – kívülről egyaránt. Az ARÁNY – AMI EGY.!
  A bar – ány aki tűr – a fark-as aki dézsmál – folyamatban igénye szerint.

  Már írtam – a szelet kifogjátok a vitorlából, hogy a hajó ne haladjon – gondoljátok, de tévesen,
  Mert teljesen tiszta előttem a provokátor és a prókátor küldetése – a provokátor cselekedetre serkent, olyat tesz érzelmekre hatva, hogy célját elérje – pl. 2006-ban elhangzott a buzdító szó a prókátor szájából –„…már legalább 5-6 rendőrt megöltek ezek a mocskos csőcselékek, tegyétek dolgotokat, de rendesen…” vagy ehhez hasonló de értelme ez volt, amit kiolvastál belőle. Mert ma már tudod, hogy nem volt rendőr halott áldozat – de volt hamis rendőr….
  A prókátor, mint írtam már , az meg az ügyvédje – úgy beszél, tesz – azt az ügyet, érdeket védi minden áron…

  Amikor az ármány az úr – a vétek és a bűn, jogi személy mögé bújva – álnokul – használja céljának elérésére az ál – lam gépezetet, mely erőszakszervezet uralma fenn tartására – mely az eredeti rendeltetését elveszítve, mint a pénz például , teszik érdekvédő feladatát tevését a népuralma szót elorozva – ármány szóval álnokul.

  Már – már tévedésbe estem , az ölést – le és kilövést illetően, amikor segítségemre sietett a „véletlen” tegnap megnéztem 20:10 kor a FILM MANIA tv-én a Visszatérés a kék lagúnába c. FILMET – MELYBEN VAN EGY JELENET amikor a két pici gyereket egy gyenge nő anyaoroszlán bátorsággal és merészséggel megvédelmezi a behemót matróz gyilkos tevésétől – és bizony tettéért felel – a filmben is korán meghall eső – megfázás meg stb. díszlettel…

  Szóval – mesterséges és természetes – vajon az ismeret birtokában , öntudatos állampolgárok mit tesznek – ha a fenti indulat elkapja őket?

  Ezzel szemben Kasler és ez nem Kasler ügy – a prókátorok szabályai szerint nyilatkozik – ha majd felhatalmazást kap – – valóban nem járható út – mert itt valódi önvédelem lesz – és az lesz, amit láttatni akar velünk a prókátor az utolsó pillanatban – É R T H E T Ő !

  A GYENGE LESZÚRJA AZ ERŐSET, HOGY MEGVÉDJE A JÖVŐT!
  Hogy ki győz? – a gyenge – ki veszít? az, akinek nincs elméje – a TÜRELMETLEN! AZAZ FÉL—ELEM-É VÁLIK és ez tartja vissza – ugye érted öntudatos ez tartja vissza, hogy ne legyen belőle kényünk-kedvünkre való „szórakozás” hogy csak lelövessük a halálos ellenségeinket vezető szinten!
  Küldöm ma: azaz 2014. január, 20-án hét – és fő 02:33 órakor – mert a türelmem elfogyott – és fontos ez is . hogy tudd, mindig a jó uralkodik végül a zsarnokság felett….
  Id. Kiss László
  Ui: és nem baj ha nem válaszoltatok, pedig szerénységgel kértem, hogy írd le, hogy értesz engem és írásom – /aim/ már nem is szükséges,
  ide is passzol – és nem álnokság – az aki nem tud aludni – aki szívén viseli drága hazája – otthona – fészke jövőbeni sorsát

  id. Kiss László

  1. Kedves id. Kiss László! Való igaz, hogy sokan a gondok, bánatok és aggodalmak miatt sem tudnak jól aludni. No meg a kor. Én sem tudok már annyit aludni, mint tíz-húsz évvel ezelőtt, de egy csésze kellemes illatú, ártalmatlan citromfű segít! Szeretettel: V. A.

 4. Tisztelt V.A.!

  De mennyire így van!
  Köszönet, hogy összefoglalta, leírta.

  Üdvözlettel:
  A Telekiek….

  1. Tisztelt Telekiek! Nagyon szépen köszönöm. Örömmel tölt el, hogy nem vagyok egyedül… Tisztelettel: V. A.

 5. Az írással tökéletesen egyetértek, és azzal is, hogy a NIF csak aláírással fogad be hozzászólást. Viszont nekem a V.A. vagy az ILONA éppúgy nem mond semmit (vagyis kvázi : álnév), mint Nektek a

  Patmosz ;-)))

  1. Lehet, hogy Önnek nem mond semmit a V.A., de akik ismernek és 27 éve olvasnak, tudják, hogy nem álnév.

   V.A.

  2. Kedves Patmosz!

   A hiba ott van, amikor valaki
   – ugyanazon levélcímről különböző neveken
   – különböző levélcímekről különböző neveken
   ír, mert rossz szándékát, rejtve szeretné tartani. Megtévesztő, befolyásoló, züllesztő, romboló, nevetségessé tevő szándékkal.

   A hazugságaival, a rágalmazásaival, a ferdítéseivel és a féligazságaival a kevésbé tájékozottaknál ezt el is tudja érni.
   Így megmételyezi a cikkíró vagy valamelyik tisztességes hozzászóló szavait. Főként akkor érdekes számára ez, amikor számára „kellemetlen”, „kényes” tényeket, igazságokat írnak le, vagy valamit tényekkel lelepleznek. Arra számít, hogy – önmagát ilyen alantas módon megsokszorozva – akik ide tévednek olvasóként, azt fogják hinni, hogy ez több ember véleménye, holott egyetlen egy emberé, aki Mara Tomi vagy Kovács József vagy lényeglátó vagy gabuska vagy ki tudja még milyen néven, lám, mit is írnak..
   A másik „hatása”: indulatokat gerjeszt, érzelmeket korbácsol fel, ingerel, egyre durvább visszavágásra késztetve a szándékait fel nem ismerőket, és olyasmiket akar belőlük kicsikarni, amit azok rendes esetben nem tennének.
   És mindezt nagy valószínűséggel megbízásból, pénzért csinálja, (ne feledjük, pártkampányidőszak van már), bár az öntevékenység esete sincs kizárva. Csakhogy ebben az esetben az illető beteg elméjű.

   Tehát itt a tisztességes szándékkal és gyakorlattal szembeni aljas, alantas dologról van szó.

   Üdvözlettel, maradva továbbra is:

   A Telekiek…… nagy tisztelője

 6. „A hiba ott van, amikor valaki
  – ugyanazon levélcímről különböző neveken
  – különböző levélcímekről különböző neveken
  ír, mert rossz szándékát, rejtve szeretné tartani.”

  Ezzel kapcsolatban egy kérdés merül fel bennem.
  Miért nem tiltják ki az ilyen férget innen és a többi fórumról???

  H.B.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: