A NEMZETI szervezetek egy „amerikai zsidó vállalat” szolgáltatásától függnek, így szinte lehetetlen az önszerveződés

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

hvim-zaszlos.jpgÚjabb politikai tisztogatást folytatott le a Facebook, alig néhány nappal a trianoni diktátum évfordulója előtt. Nem ez az első alkalom, hogy az amerikai közösségi háló fontos dátum előtt megritkítja a magyar jobboldal mozgósító erejét; a Facebook durván beavatkozik a romániai magyarok gyülekezési jogának gyakorlásába.

A román hatóságok kérésére törölhette a Facebook számos magyar jobboldali közösség felhasználóját; erre enged következtetni, hogy napokkal a trianoni katasztrófa évfordulója előtt az amerikai közösségi háló újabb “tisztogatást” végzett, melynek ezúttal a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom oldalai estek áldozatául.

Az Alfahír szerda délutáni beszámolója szerint néhány óra alatt a HVIM több tucatnyi oldalát kapcsolta le a Facebook, ezeket később törölték is. A beszámoló szerint olyan oldalak is törlésre kerültek, melyekre fél éve egyetlen bejegyzés sem került ki, de nevükben szerepelt a “HVIM”.

“A tiltások és törlések hulláma néhány órával ezelőtt kezdődött el. Törlésre került a központi oldal mellett számos régiós és települési oldal is függetlenül attól, hogy a Kárpát-medence mely pontján volt, kik szerkesztették és milyen tartalom szerepelt rajtuk. A veszteség összesen közel százezer kedvelő.” – írták.

A lap emlékeztet, hogy korábban számos nemzeti radikális oldalt törölt a Facebook, gyakran indoklás nélkül. “A Szent Korona Rádió 32 ezres oldalát is váratlanul törölte a Facebook, akárcsak a Tolvajkergetőkét, a Betyárseregét, a Romantikus Erőszakét és még számos nemzeti elkötelezettségű oldalt.”

Az Alfahír beszámolója szerint az amerikai közösségi média intézkedése miatt “veszett el” több rendezvény hirdetése is, köztük a HVIM Trianon Felvonulásának eseménye – tehát a Facebook ezúttal is a radikális jobboldal mozgósító erejének rombolása céljából törölt bizonyos felhasználókat.

Ugyanakkor, a HVIM oldalainak törlése összefüggésben állhat azzal, hogy a román hatóságok tavaly december óta terrorizmus vádjával zaklatják és tartják nyomás alatt a szervezet tagjait, illetve hónapokon át megalapozott vád nélkül tartották fogva a mozgalom több tagját, amit végül koncepciós perré léptettek elő. Erre utalhat, hogy eltávolításra került a “Kiállok Beke István mellett” nevű Facebook-csoport is, ami eddig első kézből származó információkat szolgáltatott a mondvacsinált indokkal őrizetbe vett aktivisták ügyének alakulásáról, emellett rendszeresen tüntetéseket szervezett a Beke Istvánék elleni koncepciós per és terrorvád miatt. Ezeknek a tüntetéseknek a szervezése szintén ellehetetlenül, mivel a csoport a Facebook beavatkozásának köszönhetően már nem elérhető.

Mivel ezáltal a közösségi háló a romániai magyarok gyülekezési jogának gyakorlásába avatkozik bele, okkal gondolható, hogy politikai megrendelést teljesít a Facebook, amikor erdélyi magyar szervezetek oldalait törli.

Érdemes megállapítani, hogy a Facebook rendszerint nem távolítja el a liberális baloldali szervezetek oldalait, pedig ezek a csoportok megmozdulásaikkal gyakran sértik a közerkölcsöt, vagy rongálásra, nemzeti jelképet meggyalázására buzdítanak. A Zuckerberg-birodalom a radikális jobboldali felhasználókra korlátozza ezt a szigorú cenzori tevékenységet, különös tekintettel olyan nemzeti kisebbségekre, melyek egy idegen országban, részleges jogfosztottságban élnek.

Legutóbb akkor tartott ehhez hasonló politikai leszámolást a Facebook, amikor egymás után két nemzetközileg ismert politikus érkezett Budapestre, mindkét látogatás külpolitikailag jelentős volt, és mindkét megmozdulás kapcsán számos szimpátiatüntetés szerveződött. Akkor az Angela Merkel német kancellár érkezése idején tartott szimpátiatüntetés szervezését szabadon folytathatták az atlantista álcivil csoportok, de a Facebook kíméletlenül kitörölte minden olyan radikális jobboldali szervezet és híroldal felhasználóját, ami kilátásba helyezte, hogy szimpátiatüntetést szervez Vlagyimir Putyin Budapestre érkezésekor (vagy külpolitikai orientációjából látható volt, hogy hajlamos lenne ilyen megmozdulásról beszámolni).

Ennek a cenzúrának működését egyébként nagyban segíti, hogy az amerikai szolgáltató által törölt felhasználók gyakran megszokásból ugyanoda regisztrálnak vissza, tehát a magyar civil szféra egy amerikai vállalat szolgáltatására támaszkodik az önszerveződés terén. Bár az orosz VKontakte felhasználóinak száma Kelet-Európában meg sem közelíti a Facebook elérését, a Facebook sorozatos politikai beavatkozásaival arra ösztönzi a felhasználókat, hogy a megbízhatatlan szolgáltatás helyett inkább más megoldást keressenek.

hunhir.hu – hidfo.ru, 2016. június 05. 07:54
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

5 thoughts on “A NEMZETI szervezetek egy „amerikai zsidó vállalat” szolgáltatásától függnek, így szinte lehetetlen az önszerveződés

 1. Nem véletlenül hangoztatom úton, útfélen, hogy aki ma szervezkedik, az vagy nagyon is jól tudja, vagy egyáltalán nem tudja mit tesz. Aki ezt interneten teszi, arra had ne mondjak most jelzőket! Vattay Szabolcs

 2. Szerintem baromság a facebukk.
  Sosem regisztráltam rajta, a család a barátok ..stb nem tartozik senkire sem.
  Ne a gép hozza össze az embereket.
  Baràtokkal egy csendes kis kertes kocsmában a beszélgetéssel, dohányzással egybekötött sörözés valóságos elixir!
  Üdvözlettel:
  Atilla

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük