KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nehogy a meteorológiai ügyek csoportjába delegálják Szanyi elvtársat – az MJB megjegyzései

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

szanyiSzanyi Tibor

Az EP-be kerülése esetén, nehogy a meteorológiai ügyek csoportjába delegálják Szanyi elvtársat, mert képes lesz megbolondítani Európa időjárásának előrejelzését. Helyette esetleg egy szamarat (csacsit) tartsanak a testület közelében, sokak állítása szerint ez a nagy fülű állat alkalmas az időjárás előrejelzésére, és összehasonlíthatatlanul pontosabb, mint Szanyi, arról már nem is beszélve, hogy mennyit spórolna ezzel a megoldással az EP!

BISZKU BÉLA

A közel 24 évet késett Biszku per jellemzi a  rendszerváltók téblábolását, a Kádár féle söpredék átmentését, gazdagodásukat, elszemtelenedésüket, számos  kulcsfontosságú helyekre való besompolygásukat,  az ’56-osok háttérbe szorítását (nagy többségüknek a létminimum közelébeni tengődését) és az ügyészségek, valamint a bíróságok selejtes  munkáját.

Biszku-KádárA per kimenetelétől függetlenül, megállapítható, hogy a több ezres  bűnözök közül egy személy lett felelősségre vonva: Czinege Lajos, és most került Biszku a bíróság elé. Mérhetetlenül és minősülhetetlenül rossz arány a bűnösök  és a elmarasztaltak  számát  figyelembe véve.  Ez  is az Antall – Sólyom  duó hozzáállás következménye. Akik pedig Antallt mentegetik, azok  gondoljanak arra, hogy Németh Miklós, a rendszerváltozás előtti utolsó magyar miniszterelnök (a Kiskirályok mundérban c. könyvemben leírtak alapján)  személyesen  fosztotta meg Czinegét a  hadseregtábornoki rendfokozatától, és intézkedett a jogtalanul (honvédség pénzén) átépített lakásának leadására, amelyben a kutyáinak is külön helyisége és fürdőszobája volt,  a majmai pedig az  időjárástól védett ketrecekben  randalíroztak.  Németh Miklós  vonta felelősségre Kárpáti Ferencet minisztert és Pacsek József vezérkari főnököt is, különféle „kilengésük” miatt,  igazolva, hogy  a felelősségre vonást végre lehet hajtani, ha az akarat megvan.

Az már csak „hab a  tortán”, hogy Göncz Árpád  a legmagasabb kitüntetés átadásával búcsúztatta Kárpáti Ferencet „eredményes munkája” elismeréséért,  aki évtizedeken át mosta a sereg  polgári és katonai állomány agyát a  marxista-leninista-sztalinista maszlaggal!                                                                 

HENDE CSABA

Honvédelmi miniszterünk hatalmas ambícióval látott neki a HM  tisztogatásának, de jogi ismeretei hiányossága következtében,  a nagyszámú  feljelentések megalapozatlansága miatt,   gyakorlatilag semmilyen eredményt nem ért el..  Elképzelhető, hogy a tanácsadóinak a felkészültsége sem volt megfelelő.

hende_csaba

Sajnálatos, hogy hadügyérünk sok minden felesleges dolgokkal foglalkozott eddig, de nem volt ideje a  hét kivégzett tábornokok sírhelyeinek rendbehozatalára intézkedni, vagy Belovai István ügyét posztumusz rendezni. Személyes érintettként, de  sok, sok  negatív  kórházi tapasztalattal  rendelkezők nevében is állíthatom, hogy a Honvéd  Kórház parancsnokának  mostani előléptetése  elhamarkodott és megalapozatlan  lépés volt.

Elhamarkodott  (és tömény blöffölés) volt a horvát légtér védelmének felvállalását  tartalmazó Hende nyilatkozata, akkor  is,  ha  valótlannak minősül, de akkor  is, ha  igaz lenne, merthogy: vadászrepülőgépeinek mennyisége nem alkalmas két állam légterének a védelmére, különösen  nem (!),  ha egy furfangos  észjárású ellenséggel  kellene felvenni a harcot, aki képes lenne több irányból, több  géppel támadni…

Sajnálatosnak tartjuk Hende  úrnak azt a nyilatkozatát, miszerint  nem híve a nyugdíjas tisztek  vagy tiszthelyettesek  egyszeri rendfokozattal való előléptetésének.  Mivel Hende úr kevésbé ismeri a  katonaságot, nem érzékeli, hogy egy  katona számára mit jelent a rendfokozat, valamint  azt sem, hogy ez a lényegében semmilyen anyagi kihatással  nem járó hozzáállása, mennyire rosszul esik a nyugdíjasoknak és  összességében a katonai pályán lévőknek vagy az oda aspirálóknak.

Talán még nem ártana az sem, ha a HM vezetése foglalkozna a hivatásos állomány Becsületügyi Bíróságának a létrehozásával, mert egy ilyen szerv munkája megerősítené a tisztek és tiszthelyettesek tekintélyét, illetve az esetleg kilengésekre hajlamosak visszatartását vagy a polgári és a katonai bíróságoknál tapasztalt időhúzásos jelenségek elkerülését, arról nem is beszélve, hogy a „helyi” ismeretek birtokában a  Becsületügyi Bíróságok  hatékonyabb  és gyorsabb  eljárásra  képesek, mint  a kívülállók.

NEMZETBIZTONSÁGI ILLETÉKESEK (NI)

A szó szoros  értelmében,  kivert a hideg verejték, amikor meghallottam, hogy  az illetékes szervek hanyagul végezték el  Simon Gábor  C típusú ellenőrzését, és  azt sem fedezték fel, hogy  külföldön és itthon is, több száz  és több tízmilliós dugi pénze van.  Eszembe jutott, hogy anno dacumál, nálam is elvégezték ezt az ellenőrzést, mert Mécs Imre – a Honvédelmi Bizottság elnöke -, kételkedett a  megbízhatóságomban, amikor az FKGP Honvédelmi Kabinet vezetőjeként, tanácsadóként bekerültem a HB-ba. Igaza volt! Jobb félni, mint megijedni!

Mivel azonban kiderült, hogy nem csak az NI, de Simon sem tudott az osztrák bankban lévő 240 millióról,   rögtön arra gondoltam, hogy én sem tudok egy-vagy több külföldi bankokban lévő esetleges  folyószámlámról, tehát nem bízhatom meg a C típusú  vizsgálatomban sem, amelyben az állt, hogy külföldi kapcsolatom nincsen, anyagi helyzetem rendezett, államkötvényekkel,  bankszámlával,  nyaralóval vagy értékes festményekkel nem rendelkezem. Azt is tisztázták, hogy George W. Bush – csupán a névrokonom.

Mindezek után, a Simon ügy kirobbanásáig alaposnak tartottam az NI vizsgálódását, hiszen még  a közvetlen szomszédomhoz is bekopogtattak és megkérdezték, hogy ki szokott járogatni hozzánk,  milyen az anyagi helyzetem az ő meglátásuk szerint, sőt  azt is felderítették, hogy  egy  korábbi  baráti  duhajkodásunk  alkalmával, hangosan követeltem a japán-magyar határ létrehozását, de ezt a követelésemet a földrajzi ismereteim hiányosságának tudták be.  Az sem volt titok előttük, hogy  Kádárról sincsen jó véleményem és Rákosit is úgy utáltam, mint a kukorica gölödint.

Mindezek a vizsgálatok megnyugtathatták Mécs Imrét, mert  hivatalos hangot  felvéve, közölte velem, hogy dolgozhatom a HB-ben,  sőt   eredményes munkát kívánt számomra. Most  még  sem vagyok nyugodt,  éjszakai álmomból fel, fel riadok, és az nyugtalanít legjobban, hogy valamelyik külföldi bankban több száz milliós vagy  -„Isten ments”,  több milliárdos HUF-om  van, de még az sem kizárt, hogy  USD-ben vagy EUR-ban fektettem be  ezeket az elfelejtett összegeket, vagy mások megbízásából jártam el.

 A NÉGYEK BANDÁJA

Összeállt  a Mesterházy, Bajnai,  Gyurcsány és Fodor politikai négyes fogat, osztogatják egymás között és egymástól függetlenül,  a  jövő kormány miniszteri posztjait, miközben  hazudoznak, csúsztatnakszónokolnak, vádaskodnak, ígérgetnekfenyegetnek, civakodnakálmodoznakcsalnak,  tagadnak és  bizakodnak.

Negyek bandaja

Korrekt  és elfogulatlan előrejelzés szerint, a választások során  labdába sem fognak rúgni! Elképzelhetetlen, hogy legyen annyi ember, aki  azokra szavaz, akik már kétszer  bitorolták a  hatalom bársonyszékeit és tönkretették az országot. Akik  nyíltan bevallották, hogy  hazudtak  reggel,  este  és éjjel.

Akik bevallották, hogy évekig nem „csináltak” semmit. Akik  kordonokat állítottak fel,  tönkreverték a vétlen  felvonulókat, akik  milliárdokat zsebeltek be és  herdáltak el, miközben  egyetlenegy (!) létesítménnyel sem gazdagították az országot.

Akik  „padlóztatták” az egészségügyet, a vasutat, a Malévet,  az oktatást, a tudományt, a honvédelmet,  a tömegközlekedést, a közbiztonságot.

Főként a négyek bandájának köszönhető az is, hogy Demszky 20 évig garázdálkodott Budapesten,  és a horvát tengerparton  létrehozott mesebeli nyaralóján, a többszöri világkörüli utazásain és a 4-es Metro permanens ígérgetésén kívül, semmi maradandót nem tud felmutatni! i

ÖSSZEGEZVE: javítani kell egyes szervezetek és személyek munkáját,  nagyobb figyelmet kellene fordítani a lebukott   akarnokok  leleplezésére, mert  a tömegeket könnyű manipulálni, tehát nem lenne szabad a választások kimenetelét  megtévesztett, tájékozatlan és ingadozó jellemű emberekre bízni.

Feljegyezte:

Prof. Dr. Bokor Imre

Nemzeti InternetFigyelő

0 thoughts on “Nehogy a meteorológiai ügyek csoportjába delegálják Szanyi elvtársat – az MJB megjegyzései

 1. De sajnos, „A négyek bandája” labdába fog rúgni. Hogy miből indulok ki?
  Hát abból, hogy Újpesten az aláírást gyűjtők körül tolongtak az idős nénik. Egy megtévesztett ember nehezen ismeri be, hogy tévedett.
  Azt meg különösen nehezen ismeri fel, hogy megvezetik. Hadd említsek, csak egy példát.
  Tavaly a panelban élőknek a távfűtési idény végét április 15.-éről kitolták május 15.-ig. Vajon miért?
  Azért, mert már készültek a rezsicsökkentésre, és lehetőséget teremtettek előre, hogy akkor is felszámolják a fűtés díját, amikor, már jól esik az embernek a hűvös lakásba hazaérni. Egy pár órás langyos fűtőtesttel meg vissza lehet kérni, a rezsicsökkentés miatt kiesett anyagiakat.
  De akár hova nézek, mindenhol csak a manipulációt lehet tapasztalni.
  Hiába no, a 122 államtitkár jól végzi a dolgát, még ha Hende úr nem is rendelkezik jogászi képességekkel.
  Baumag

 2. EZ MEGINT CSAK ÍROTT MALASZT ! ( már ami a választópolgárok esetleges c e n z u s á h o z kötődik !)
  Nagyrabecsülöm Bokor Imre urat, de ő s e m t u d semmilyen recepttel szolgálni!
  Charissime d’la Mancha

 3. Prof. dr. Bokor úr!
  Biztosan tisztelnem kellene önt, a másért nem titulusai miatt.
  Mindenesetre kizárólag érzelmi alapon ír.
  A józan észt igencsak hiányolom írásaiból.
  Engedtesse meg az elvtársúr, hogy az állampolgár maga dönthesse el, hogy mennyire mutatja meg milyen hülye.
  Ebben egyet is érthetünk.
  Viszont a nézőpont az már más.
  Kinek a pap… A többit ismeri.
  Tudja, én úgy gondolom, hogy a mostani vezetés semmivel nem különb, mint bármelyik.
  Hogyan is lenne az.
  Ezek a mostaniak eléggé ravaszak, már rutinosak.
  Ha a korábbi bármelyik vezetést összekötözzük egészen szent Istvánig, hát az a halmaz ezekhez képest kiscserkész.
  Ön szerint melyik szomszédasszony a tisztességesebb?
  Aki félrekefél és bevallja, vagy aki csak félrekefél, de ezt tagadja, viszont megmagyarázza, hogy ez csak természetvédelem. Fűvel-fával.
  Ezt persze sokan el is hiszik neki, főleg azokkal akikkel dug.
  Remélem érti a hasonlatot.
  Önnek jó, mert egy másik dimenzióban él.
  Arra azért kíváncsi lennék, hogy a mostani igencsak vagyonosodó „hazafika” igazi vezető kommunista szülei előbújnának-e, ha nagyarányú baloldali győzelem születne.
  Szerintem csak az utónevek változnának.
  Ez egy jól meghatározható kör.
  Ne kelljen végigsorolni, hogy a pápai bunkó őse vöröskatona volt, amiből jól élt a család.
  Akkor most ő leköpi az öreget?
  orbáncigány leköpi az apját anyját?
  Nem sorolom.
  Én is találkoztam olyannal, aki azt mondta, hogy ő sosem volt kommunista.
  Mint megyei KISZ titkár nem is lehetett ugye?
  Meg a KISZ fegyelmit sem ő akarta adni 1978-ban.
  Ugyan már, kis ország vagyunk, egy csőcselékünk van, ezzel kell mindent megoldanunk.
  … és még egy apróság.
  Az ötvenesek bármely oldalon, gondoljanak bele, mi mindent fizettettek meg velünk.
  Azt is mi fizettük, hogy annak idején lesöpörték a padlást, hülyére verték és megalázták az embereket.
  Pedig nem is éltünk akkor még.
  Meg a kárpótlás, meg a privatizáció, meg az ország eladása, a folyamatos hazaárulás, a nagypofájúság miatti károk, stb.
  A jövő? Hát még a 100. ük-ük unokám is fizetni fogja a jelen árát.
  Közben azzal bíztatnak, hogy mint nyugdíjas éhen fogok dögleni.
  Köszönöm kedves ország!
  Talán csak szeretnénk viszonylagos nyugalomban élni.
  Nem is érdemes tovább folytatni, mert ha ezt tovább gondolja bárki, akkor sokaknak igencsak öngyilkos hangulata kerekedik.
  Ebbe is gondoljon bele professzor úr…
  zgyl

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: