A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A rejtélyes e-coli fertőzés és a keserű valóság

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Miközben Németországban és Európa több országában egyre több embert fertőz meg az E-coli baktérium, elfelejtik feltenni a kérdést, hogy vajon mi módon vált az E-coli baktérium hirtelen rezisztensé nyolc különböző típusú antibiotikum családdal szemben, majd jelent meg az élelmiszerláncban?

A mostani megbetegedéseket az E. coli O104:H4 csoportba tartozó baktérium okozza, ami általában nem antibiotikum rezisztens. A rezisztencia csak úgy alakulhat ki, ha a baktériumot ismételten antibiotikummal kezelik, a mutáció előidézése és ezen keresztül a rezisztencia elérése érdekében…

Ha szeretnénk megismerni a törzs eredetét, csak vissza kell vezetni az E-coli genetikai kódját és megtudhatjuk, milyen gyógyszerekkel kezelték a kívánt hatás elérése érdekében. Ezt a vizsgálatot elvégezték, és az eredmény elég érdekes képet mutat az O104:H4 csoport eredetéről.

A genetikai kód megmutatja a baktérium múltját

Amikor a németországi Robert Koch Intézet munkatársai dekódolták az O104:H4 törzs genetikai összetételét, azt találták, hogy a baktérium a következő antibiotikumokkal szemben rezisztens:

. penicillin

. tetracycline

. nalidixic acid

. trimethoprim-sulfamethoxazol

. cephalosporin

. amoxicillin / clavulanic acid

. piperacillin-sulbactam

. piperacillin-tazobactam

Emellett az O104:H4 törzs különleges enzimek termelésére is képes, ami „szuper erővel” ruházza fel. Ezt szaknyelven ESBL-nek (Extended-Spectrum Beta-Lactamases – széles spektrumú béta-laktamázoknak) nevezik. Az ide sorolt mikrobák képesek olyan enzimeket előállítani, amelyek a 3. generációs (a kórházak által legszélesebb körben alkalmazott) cephalosporinokat (például cefuroxime, cefotaxime és ceftazidime) is hasítják, és ezáltal hatástalanná teszik.

Emellett az O104:H4 törzs két különleges gént, a TEM-1-et és CTX-M-15-öt is tartalmaz, ami az orvosok rémálma 1990 óta, írja a Guardian.

Miért félnek tőle az orvosok? Mert fertőzés esetén kulcsfontosságú szerveket támad meg, és sok esetben halállal végződik.

Egy halálos baktérium létrehozása a biotechnológia segítségével

Hogyan jöhet létre egy olyan baktériumtörzs, ami nyolc különböző gyógyszerosztály majdnem egy tucat antibiotikumával szemben rezisztens, két halálos génmutánssal és ESBL enzimtermelés képességgel rendelkezik?

Erre kizárólag egy mód van: a szóban forgó E-coli törzset ki kell tenni mind a nyolc gyógyszertípus hatásának. Normális körülmények között ez nem történik meg egyszerre. Először penicillinnel kezelik a törzset, majd megkeresik a túlélő kolóniákat és azokat tetracyclinnel kezelik. A túlélő kolóniák ezt követően rezisztensek lesznek mindkét antibiotikummal szemben, és így szépen egyenként végig kell vinni a művelet mind a nyolc antibiotikum családdal. Tudatos genetikai szelekcióról van szó, amit laboratóriumi körülmények között végeznek egy kívánt hatás elérése érdekében. Minden biológiai fegyver így készül az Egyesült Államok hadseregének marylandi Detrick laboratóriumában.

Maga a folyamat a leírtaknál kicsit összetettebb, a lényeg, hogy egy ilyen rezisztens törzs kizárólag tudatos laboratóriumi eljárások eredményeként jöhet létre. Elképzelhetetlen, hogy a természetben véletlenszerűen megtörténjen. Például, ha a baktérium egy élelmiszerből ered (mint ahogyan ezt állítják), hogyan vált rezisztensé ennyi antibiotikummal szemben, amikor növényeket nem kezelnek antibiotikummal?

Gyakran előfordul, hogy egy törzs rezisztensé válik egy adott antibiotikummal szemben, de nem nyolc különböző antibiotikum csoporttal szemben. Eredetének egyetlen forrása lehet: egy laboratórium. Azt természetesen nem tudhatjuk, hogy a létrejött baktérium véletlenül vagy szándékosan került ki a laboratóriumból. Ezt mindenki döntse el maga.

Először betiltják a természetes gyógyszereket, majd megtámadják az élelmiszerláncot

Miközben a hatóságok a fertőzés forrását kutatják, ne feledjük, hogy az EU a természetes gyógyhatású készítmények és étrend-kiegészítők betiltására és a természetgyógyászok munkájának megnehezítésére készül. Miután nem állnak majd rendelkezésre természetes gyógymódok, már csak annyit kell tenniük, hogy elijesztik az embereket a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztásától is. Ez fontos, hiszen a friss zöldségek rengeteg gyógyító tulajdonsággal rendelkeznek, és amíg a vásárlók hozzájuthatnak friss zöldségekhez módjukban áll természetes úton megelőzni bizonyos betegségeket.

Amennyiben sikerül elérni, hogy az emberek féljenek a friss zöldségek fogyasztásától, könnyebben rávehetők, hogy feldolgozott, egészségtelenebb élelmiszerek fogyasztására térjenek át. Az eredmény: több beteg és nagyobb igény a gyógyszerek iránt, azaz nagyobb haszon a gyógyszergyáraknak.

További fejlemények az E-coli fertőzésekkel kapcsolatban

22-en haltak meg, 2153-an betegedtek meg, melyből hatszáz beteg állapota válságos, sokuknál fennáll a veszély, hogy veseműködésük leáll.

.  Annak ellenére, hogy továbbra sem sikerült egyértelműen bizonyítani a fertőzés forrását, Ilse Aigner fogyasztóvédelmi miniszter továbbra is óvott mindenkit a növényi csíra fogyasztásától. Egyben újra figyelmeztette a lakosságot arra is, hogy tartózkodjon a nyers uborka, a nyers paradicsom és a nyers saláta fogyasztásától. Jobb, ha félnek ez emberek a zöldségevéstől!

.  Az E-coli baktérium O104-es törzse véres székletet, hasmenést és vesekárosodást okozhat.

.  Eddig 10 európai országból jelentettek megbetegedést, leginkább olyan embereknél, akik Németország északi részén jártak.

Az alábbi történet németül van és arról tudósít, hogy az e-kóli járvány lehet, hogy terrorista támadás eredménye. (Címe: http://www.aerztezeitung.de/medizin/krankheiten/infektionskrankheiten/magen-darminfekte/article/657699/ehec-rki-behoerde-kritik.html).

Jéééé, (mert arról írnak, hogy ez) gyógyszergyárak terrortámadása védtelen/ártatlan emberekkel szemben, mint rendesen, ahogy szokták…

Eredeti és teljes cikk a köv. helyen olvasható: NaturalNews

Nemzeti InternetFigyelő

0 thoughts on “A rejtélyes e-coli fertőzés és a keserű valóság

 1. Egy-két apró megjegyzést fűznék a cikkhez..:
  1, Az említett antibiotikum családok: amit itt felsoroltak az max. 4 család, a fele a béta-laktám antibiotikumok közé sorolható (amire ma 10-ből 7 baktérium rezisztens már kb.),. A cikk nem említ egy csomó más antibiotikumot, ami jóval effektívebb és nem rezisztens rá az E. Coli e törzse, pl makrolidek.
  2, „Normális körülmények között ez nem történik meg” mármint ez a fokú rezisztencia. Hát…, de. A cikk szerzője valószínűleg nem hallott a kórházi, nozokomiális fertőzés fogalmáról. Ez azt jelenti nagyon röviden, hogy kórházi körülmények között, ahol sok fertőző beteg, eszköz megfordul, szépen lassan túlélhet mindig olyan baktérium, ami gyűjti a rezisztencia géneket. Ez mindennapos, és komoly probléma, több kutatási terület is irányul erre a megoldásra. Jah, és ebbe is halnak bele emberek, nem is kevesen… csak ez nem szenzáció, nem írnak róla a lapok.
  3, A cikk vége egy igen csinos összeesküvés elmélet. Jó kérdés, mitől lett szennyezett a csíra, de nekem van egy sokkal kézzelfoghatóbb magyarázatom: 2006. óta az euban tilos antibiotikumot felhasználni termény/termés növelés céljából. Lehet, hogy ezt az a német cég megszegte, több mindennel próbálkozott, és a kezelt állat trágyája érintkezett az említett növénykével. Ugyanis az E. Coli egy enterobakterium, tehát normál esetben a bélcsatornában van, ahol tüneteket nem okoz.
  Persze az is lehet, hogy kutatás céljából vizsgáltak rezisztenciát, aztán a laborból valaki magával vitte tudta nélkül, nem betartva a protokollt ami az ilyen helyeken szokásos.
  4, Terrortámadás…Biológiai fegyverként ennél a baktériumnál sokkal alkalmasabb fajok is vannak. Tippeket nem írnék 🙂
  Nagyjából ennyi, gondoltam, írok pár sort, nem minden fekete-fehér és szerintem nem kell minden mögé valami hiperszuper összeesküvést belelátni.
  Kedves Olvasónk!
  Köszönjük értékes hozzászólását, amivel minket is felvilágosított. Íme a példa arra, hogy „suszter maradjon a kaptafánál”! Meg arra, hogy az jópofa dolog, ha egy okos ember hülyéskedik, de kiábrándító, ha egy hülye okoskodik. Mindig tanul az ember. Vajon tényleg így van? 😀
  Híradmin

   1. Kedves Csaba.
    Elolvastam, amit linkelt. Hát.. így már sokkal kellemetlenebb a helyzet.

 2. Szerintem itt is valami laboratóriumi „baleset” történt.
  Egy katonai kísérlet sült el rosszul, és az „Al-kaida” betette a kezét-lábát.
  Ami valójában moszad ördög.
  A németek ezért is ferdítenek, azt a látszatot keltve, mintha sötétben tapogatóznának.

 3. Azt hiszem a németek valami olyat tettek amit nem volt ajánlatos,ezért egy kis nyomást gyakoroltak rájuk!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: