KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A schengeni egyezmény eltörlését javasolja egy francia képviselő

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy francia képviselő javaslatot tett a schengeni egyezmény felfüggesztésére, mert egyedül ez az intézkedés garantálhatja, hogy az európai országok meg tudjanak birkózni a fokozódó terrorfenyegetéssel.

Marie-Christine Arnautu szerint az Európai Unió vagy felfüggeszti a schengeni egyezményt és minden ország visszaállítja a saját határellenőrzést, vagy az európai vezetőknek vállalniuk kell a felelősséget azért, hogy a nyilvánvaló terrorfenyegetés ellenére sem tettek lépéseket a közbiztonság garantálására.

A képviselő hangsúlyozta; Európában ma már mindenki számára egyértelművé vált, hogy lehetetlen kiszűrni a bevándorlási hullámmal érkező terroristákat, vannak azonban olyan körök, melyek Európa meggyengítésében érdekeltek, mások pedig félnek meghozni a rendkívüli helyzetben a lakosság biztonságát garantáló intézkedéseket.

“Vagy felfüggesztjük a schengeni egyezményt, vagy az EU vezetésének vállalnia kell a felelősséget az Európai Unió területén végrehajtott terrortámadásokért, mivel egyértelművé vált, hogy a menekültáradatból lehetetlen kiszűrni a terroristákat.”

A képviselő szerint a schengeni egyezmény felfüggesztése ma nem egy “lehetséges opció”, hanem az Európai Unió vezetőinek kötelessége, amivel szemben nincs alternatíva – emellett egyetlen eszköz a közbiztonság fenntartására, ha el akarunk kerülni egy valódi háborút Európában.

Mostanra az Európai Unió tagállamainak tekintélyes része visszaállította a határellenőrzést a migránsok által ostromolt határszakaszokon. Franciaország hetekkel ezelőtt lezárta az olasz határt, Anglia pedig Calais területén a franciákkal együttműködve kerítést épített az afrikai bevándorlók feltartóztatására. Németország szintén határellenőrzést vezetett be, alig több mint egy héttel azután, hogy a magyar kormány áthelyezte a migráció súlypontját az osztrák határra. Ausztria a német intézkedés hatására szintén visszaállította a határellenőrzést.

Minden ország vezetői számára egyértelmű, hogy a schengeni egyezmény fenntarthatatlanná vált. A németek előbb 24 órás, majd 10 napos határzárról beszéltek, de a további migránsáradat láttán hamar kilátásba helyezték, hogy az intézkedést kéthetente meghosszabbítják. Eközben világosan látható, hogy Európában ugyanazok a körök támogatják a terroristák beszivárgását, akik az észak-afrikai forradalmak idején kivétel nélkül minden esetben a “felkelőknek” adtak médiapropagandát. A liberális sajtó politikai nyomásgyakorlása az európai válságkezelés akadályává vált, ami a közvélemény hergelésével hátráltatja, hogy az európai vezetők felelős döntést hozzanak a schengeni övezet felszámolásáról.

Hídfő.ru

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: