A miskolci Jobbik a parlament elé viszi a fizetésemelés kérdését

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A miskolci Jobbik szerint nem várhat tovább a fizetésemelés kérdése a borsodi megyeszékhelyen, ezért az ellenzéki párt a parlament elé viszi a béremelés ügyét.

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője elmondta, a párt helyi képviselőcsoportja első körben az állami cégeket szorítaná rá arra, hogy a városban élők fizetését igazítsák a nyugat-magyarországi szinthez. Ennek érdekében módosítanák a munka törvénykönyvét, amit az Országgyűlés alelnöke, Sneider Tamás is támogatásáról biztosított.

Neki köszönhetően akár már a jövő héten a parlament szakbizottsága elé kerülhet a miskolci Jobbik javaslata, amely megtiltaná az állami foglalkoztatóknak, hogy ugyanazért a munkáért kevesebbet fizessenek egy miskolcinak, mint egy nyugat-dunántúlinak.

A törvénymódosítás természetesen valamennyi olyan állami vállalatnál dolgozó, elsősorban kelet-, északkelet-magyarországi munkavállaló fizetését emelné, akik eddig csak azért kaptak kevesebb bért, mert szegényebb országrészbe születtek.

Jakab Péter arra kérte Csöbör Katalint, Miskolc fideszes országgyűlési képviselőjét, győzze meg képviselőtársait a Jobbik javaslatának támogatásáról: a Fidesz álljon ki a miskolciak, kelet-magyarországiak fizetésemelése mellett – szólított fel az ellenzéki frakcióvezető.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük