KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A. V. Tyivanyenko: Barguzinban Petőfi Sándor hamvai kerültek elő

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

mvsz.barguzinA munka befejeződött. Teljes egyértelműséggel el lehet mondani, hogy Barguzinban Petőfi Sándor hamvai kerültek elő  – mondta ma Budapesten, a Magyarok Világszövetsége elnökével, Patrubány Miklóssal tartott közös sajtótájékoztatóján Alekszej Vasziljevics Tyivanyenko, az Ulan Ude-i (Burjátország) egyetem régész professzora, aki a legrégebbi kutatója Petőfi Sándor szibériai fogságban töltött éveinek, és aki huszonöt évvel ezelőtt maga is  jelen volt a Morvai Ferenc vezette expedíció sírfeltárásán.

A burjátországi professzor, aki Fuksz Sándor meghívására érkezett,  egyhónapos magyarországi előadókörútja végén találkozott az MVSZ elnökével, és beszámolt tapasztalatairól, következtetéseiről: ha tovább folytatódik a huzavona, akkor vissza kell vinni Petőfi Sándor hamvait Burjátországba.

A Magyarok Világszövetsége egy külföldi laboratóriumban elkészíttette a barguzini sírból a Morvai-expedíció által kiemelt koponya és a Petőfi-dagerrotípia egymásra helyezését, szuperpozícióját. Ezt az eredményt bemutatta, és tanulmányozásra átadta az MVSZ meghívására  Magyarországra érkezett A.V. Tyivanyenko professzornak. Tyivanyenko professzor a mai napon jelentette be: megvizsgálta az eredményeket, és számára egyértelműen bizonyítva van, hogy a csontváz a Petőfi Sándoré. További vizsgálódásokra ebben az ügyben véleményünk szerint nincsen szükség. Ez a koponya-összehasonlítással szerzett eredmény egyértelműen bizonyítja, hogy Petőfi Sándorról van szó. Tehát a munka bevégeztetett” – mondta mai sajtótájékoztatóján.

Patrubány Miklós elmondta, hogy az MVSZ nem törekedett babérokra, és nem is hitte volna, hogy az ő kutatásai teszik fel a pontot az i-re, de ez a bejelentés kétségtelenül elégtételt jelent számukra. Ha a burját tudományos akadémia is igazolja Tyivanyenko professzor következtetéseit, akkor nincs más út: július 31-én, Petőfi Sándor eltűnésének 165. évfordulóján, hamvai megtaláltatásának 25. évében ünnepélyesen el kell őt temetni Budapesten, a Hősök terén.

Tyivanyenko professzor felvetette, hogy amennyiben a magyar illetékesek továbbra sem hajlandók megadni Petőfi Sándornak a végtisztességet, akkor vissza kell vinni hamvait Burjátországba. Patrubány Miklós egyetértett vele, de reményét fejezte ki, hogy erre nem kerül sor.

Ha érdekli Önt Tyivanyenko professzor tájékoztatása arról, hogy a Magyar Tudományos Akadémia, amelynek kutatói már 1987-ben tudtak Petőfi szibériai rabságáról, hogyan akadályozta az igazság elismerését, a nemzeti kegyelet megadását, ha meg kívánja hallgatni az MVSZ terveit az általa létesítendő Petőfi Sándor Intézetről, a Petőfi versmondó versenyről, akkor kattintson ide, és tekintse meg a sajtótájékoztató teljes anyagát.

MVSZ Sajtószolgálat

Nemzeti InternetFigyelő

0 thoughts on “A. V. Tyivanyenko: Barguzinban Petőfi Sándor hamvai kerültek elő

 1. Tekintettel arra a tényre, hogy ezeken az oldalakon már olvashattunk UFÓ-ról, kis kerecsenről aki Jézus, a sóval, védő oltásokkal mérgezett magyar népről …vannak fenntartásaim. Elképzelhetetlen, hogy Petőfit egyedül vitték volna Szibériába, ami csak 100 évvel később jött divatba. Semmi értelme nem volt oda hurcolni egy levert szabadság harc katonáit.
  Talán ha előkerülne néhány verse a kételyek oszlanának, mert aligha tartózkodott volna a versírástól Petőfi (Petrovics ) Sándorunk.
  Fispán Géza

 2. Kedves Petrovics Fispán Géza
  1949 után Szibéria annyira „divatba” jött,hogy egyesével hordták oda
  az embereket?Petőfi egy levert szabadságharc katonái volt?
  „Ufó,Kerecsen,Jézus, só, védő oltás,méreg,Magyar Nép.”
  Képzetlen oktatóktól tanul általánosítani.
  Széplaki István

  1. Tisztelt Széplaki Úr!
   1/ A „ száz évvel később” némi kerekítéssel jött ki…egészen pontosan 1941 -től kezdődően egészen 1945-ig a doni vereségtől a Magyarország megszállása alkalmából bevezetett „malenkij robot „- ra hurcolásig bezárólag.
   2/ Igen,közismert tény, hogy Petőfi Sándor a levert szabadságharc katonája volt:
   Mégpedig az általa nagyra becsült Bem tábornok alatt szolgált. Atyai jóbarátja, igyekezett távol tartani az ütközetektől, de ez nem mindig sikerült a forrófejű költő heves, indulatos természete és elszántsága miatt. A történelem tudomány eddig úgy tudja, hogy harcban esett el.
   Ennél sokkal nagyobb jelentősége van az idézett jobboldali szellemiségű sajtónak, ahol a kezdetektől mindent megtett a lejáratására…és erről a mai jobboldal vagy nem tud, vagy kussol.
   Petőfi (Petrovics) Sándor néven a korabeli jobboldal nevezte,mely beszédes d írásmód a XXI. században is divatos lett Csurka (Raszputyin ) István 1990-es kezdeményezése folytatásaként.
   p.s
   “Ufó,Kerecsen,Jézus, só, védő oltás,méreg,Magyar Nép.”
   Képzetlen oktatóktól tanul általánosítani.
   3/ A képzetlen ide írogatóktól vettem a példákat, kommentár nélkül.
   Fispán

 3. Lám a mai jobboldal szegény Petőfi csontjait kapargálná ki a földből…de mit is gondoltak, írtak anno a ballib Petőfiről a jobbantok elődei????
  Nézzük pl a Figyelmező c. lap véleményét, a kortárs jobboldali sajtóét:
  „. „Egy lázító Táncsics, egy bolond Petőfi, holmi tetves koldusok, taknyos deákok és minden gyülevész sepredékből összezagyvált kormány.”
  Íme tehát a korabeli jobboldal véleménye….:(
  „Napról napra sulykolták abba az olvasóba, akit Petőfi neve esetleg tévútra vezetne, hogy ő és a vele egy táborba tartozók minden jelenlegi baj okozói. „A kereskedés oda, a jószág becse oda, ipar semmi, csak vér, nyomor, ínség és a nemzet nyakán az adósság. Ezek azon mennyei manna cseppjei, melyeket eönagy Kossuthságának, Petőfinek, Pálffynak, Nyárynak, Táncsicsnak köszönhetünk.” Vida Károly szemlátomást a legvehemensebben Petőfinek próbált ártani. „Mi szerettük a hazát, de nem Pálffyt, Kossuthot, Petőfit, Nyáryt és több efféle herostratosi hősöket.”
  „„Föl tehát, hazám vagyonosabbjai! Alakítsatok önkéntes csapatokat” – mármint a forradalom megbuktatására. ”
  vagy:
  „A Figyelmezőnek esze ágában se volt kendőzni, hogy mit gondol a forradalomról. „Láttuk honunkban martius 15-e óta hogy volt, tudniillik csak a paraszt nyert, a többi mind, mind, de mind vesztett!” ”
  „Február 24-én például azzal érvel egy cikk, hogy miféle népségből áll a baloldal: „Despoták légiója, als Petőfi, Vasvári, Nyáry, Pulszky, Bezerédi, Beöthy. Náluk nem volt honszerelem, csak önszerelem.” A Figyelmező olvasótábora pedig szívesen elhitte, hogy például Petőfi és Vasvári nem más, mint önző despota. „Hazánk vagyonosabbjai” azt is elégedetten olvashatták 1849. március 14-én, hogy „a megszorult demagógok csak istentelen hazugságokkal tudják a népet felkelésre és veszett ügyük pártolására bírni”. (A „veszett ügy” szóösszetételt egyébként éppoly gyakorisággal ismételgették, ahogy ma a „bukott baloldalt” szokás szajkózni.) S egyáltalán: a Figyelmező és olvasói számára evidencia volt, hogy „bajaink forrása éppen azokban rejlik, amiket márcziusi nyereményeknek szokás nevezni”.”
  „: „Kossuth merő hazugsággal kicsalja a nemzet erszényéből a valóságos vagyont.” Magától értetődik tehát, hogy „a honvédsereg Kossuth összehajhászott csordája”.
  „”
  „Kósa Sándor számvevő 1848. november 8-án földesurának, Inkey Kálmánnak írt levelében beszámolt róla, hogy a bécsi felkelés leverése után mit művelt Windischgraetz: „a liberális újságírók is befogattattak, és azok közül is némelyek lógnak”.”
  És még hosszasan így írtak a Magar Nemzet, A Magyar Hírlap, a rémhír és Takony tv elődei Petőfiről, Táncsicsról, és természetesen Kossuthról…
  . „Egy lázító Táncsics, egy bolond Petőfi, holmi tetves koldusok, taknyos deákok és minden gyülevész sepredékből összezagyvált kormány.” Napról napra sulykolták abba az olvasóba, akit Petőfi neve esetleg tévútra vezetne, hogy ő és a vele egy táborba tartozók minden jelenlegi baj okozói. „A kereskedés oda, a jószág becse oda, ipar semmi, csak vér, nyomor, ínség és a nemzet nyakán az adósság. Ezek azon mennyei manna cseppjei, melyeket eönagy Kossuthságának, Petőfinek, Pálffynak, Nyárynak, Táncsicsnak köszönhetünk.” Vida Károly szemlátomást a legvehemensebben Petőfinek próbált ártani. „Mi szerettük a hazát, de nem Pálffyt, Kossuthot, Petőfit, Nyáryt és több efféle herostratosi hősök”
  Forrás: .http://www.es.hu/nyerges_andras;szinrebontas;2014-03-13.html
  Fispán Géza

 4. Ha Fispan Geza nem a Magyar Tudomanyos Akademia „magyar” akademikusainak lelki vilagaval lenne ikertestver, akkor nem irna ilyen frocsogve ellenseges, cinikus hangnemben.
  Dehat o is ellensege a magyarsagnak, zsigerbol.
  Az akademiat mar reg meg kellett volna tisztitani a Nemzet ellensegeitol, hogy ne kartekonykodhassanak, gyulolkodhessenek a magyar emberek altal kemenyen megdolgozott hatalmas fizetesekbol, tiszteletdijakbol, „kutatasi” penzekbol, gunyolva azt a nemzetet, melybol eloskodnek.
  Ha Szechenyi Istvan tudna, hogy mit muvel az altala eletre hivott Akademia sok tagja, hat nem lenne nyugta halo poraban sem.
  Sajnos a jelenlegi es levitezlett sok-sok kormanyunk, politikusaink sem a magyarsag erdekeiben munkalkodtak, hanem kiszolgaltak idegen erdekeket.
  Mert ha Magyarorszagon csak a „rendszerHAGAS” ota mukodo politikai bagazsok igaz magyarok lettek volna, akkor nem itt allnank, ahol ma.
  A bunozesben haldoklik az orszag, a korrupcio, a Haza kirablasa, kiarusitasa, nemzeti jelkepeink gyalazasa mar az egeket ostromolja,
  A szegenyseg, nyomor milliokat tesz tonkre.
  Remelem a valasztasok alkalmat adnak arra, hogy igaz magyar, radikalis, a magyarsagert kuzdo politikusok kerulnek a kormany kerekehez, hogy vegre
  Szebb Magyar Jovonk lehessen !
  Pasztorfi Istvan

 5. Kedves Fispán Úr!
  Teljesen gaza van! A forradalmárokat és a jövő hírhozóit minden korban, társadalomban csürhének, despotáknak, lázítóknak, bolondoknak titulálták. Az uralkodó elitnek mindenkor saját, jól felfogott érdeke volt hatalma, vagyona konzerválása. Ez így természetes.
  Azután az elkövetkező korok és társadalmak eldöntötték, hogy minek is nevezzük a forradalmárokat…
  Az elmúlt években végzett Petőfi kutatások és a jelenleg ehhez rendelkezésre álló technikai-műszaki-laboratóriumi háttér már nem a találgatások, hanem a kétséget kizáró bizonyítás szintjén áll. Persze, kétkedni azt lehet… Ugyan olyan ez, mint a finnugor rokonságunk. Északi testvéreink ezt már nem is tanítják az iskoláikban, mert bizonyítottá vált, hogy téves, nem igaz! Nálunk még változatlanul tartja magát az elmélet. Genetikai kutatások tucatjai bizonyítják mára, hogy gén-állományunknak semmi köze északi testvéreinkhez. (Nálunk erről Czeizel is publikált.) „Tudósaink” azonban makacsul ragaszkodnak finnugor származásunkhoz, mert ezt követeli meg tőlük a politika! („Vedd el egy nép múltját…”).
  Vajon Petőfiről meddig tart még a vita? Nem lesz kisebb attól a költőóriás, ha megtudjuk róla az igazat! Tudományos érvek ellen tudományos érveket kell felsorakoztatni. Csakhogy: a barguzini fogsággal és halállal kapcsolatos tudományos érvek mára kezdenek a nehezen vagy nem cáfolható szintre érkezni.
  Kérem, olvassa a kutatások publikált eredményeit – és meg fogja tudni, hogy bizony írt verseket Petőfi a fogságban is, sőt, ennek körülményeiről is tájékozódhat! Mi köze ennek a „jobboldalhoz”? Talán annyi, hogy amikor a tudományos kutatások irányát és eredményeit a napi politika szabja meg, nagyon nagy a baj! Erre a múltban is és a jelenben is számtalan példa adódott és adódik – sajnos!
  Nagy Péter

  1. Az uralkodó osztály szokta lecsühézni a forradalmakat, 1948, 1918, 1956 idején is.
   A jobboldalnak annyi köze volt és van Petőfihez, amennyit már leírtam.
   Fispán

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: