KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat üdvözli Póka László felmentését

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nem adom a házamatA Nemzeti Jogvédő Szolgálat elégedett Fővárosi Törvényszék mai elsőfokú ítéletével, amellyel felmentette Póka Lászlót, a Nem Adom a Házamat Mozgalom vezetőjét az ellene terrorcselekménnyel való fenyegetés miatt emelt vád alól és más bűncselekményért való felelősségét sem állapította meg. Az ügyészség bűnösség megállapításáért és büntetés kiszabásért fellebbezett, a védelem tudomásul vette a döntést.

Tipikus koncepciós eljárás ez: aktív közszereplő ellen közéleti tevékenysége miatt indult, nyilvánvalóan megalapozatlan volt a gyanú, majd a vád és a cél az eljárással való fegyelmezés, a deviza-károsultak mozgalmának megfélemlítése.

A koncepció azonban megbukott, a bíróság megalapozott ítéletében világosan meghúzta a határt: a vélemény-nyilvánítás szabadságát nem lépték át a mozgalmár vád tárgyává tett nyilatkozatai, bűncselekményt nem követett el objektív alkalmatlanság miatt. A közéleti tevékenység során alapvető szabadságjog gyakorlása körében kifejtett magatartás büntetőjogi megítélése csak a legmegszorítóbb értelmezéssel történhet, ennek szerzett érvényt most a bíróság. Valós jogállami körülmények között égető társadalmi gondok (jelen esetben becsapott és cserbenhagyott „deviza”-hitel károsultak) megoldásáért szót emelő társadalmi mozgalmak kritikus, szokatlan és meghökkentő véleményeket hangoztató és ilyen akciókat szervező vezetőit nem vádlottak padjára, hanem tárgyalóasztalhoz kellene ültetni a tisztességes megoldás érdekében.

Reméljük a vádhatóság is okul az ügyből és a jövőben tartózkodni fog az ilyen és ehhez hasonló ügyek bírósági szakba juttatásától, fellebbezését visszavonja és ejti a vádat Póka László ellen folyamatban levő másik, közveszéllyel való fenyegetés miatti, szintén koncepciós és megalapozatlan büntetőeljárásban. Jogerős felmentés esetén  a mozgalmárt jóvátétel illeti. Figyelemre méltó az a fegyelmezett szolidaritás, amellyel a mozgalom tagsága a tárgyalásokon kiállt vezetője mellett. A perben szakmai együttműködésben állunk a kiváló védői munkát ellátó dr. Varga-Damm Andrea ügyvéddel, a másik koncepciós perben dr. Gaudi-Nagy Tamás, a szervezet ügyvezetője védi Póka Lászlót. Ezen utóbbi ügyben a Ráckevei Járásbíróságon 2015. szeptember 29-én 8.30-kor tanúbizonyítással folytatódik az eljárás.

Budapest, 2015. június 2.

Nemzeti Jogvédő Szolgálat (www.njsz.hu) nevében:

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője (www.gaudinagytamas.hu)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

5 thoughts on “A Nemzeti Jogvédő Szolgálat üdvözli Póka László felmentését

 1. Azt magyarázná már el nekem valaki,hogy egy Tipikus koncepciós eljárás esetén miért nincs más megoldás,mint a jogi csűrés csavarás?
  Feleslegesen jogállamot próbálni ott játszani,ahol serm jog sem állam nem létezik.Mit csinált Laci,mivel vádolják adat hűen leírni és kinyomni a világfnak,ez van magyarországon!

 2. Ez csak arra volt jó,hogy demonstrálják – szűkség van az (i)gazságszolgáltatásban élősködő zsidókra.
  H.B.
  „Ne tagadd meg a fajt, miből eredtél,
  Lángoló vért, miből születtél,
  A földet, mely éltet s eltakar,
  Ha magyarnak születtél, hát maradj MAGYAR!”

 3. Azért egyáltalán nem hibás valaki ha éppen Kövér úr szomszédja,, és nem bírja elviselni P. Laci ordítozását a családi háza előtt
  Hát P. Laci ordítozzon és tüntessen az anyósa portája előtt , aki rávitte a hitelre —

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: