KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A SRI volt tábornoka cáfolja, hogy Ceauşescu rakétákat akart bevetni Magyarország ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Mit tesz egy felelős magyar kormány, ha őrült szomszédjai vannak, ahol a legmodernebb amerikai rakéta rendszert telepítik? Kitaláljuk? Nehéz, mert semmi racionális gondolat nincs mögötte!
Lecsökkenti, aztán bagatellizálja, a hadsereget! Mert ugyebár, mi értelme van védekezni, ha már úgyis ilyen erősek és őrültek?!
Körbe vagyunk véve utódállamokkal, amelyek rettegve őrzik a tőlünk rablott területeiket, s azért utálnak és gyűlölnek minket, mert netalán egyszer kedvünk szottyanhat ezeket visszakövetelni.
Aztán meg, ha nem költünk a hadseregre, akkor több pénz marad, amit a haverokkal szétlophatunk.

Románia egykori védelmi minisztere és egy volt titkosszolgálati tábornok cáfolja, hogy Nicolae Ceauşescu 1989 nyarán a paksi atomerőmű elleni rakétatámadást készített volna elő, ahogyan azt Szőczi Árpád újságíró Temesvár – A romániai forradalom kitörésének valódi története című könyvében leírta.

Az Adevarul című lap mai számában Victor Atanasie Stanculescu volt védelmi miniszter és Aurel Rogojan, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) volt tábornoka reagált a könyvben leírt állításokra. 

Szőczi Árpád kanadai születésű magyar újságíró – aki maga is szerepet játszott annak a diktatúrát bíráló interjúnak a megszervezésében és külföldre csempészésében, amelyet Tőkés László akkori temesvári református lelkész adott 1989 elején egy kanadai tévéstábnak – a budapesti történeti levéltárban bukkant egy olyan magyar hírszerzői jelentésre, amely arról szólt, hogy Nicolae Ceausescu 1989 nyarán hét rakétát telepített a Kolozsvár melletti szászfenesi (Floresti) katonai egységbe, amelyeket a paksi atomerőműre állíttatott rá. A rakétákat állítólag arab közvetítéssel Kínából vásárolta, ugyanis attól tartott, hogy a magyarországi reformok Romániába is eljutnak, és őt is elsodorják. 

Az újságírónak Németh Miklós akkori magyar miniszterelnök is megerősítette az információt. A volt magyar kormányfő arról is tájékoztatta, hogy a fenyegetés hatására Magyarország az Egyesült Államokból és Japánból szerzett be rakétavédelmi rendszert. 

Az Adevarulnak nyilatkozó Stanculescu – akit a történészek a Ceausescu-diktatúra megbuktatása egyik kulcsfigurájának tartanak – cáfolta, hogy Szászfenesre Magyarországot fenyegető rakétákat telepítettek volna. Romániának csak a moldvai Tecuciban voltak 300 kilométeres hatótávolságú, déli célpontok felé irányított orosz gyártmányú rakétái, Szászfenesen csak 17 kilométeres hatótávolságú légvédelmi lövegek voltak – magyarázta. 

„Érdekes, okos emberként ismertem meg Németh Miklóst. 1989 decemberében Magyarország miniszterelnöke felajánlotta segítségét Romániának. Kérdezte, hogy szükségünk van-e vérkészítményekre, de azt mondtam neki, boldogulunk egyedül is. Csak azért mondták rólunk, hogy barátok vagyunk, mert a Balatonon nyaraltam. Sosem állt fenn annak a veszélye, hogy háború törjön ki Románia és Magyarország között” – idézte a volt védelmi minisztert az Adevarul. 

Aurel Rogojan titkosszolgálati tábornok szerint a Szőczi Árpád által megtalált magyar titkosszolgálati jelentést egy a bukaresti nagykövetségen dolgozó tiszt juttathatta Magyarországra ellenőrizhetetlen híresztelések alapján. 

„Olyasmi csak az országot lejáratni akaró (Amerikába menekült volt Securitate-vezető) Pacepa tábornok fejében fordulhatott meg, hogy Romániába arabok szállítottak fegyvereket, és semmi szükségünk nem volt kínai fegyverekre, akkoriban talán nekik lett volna szükségük a mieinkre” – mondta Rogojan az Adevarulnak. (mti, adevarul)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tudjuk mindannyian, hogy a románok a hazugság világbajnokai. Ha nem így lenne, akkor nem volnának képesek magukat a rómaiak leszármazottjainak tekinteni, és nem neveztetnék magukat oláh helyett románnak.

Román birkapásztor: A magyarok el akarják lopni tőlünk Erdélyt! Magyar: Fejezzétek be az elfoglalást!
Román birkapásztor: Segítség! A magyarok el akarják lopni a mi Erdélyünket!
Magyar: Szabad Erdélyt! Fejezzétek be az elfoglalást!

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: