A Varsóban lebukott orosz kém segítette a Jobbik térnyerését Európában – “kágébéla” dokumentumok!


Kérjük ossza meg a tartalmat! Csak egy kattintás!
Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője kiváló kapcsolatot ápolt a nemrég kémkedés miatt letartóztatott lengyel politikussal, Mateusz Piskorskival – többek között erről beszélt a Központi Nyomozó Főügyészségen tett tanúvallomásában az Európai Parlament volt tisztviselője, Molnár Balázs, aki a PestiSrácok.hu által megszerzett vallomásában arról is említést tett, hogy a ma szintén kémkedéssel gyanúsított Kovács Béla a Jobbik oroszországi helyfoglalásáról szóló megállapodás-tervezetet írt alá egy Piskorski által elnökölt szervezettel. Megtudtuk azt is, hogy a főügyészség az OLAF feljelentése alapján már költségvetési csalás miatt is nyomozást indított Kovács és Szegedi Csanád volt jobbikos európai parlamenti képviselők feltételezett visszaélései kapcsán, egyelőre ismeretlen tettesek ellen. Hab a tortán, hogy az eljárásban Kovács szexuális zaklatásos ügyei is előkerültek.

HUTH GERGELY – PÁMER DÁVID – PestiSrácok.hu

Nagyon jó, bizalmas viszonyban volt a néhány héttel ezelőtt orosz kémként lebukott és letartóztatott lengyel politikus, Mateusz Piskorski és a Jobbik európai parlamenti képviselője Kovács Béla. Legalábbis erről beszélt a Központi Nyomozó Főügyészségentett, portálunk által is megszerzett vallomásában a jobbikos képviselők közelében dolgozó Molnár Balázs, az Európai Parlament (EP) volt szerződéses tisztviselője, aki arról is említést tett az őt kihallgató ügyésznek, hogy Strasbourgban Kovács a Jobbik nevében aláírt egy együttműködési megállapodás-tervezetet egy Piskorski által elnökölt szervezettel. Ezt az állítást a PestiSrácok.hu-hoz eljutott, 2011-ben történt levélváltás is bizonyítja, amelyben a megfogalmazott szöveg fordításáról egyeztet Kovács Béla és Molnár Balázs. Ebben a Piskorski által vezetett orosz lobbi- vagy inkább fedőszervezet, a The European Center of Geopolitical Analysis (ECGA) nevű “elemző központ” vállalta, hogy bevezeti a Jobbikot az orosz közéletbe.

"Kágébéla" és a tanú Molnár Balázs levelezése

“Kágébéla” és a tanú Molnár Balázs levelezése

Az egyezség a PestiSrácok.hu birtokába került szövege szerint a felek kiemelten figyelnek az

“alapos politikai, társadalmi és gazdasági elemzések szükségességére a posztszovjet térségben. Lengyelország és Magyarország közös érdekeire, a nemzeti érzelmű, nacionalista magyar és lengyel politikusok, szakértők és újságírók együttműködésének jelentőségére.  Olyan független választási megfigyelői intézmények létrehozásának sürgető szükségességére, amelyek a FÁK államokban fejtenék ki megfigyelői  tevékenységüket. Arra,  hogy a nemzeti és hazafias mozgalmakat hátrányosan megkülönböztetik az EU tagállamok választási kampányai során, amely gyakorlattal szemben fel kell venni a harcot.”

Beveszik a Jobbikot az oroszok európai, "nemzeti, radikális" pártokat tömörítő hálózatába

Beveszik a Jobbikot az oroszok európai, “nemzeti” pártokat tömörítő hálózatába

A tervezetben emellett szerepelt még, hogy

„az ECGA minden segítséget megad a posztszovjet térséggel kapcsolatban a Jobbiknak, rendelkezésére bocsátja elemzéseit, elvégzi, előkészíti a szükséges tanácsadói munkát és rendelkezésére bocsátja a Jobbik által kért dokumentumokat. Az ECGA szükség esetén médiamegjelenést biztosít a Jobbiknak Oroszországban, Ukrajnában és más FÁK államokban. Az ECGA meghívja a Jobbik parlamenti képviselőit, EP képviselőit és szakértőit, hogy vegyenek részt a választási megfigyelői misszióban. A Jobbik az ECGA rendelkezésére bocsátja az európai hazafias és nemzeti pártokkal, mozgalmakkal kapcsolatos dokumentumait és elérhetőségeit. A Felek együttműködnek egy az ECGA által működtetett, az EU-tagországokat lefedő független választási megfigyelői szakértői hálózat létrehozásában. Az ECGA minden szükséges segítséget megad a Jobbiknak a magyar választások nemzetközi megfigyeltetéséhez. A Felek közösen szerveznek konferenciákat, szemináriumokat és szakértői találkozókat”.
13340352_1017737694974604_1003544267_o

AZ OROSZOK ÉRDEKEIT KÉPVISELTE

Molnár Balázs vallomásában előadta még, hogy a lengyel politikust egy hivatalos programon, Lengyelországban mutatta be neki Kovács Béla. Később, a fentebb említett megállapodás aláírásakor találkoztak másodszor. Molnár itt jegyezte meg, hogy egyébként érdekes módon Piskorski Változás nevű Putyin-barát pártja is tagja volt az AEMN rövidítésű, Kovács által alapított nemzetközi szervezetnek, amelynek célja a tanú szerint csak az Európai Parlament anyagi támogatásának a megszerzése volt.  A tanú azt is megemlítette, hogy Kovács parlamenti munkájára jellemző volt, hogy minden egyes kérdésben, amelyben az oroszok szóba kerültek, mindig az ő érdekeiket képviselte, a„magyar ügyeket alig-alig” Egy nemzetközi bizottsági megbeszélésen pedig a jobbikos képviselő olyan kijelentést is tett, hogy „az oroszok jót akarnak, ami jó az oroszoknak, az jó Európának is” – állította Molnár, hozzátéve, hogy tudomása szerint Kovács érdekes módon már Brüsszelbe kerülése előtt rendelkezett ottani kapcsolatokkal, magánéletéről pedig semmit nem lehetett tudni. Jellemző volt rá még, hogy sokszor nem volt elérhető, senki, még a párt elnöksége sem tudta, hogy pontosan hol van.

A kémkedésért letartóztatott Mateusz Piskorski/Fotó: Tomasz Gzell /PAP

A kémkedésért letartóztatott Mateusz Piskorski/Fotó: Tomasz Gzell /PAP

KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁS MIATT IS NYOMOZNAK

Kovács Bélával összefüggésben egyébként már nem csak kémkedés, hanem költségvetési csalás miatt is nyomozást folytat a Központi Nyomozó Főügyészség – tudta meg portálunk az ügyészség helyettes szóvivőjétől, Simon Richárdtól. A főügyészség az OLAF feljelentése alapján indított  két  külön eljárást Kovács, illetve Szegedi Csanád volt jobbikos európai parlamenti képviselő feltételezett visszaélései kapcsán, ismeretlen tettesek ellen. Ismert, Molnár Balázs többekkel együtt 2013-ban tett feljelentést. Ugyan az ügyészség a nyomozás érdekeire tekintettel nem közölt részleteket, de a PestiSrácok.hu úgy tudja, már több mint tíz tanút kihallgattak és továbbiakat terveznek. Korábbi sajtóhírek szerint az OLAF arra gyanakodott, hogy a képviselők visszaéltek a gyakornokok, asszisztensek alkalmazására költhető, legfeljebb havi 21 ezer eurós keretükkel, és csak papíron foglalkoztattak beosztottakat, köztük Novák Elődöt.  Az a gyanú is felmerült, hogya képviselők visszaéltek az általuk évente fogadható 108 látogató fejpénzével is, amelyet ellátásukra vehetnek fel. Az egyelőre még nem bizonyított gyanú szerint erdélyi, kárpátaljai diákokat olcsón szállásolták el, majd a tényleges költség és az igen színvonalas ellátást biztosító fejpénz közötti különbséget eltették.

kovacs4

SZEXUÁLIS ZAKLATÁS IS KOVÁCS SZÁMLÁJÁN?

Molnárt ebben az ügyben is tanúként hallgatta ki a főügyészség. Kihallgatóinak többek között arról is beszélt, hogy a “fantomalkalmazottak” mellett Kovács Bélának volt két olyan asszisztense és gyakorlata, akik szexuális zaklatásra panaszkodtak.  Ebből a Jobbik vezetőségében óriási botrány lett, az elnökség is napirendre vette, de végül a pártelnök elsimította az ügyet, nem hívták vissza a képviselőjüket az EP-ből – mondta az ügyészeknek Molnár, aki szerint „győzött az érdekeltség” és “ezért döntöttek így”. Kovács ennek kapcsán viccesen meg is jegyezte neki, hogy „mindenhol fizetni kell a képviselőségért, csak máshol nem ötmilliót”. A tanú szerint Kovács úgy próbálta behálózni egyik gyakornokát, hogy egy oroszországi, mongóliai kiküldetésen felajánlotta a nőnek, hogy „amennyiben szeretője lesz”, akkor „a szerződését korlátlan ideig meghosszabbítja, fizetését felemeli”, igaz, „abból neki is vissza kell osztania”. A hölgy nemet mondott, mire Kovács kirúgta – áll a vallomásban, amelyben az is szerepel, hogy a politikus egy másik gyakornokánál is bepróbálkozott: a tanú szerint olyan helyzetet teremtett, hogy a nő nem tudott elmenni a képviselő lakásából, tömegközlekedés már nem volt, azt pedig nem engedte, hogy asszisztense taxit hívjon. Molnár az ügyészségen arról is említést tett, hogy Kovács azok után is védte Szegedi Csanádot, hogy a vele kapcsolatos botrány már ismert volt. Egy négyszemközti beszélgetésen a kémkedéssel gyanúsított politikus kerek-perec kijelentette, hogy a „párt vezetőségének, Vona Gábornak és Szabó Gábornak az a kifejezett óhaja, hogy Szegedi Csanád visszaéléseivel kapcsolatban semmi ne derüljön ki”.

kovacs5

VONÁT ÉS MORVAIT NEM ÉRDEKELTÉK A VISSZAÉLÉSEK?

Molnár Balázs a PestiSrácok.hu-nak megerősítette, hogy valóban tanúként hallgatta ki Kovács és Szegedi ügyeivel kapcsolatban az ügyészség. Hozzátette, hogy a képviselők kétes ügyei miatt  hiába próbálta felvenni Vona Gábor pártelnökkel a kapcsolatot, de ez többszöri próbálkozás után sem sikerült. Portálunknak beszámolt arról is, hogy Morvai Krisztina elé is “letette a Kovács-dossziét”, aki “sikítófrászt kapott”. Szerinte neki a fantomalkalmazottak miatt hivatalos személyként kötelező lett volna feljelentést tennie. Később tudta meg, hogy Morvainak is volt “vaj a füle mögött“, mert kiderült, Lovas Istvánt is pénzelte Barcs Endrén keresztül, pedig ők akkoriban a Fidesz-közeli Magyar Nemzettől és Hír TV-től kapták a fizetésüket tudósítóként. Morvai Molnár tudomása szerint félt attól, hogy Lovasék túl jól ismerik a múltját, hiszen korábban a baloldalnak szakértett – állította Molnár. Kovácsról vallomásával egyezően még elmondta, volt, hogy hetekre eltűnt Oroszországban, senki nem tudta elérni és azt sem lehetett tudni, hogy kikkel találkozik és mit csinál. 

A TÉVÉSZÉKHÁZ OSTROMÁTÓL A SZÁLLODA PORTÁJÁIG – KICSODA IS MOLNÁR BALÁZS?

Molnár Balázst a PS szerkesztők közül többen a Napi Magyarországnál, kollégaként ismerhettük meg, később a Magyar Rádiónál tűnt fel riporterként, majd a Jobbik egyre intenzívebb mozgolódásai körül. Radikalizálódása után szem elől tévesztettük, a hírekből mint a Kuruc.info állítólagos főszerkesztője, és a 2006-os rendőrterror áldozata került elő. Sok év után “Kágébéla” sztorija apropóján láthattuk újra.
Molnár Balázs - Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

Molnár Balázs – Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

Hogyan kerültél a Jobbikhoz?

1999-ben alakult meg a Jobbik egyetemi egyesületként, én akkoriban a Napi Magyarországnál a nemzetibb ügyeket vittem. Kovács Dávid alapító-elnök kért fel, hogy vegyek részt a mozgalomban. Nem lettem tagjuk sosem, de támogató és szimpatizáns igen. Akkoriban fiatal, romlatlannak tűnő emberek voltak a jobbikosok, hittem nekik. Évente többször találkoztunk, Kovács Dáviddal, Nagy Ervinnel és Balsai Szabolccsal. A 2006-os kampányban viszont már nagyon sokat dolgoztam, persze akkor is ingyen.

Miért durvultál be, lettél radikális szélsőjobboldali?

2006 őszén végig kint voltam. Letartóztattak, jól megvertek a rendőrök az Arany János utcánál, majd négy napig teljesen jogtalanul bent tartottak. Még a mobilomat is ellopták, amit egy felvételnek köszönhetően sikerült bizonyítanom. Bántalmazás és jogellenes fogva tartás miatt bepereltem a rendőröket, 2010-ben végül egymillió forintos kártérítést kaptam, köszönhetően védőm felkészültségének is. 2006-ban futószalagon küldtek rács mögé ártatlan, az igazságért lázongó fiatalokat, ami iszonyúan dühített.

Igaz, hogy te voltál a Kuruc.infó főszerkesztője? Vállalod-e az ottani cikkeket?

Jogerősen felmentették a vád alól, miszerint én voltam a Kuruc.info főszerkesztője. Ügyvédem tanácsára erről többet nem is mondok, legfeljebb felidézem az egyik tanú vallomását, miszerint nem volt ott főszerkesztő, nem volt szigorú hierarchia a szerzők között. A konkrét vád amúgy arról szólt, hogy én hozattam nyilvánosságra a tüntetőket sorra börtönbe küldő bírók, ügyészek nevét és telefonszámát, de bizonyítani persze nem tudták.

Hogyan lettél az Európai Parlament tisztviselője?

Szegedi Csanádot 2009-ben ismertem meg, angolra tanítottam, ami rá is fért. Akkoriban ő még nagyon komolyan vette a munkáját, többnyelvű honlapot szerkesztett, friss EP-képviselőként vehemensen vitte a jobbikos ügyeket. Beajánlottak a függetlenek frakciójának kvótájára, kemény felvételi volt, de az öt nyelv amit jól beszélek és a sok tanulás végül bejött. A feladatom a képviselők felkészítése volt, hogy mikor melyik gombot érdemes megnyomniuk a szavazáson. Aztán ahogy a Jobbikot hatalmába kerítette a parlamentbe jutás mámora, a régi harcostársak sorra eltávolodtak. Orbánt valószínűleg könnyebben értem volna el, mint Vona Gábort 2009 után.

És miért vittétek kenyértörésig a dolgot?

Azt hittem, ez a párt képes a megtisztulásra, hogy sok százezer, vagy összességében millió eurós lenyúlásokat nem hagynak szó nélkül, ahogy a szexuális zaklatás is tabu. Csalódnom kellett, amikor kutakodni kezdtem, majd letettem az eredményt az elnökség asztalára. Kint még megpróbáltak lekenyerezni, amit persze elutasítottam, aztán minden kapu bezárult. Megundorodtam az egésztől, s nem vagyok büszke arra a rengeteg munkára, amit a Jobbiknak végeztem. Ma már más a mércém, nem a politikai hovatartozást és bőrszínt nézem, hanem az embert. A szakítás után egy ideig az uniós munkanélküli segélyt élveztem, majd szálloda-recepciósként, magántanárként folytattam. Eljutottam oda, hogy semmi közöm a politikához.

Vezető kép: Origo.hu

http://pestisracok.hu/varsoban-lebukott-orosz-kem-segitette-jobbik-ternyereset-europaban-ps-en-kagebela-dokumentumok/
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Facebook hozzászólások

3 hozzászólás a(z) “A Varsóban lebukott orosz kém segítette a Jobbik térnyerését Európában – “kágébéla” dokumentumok!” bejegyzéshez

 1. elég komplikált dolog a külpolitika. Teljesen természetes az, hogy azon keresztül védjük, er osítsünk érdekeinket (a nemzetét, a hazáét). Az oroszok is így tesznek, tettek (és mindíg tenni is fognak). Na így kell,
  ill. kellene tennünk nekünk (nektek odahaza !) is …
  ha pl-ul a Jobbik (legalább is ennek egy része) Oroszországban reméli Mo (a csonka) segítségét (gazdasági, politikai …), a Fidesz pl-ul Ukrajnában. Mivel ezen második párt van ma a kormánynál, hát a külpolitikát ok vezetik. Nem a Jobbik, hanem a Fidesz az, aki felelos
  abban, hogy a kárpátaljai magyar közösség jövojét biztosítsa (pl-ul
  egy autonómiával) ….
  na ha én ezt írom, azért, hogy amikor Ti odahaza valami boszorkányüldözést tesztek, nyissátok ki jól szemeiteket, lássatok tisztán ! Mi kárt tett a Jobbik; mi kárt a Fidesz ? Mit kellett volna már rég megtennie a Fidesznek ill. mit kellene a Jobbiknak véghez vinni ?
  itt külpolitikáról van szó ! Itt Mo érdekeirol és nem Oroszország, Ukrajna, az EU, a NATO, az USA érdekeirol !!!
  én itt még oda is mennék, hogy ezen orosz kapcsolat épp nem a mi,
  a Mo érdekeiért jött létre. De végül is mindegy. Az a fontos, hogy ezt
  a magyar külszolgálat felhasználja mindíg az egész ország javára. A külpolitikát, a külpolitikátokat NEM szabad, hogy a belpolitika irányítsa
  (ezt én, aki valahol, valamikor és egyáltalán nem tudom, hogy hogyan
  is elvesztve a magyar állampolgárságomat, mint kívül-álló mondom, írom) …
  szeretettel

 2. Hmmmm!
  A Kovács féle kémkedés ügyében azért azt is hozzá kellene teni, hogy Mo nagyon “érdekesek” ezek a kémkedési ügyek! Nyilt titok, hogy a Honvédségen és a rendőrségen belül minden szovejet unióban végzet tiszt, főtiszt a kgb ügynöke volt, De ez mostanában (illetve a rendszerváltás körül sem) érdekelt senkit!
  Dehát a rendszer váltás óta nagyot változott a világ!
  Ma már minden valamire való tiszt és politikus a maszat embere és ugye ez is nyilt titok hiszen még a parlamentbe is izrael rablóállamának zászlaját tűzik ki a zakójuk kihajtójára! Iletve izraeli zászlóval fényképeztetik magukat, hogy bizonyítság kellő elkötelezetségüket a rabszolga tartók felé, illetve, hogy megkapják a Judás pénzt!
  Ja ezek után kérdezhetik azt tőlem, hogy miért is írom le ezeket a nyilt titkokat?
  Csak azért teszem mert gusztustalan és hányinger gerjesztő a viselkedésük ezeknek a férgeknek! Most azt kiabálják Kovácsra, hogy Orosz kém! Azok akik idáig szovjet kémek voltak, most meg moszatosak, és ha ez nem pont így áll fent, csak azért van mert amikor a szovjet volt “divatban” ők még nem éltek, vagy még nem voltak olyan”pozicióban” hogy jópénzért árulhassák a hazát!
  Sajnos nem tudok egy olyan vezető politikust, vagy tisztviselőt sem mondani aki mellé egy Magyar ember is kiállhatna! Ezek a hiénának inkább nevezhető “politikusok, ország vezetők” kivetették maguk közzül a becsületes embereket!
  Ezek csak hulla rablóknak és dögevőknek nevezhetők!
  És, hogy Kovács orosz kém vagy nem orosz kém, hát nem mindegy a sok masztos mellet?

 3. Sajnos állandóan arról kell meggyőződnöm, hogy a politikai életben manapság nem található becsületese ember. Aki tisztán vágott bele a (nagy)politikába, (bár ez is kétségbe vonható már) az vagy kiábrándul, és felhagy a tevékenységgel, vagy pedig lealjasul. Lealjasul a legalacsonyabb szintre. Egy idő után kivétel nélkül mindegyik közönséges, köztörvényes bűnözővé válik. A mai politikai “elit”, valójában tahók, bunkók egy nagy maffiahálózat tagjai. Szerepek leosztva, mindenki zsarolható. Ameddig érdekegység van (csaknem mindvégig) addig egymást fedezik. A színfalak mögött összeborulnak, a parlamentben egymást szapulják, lehazaárulózzák! Ebben a tekintetben csaknem mindegyiknek igaza van. Vattay Szabolcs

Várjuk véleményét itt! (a hozzászólások moderáció után jelennek meg)

%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Ezeket olvasta már?
DR. LÉHMANN GYÖRGY: Kúriai döntő ütközet elnapolva – a háború folytatódik
Hegedűs Lorántné Kovács Enikő alelnökjelölti szándéknyilatkozata
Krizáék leszavazták a miskolciak fizetésemelését
Close