KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A struccpolitika hepatitis-járványt eredményez

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Megérkeztek az ÁNTSZ-től a polgármester úr szerint nem létező miskolci hepatitis-járvány adatai, amelyek megdöbbentőek – számolt be hétfői sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője. 

A politikus ismertette a hivatalos szerv kimutatását, mely szerint 2013-ban nyolc, 2014-ben százhetvenkilenc fő fertőződött meg Miskolcon hepatitis A vírussal, a megbetegedések száma pedig 2014 júliusától vált tömegessé. Néhány összehasonlító adatra külön is felhívta a figyelmet: 2013 szeptemberében nulla fő, 2014 szeptemberében huszonkilenc; 2013 októberében kettő, 2014 októberében negyvenöt; 2013 novemberében kettő, 2014 novemberében pedig 56 megbetegedést regisztráltak. Ezek alapján tizenegy közintézményben (iskolákban, óvodákban) került sor védőoltás elrendelésére, és közel 2000 embert oltottak be.

Pakusza szerint ha Miskolc város orvos polgármestere nem ismerte fel, hogy járvány van, miközben egy országos hírportálnak úgy nyilatkozott, hogy ismeri a decemberi adatokat, az ugyanúgy az alkalmatlanságát bizonyítja, mint ha felismerte a járvány tényét, ám szándékosan elhallgatta azt. Pakusza hozzátette, a Jobbik felajánlja szakmai segítségét annak érdekében, hogy a járvány kialakulásáért nagyban felelős rossz közegészségügyi állapotokat felszámolják a városban.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

One thought on “A struccpolitika hepatitis-járványt eredményez

  1. Most már van szappan , még a segélycsomagban is ,, csak épp használni kellene és mindjárt csökkenne a fertőzések száma ..

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: