KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A PODEMOS spanyol párt gazdasági programjának 15 pontja

NIF: Tanuljunk, magyarok, tanuljunk. Vegyük át más népek által kiizzadt tapasztalatokat, és azok alapján kiötölt programpontokat, ha számunkra megfelelőek. Olvassátok nyitott szemmel. Dolgozzatok ki nemzetfejlesztő pártprogramokat a közölt modellek alapján, és küldjétek be a szerkesztőségünkbe.


Az Egyesült Baloldal/Északi Zöldek EP-frakciójának tagja a PODEMOS, amely meglepetésszerűen robbant be a spanyol politikába. A hazai neoliberális erők már félik a rendszerkritikus erők megjelenését és ennek következtében a hazai antikapitalista mozgalom megerősödését. Az alábbiakban bemutatjuk a PODEMOS 15 pontját.

Podemos1podemos2podemos3podemos4

forrás: amiidonk.hu, 2014. november 30.
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “A PODEMOS spanyol párt gazdasági programjának 15 pontja

 1. Vannak közös pontok, de ez abban különböznek a programtól, hogy naivra sikerültek.
  Az adósságátütemezést felejtsük el. Azt inkább a bankoknak kellet volna kezdeményezniük, annyira az érdeküket szolgálja. Az átütemezés nem csökkenti az adósság összegét, hanem kitolja a fizetési határidőt, amiért növekszenek a kamatok. Vagyis az adósságátütemezés az összes között a legrosszabb megoldás. Még az adósság egy részének elengedése is rossz. Amíg marad egy cent adósság, addig mindig marad egy kezdő összeg, amit fel lehet turbózni kamatokkal az egekig.
  Csak az adósság maradéktalan és végleges semmisé nyilvánítása jó.
  A gazdagok megadóztatása sehova nem vezet. A törvénytelen gazdagodás lehetőségeit kell felszámolni. Aki a törvények betartásával gazdagodik, az valószínűleg sokat is adott az országnak.Ha őket adóval akarják szintbe hoznia többivel, egyszerűen vagy elmennek, vagy leállnak.
  Orbán politikája jó volt, hogy mindenkit dolgoztatni akar, csak az a baj, hogy rabszolgaként. Aki tud dolgozzon – ha kap egyáltalán munkát – és a bérből éljen meg, De ehhez gondoskodni kell olyan minimálbérről, amely lehetővé teszi a tisztes megélhetést. Aki pedig már dolgozni sem tud, azt vegyék tartós táppénzellátásba, de akkor sem nélkülözhet.
  Az új típusú energiarendszerekről azért olvasnék bővebben, mert az az érzésem, közhelyekről van szó,
  A heti munkaidőt én is lecsökkenteném. vagy bevezetném a rugalmas munkaidőt, amelybe beleszólásuk lenne a melósoknak is. A szakszervezeteket viszont megszüntetném, mert semmi szükség rájuk. A munkások jogait a munka törvénykönyve szabályozza. De azt jól.
  Nem tudom, hogy a spanyolok milyen új rendszert akarnak, amitől még külön meg is akarják védeni az oktatást és a kutatást. Ha a nép kormányoz, tőle mit kellene megvédeni és kinek?

 2. Azzal egyetértek, hogy tanuljunk, de a saját, helyzetünkből kiindulva, csak és kizárólag a saját előnyünkre.
  Ezek a spanyolok is igen érdekesek. Évszázadokon át munka nélkül nagyon jól éltek a gyarmataikból, most meg nyavalyognak – balról. Talán jobban kellett volna sáfárkodni a lopott holmikkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük