Hirdetés

A Lengyel – Magyar összeesküvés hátterében egy alternatív Németország

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

NIF: Elkészült a Veteran Today-ben megjelent összefoglaló cikk fordítása a dél-lenygelországi, január 6.-i, titkos Orbán –  Kaczyński találkozóról. Mivel a találkozó titkos volt, ezért csak találgatások halmazát tudták különböző forrásokból, logikusan gondolkodva, összegyűjteni. Olvasóinknak azt tanácsoljuk, hogy a találkozó témájának további találgatása helyett olvassák újra geopolitikai cikkünket. Minden kezd világossá válni. “CIA: AZ EU 2020-RA 3 FELÉ SZAKAD. MI, MAGYAROK, KÖZÉPEN MARADUNK!”

Itt a cikk linkje, klikk rá!

https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/01/02/cia-az-eu-2020-ra-3-fele-szakad-mi-magyarok-kozepen-maradunk/

És a másik cikk, amely még ide kapcsolódik:

https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/01/16/a-brit-miniszterelnok-budapesti-latogatasanak-elhallgatott-celjai/

A fordítást köszönjük lelkes olvasónknak és támogatónknak Bethad Urthvas-nak.

A múlt héten, Orbán Viktor magyar miniszterelnök hat órán keresztül tárgyalt a dél-lengyelországi Niedzica kastélyban a lengyel politikai pátriárkával, Jaroslaw Kaczynskival.

A találkozóról gyakorlatilag semmi nem szivárgott ki, a az újságírók persze gyors találgatásokba kezdtek, és néhányan úgy vélték, és arra utaltak, hogy a két politikai kívülálló valamiféle összeesküvést szőtt.

A független orosz hírügynökség, REGNUM honlapján megjelent elemzésében

( http://regnum.ru/news/polit/2050154.html ) Stanislav Stremidlovsky újságíró a lengyel kastélyba zajlott tárgyalásról kitudódott további érdekes részleteket kínál.

“Január 6-án, a dél-lengyel városban, Niedzicában, két férfi találkozott, a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor és a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) párt vezetője, Jaroslaw Kaczynski, akit Lengyelország legkarizmatikusabb politikusának tartanak.” -írja az újságíró.

“Orbán magánlátogatásra érkezett. A beszélgetés Kaczynskival nem várt hosszúságúra nyúlt, közel 6 órán át tartott “.

És “mivel a két befolyásos európai politikus nem hivatalosan tárgyalást folytatott, a sajtótájékoztató szinte semmi érdemleges információt nem hozott nyilvánosságra, hogy miről is volt ott szó. Ez a rejtélyes légkör a lengyel, a magyar és az Európai sajtóban egyaránt izgatott találgatásokra adott okot, s az újságírók a jó öreg európaiság szellemében összeesküvést szimatoltak”.

Európai projekt hanyatt-homlok rohan a szakadékba – francia napilap http://sputniknews.com/europe/20160103/1032639428/fate-european-union-project.html

Orbán maga is, jegyzi meg Stremidlovsky, “csak fokozta a rejtélyt” a Kaczynskival való találkozójáról szólva, “ha valaki megnézi az önéletrajzainkat, akkor láthatja, egyértelmű, hogy a lengyel domináns párt feje és én elkötelezetten harcolunk a szabadságért. Ezért mondhatjuk, hogy régi barátok vagyunk, és én nagyon boldogan látogatom meg régi barátomat”. ” A magyar miniszterelnök,” írja az újságíró “nem fejtette ki, de szarkazmusa azt jelenti. Ő is és a lengyel “régi barátja”, a valódi “demokratikus erők” országaikban és Európában.”

“Orbánt persze már hosszabb ideje, több éve vádolják tekintélyelvűséggel, a szabadság elnyomásával Magyarországon, és úgymond „kritikátlansággal Oroszország felé,”, és ez az utóbbi okozott felháborodást Lengyelországban a tavalyi év elején.”

2015-ben februárjában, ” varsói látogatása előestéjén a magyar miniszterelnök azt mondta, hogy amikor fejlődő Oroszországi kapcsolatokra van kilátás, akkor az EU erősen megosztott. Az egyik oldalon Magyarország, a Cseh Köztársaság, Szlovákia és Ausztria állt. „Hisszük, hogy az Oroszországgal való együttműködés nélkül nem tudjuk elérni céljainkat” -mondta Orbán. A másik oldalon a Balti Államok, Lengyelország, és Washington, azzal érvelt, hogy szükséges volt

„Oroszország és az Európai Unió közötti együttműködést korlátozni”. Ugyanakkor Orbán bírálta az Európai Tanács elnökét Donald Tuskot is, „Angela Merkel pártfogoltját.”

http://sputniknews.com/europe/20160102/1032602167/poland-nato-germany-russia-alliance.html

Itt Stremidlovsky megjegyezte, hogy a PiS, ” Orbán pártjának “régi barátja”, azzal vádolta a magyar miniszterelnököt, hogy megbontja az Oroszországgal szemben kialakított egységes Európa álláspontot.”

“Abban az időben Varsó számára keleten volt a fő frontvonal. Ma az új lengyel hatóságok azzal a ténnyel szembesülnek, hogy főként a nyugattal szemben kell, megvédjék magukat. Berlin, egyeduralma érdekében, nem fogja korlátozni a Brüsszeli támadásokat a PiS ellen. Mint a német média jelentette (http://sputniknews.com/europe/20160110/1032897266/germany-sanctions-poland.html ), a kormánykoalíció a Bundestag-ban szankciókat fontolgat a “konzervatív kormány” ellen, Lengyelországban, amennyiben „továbbra is megsérti, a jogállamisági elveket, és a sajtószabadságot” “.

Merkel “jobb keze” a CDU politikus Volker Kauder a Der Spiegel-nek nyilatkozva javasolta, Brüsszelnek, hogy „legyen bátor a szankciók bevezetésére a dacos Lengyelország ellen, ha az az európai értékeket semmibe veszi.”

“Ez, az fajta fejlemény” írja Stremidlovsky, “melyet Orbán egyértelműen ellenez.

A magyar miniszterelnök nyilvánosan kijelentette, hogy Budapest soha nem teszi lehetővé, hogy az EU megbüntesse Lengyelországot. És ez nem csak egy gesztus, de Budapest politikai állásfoglalása”.

” Az osztrák Der Standard megállapította, Orbán olyan, mint ’az EU nemzeteinek vezértengelye’. Az újság szerint Magyarország, Lengyelország és az Egyesült Királyság kormányai megpróbálják lelassítani az Egyesült Európát célzó integrációt. Budapest, Varsó, valamint a másik két ország a Visegrádi Négyekből – a Cseh Köztársaság és Szlovákia erős egységbe szerveződnek, és a nemzetiek erősítését tűzik ki célul, a Nemzetállamok Európájának hívei, és fő ellenfelük Berlin.”

A Magyar miniszterelnök, Orbán Viktor a menekültkérdésről szólva; “A kontinens úgy néz ki, mint egy csatatér”. http://sputniknews.com/europe/20151214/1031733631/refugee-crisis-orban-criticism-of-eu-battlefield.html

Most Stremidlovsky azt sugallja, “itt az ideje, bevallani, hogy nyilvánvaló az a tény, másféle Németországra és másféle németekre van szükségünk. Merkel kancellár sajnos bebizonyította, hogy Berlin képtelen egy elfogadható középutat találni. Németország vagy a nácizmus felé, vagy egyfajta felszínes, valójában látszat szabadság és a tolerancia felfogás felé sodródik. Európának és a világnak egy másfajta, ésszerűbb Németországra van szüksége, amely segítőkész és toleráns, de ugyanakkor határozottan védelmezi az európai értékeket és az uniós polgárok érdekeit.”

A “Másfajta Németország”-gal, az újságíró Ausztriára utal. “A történelem azt mutatja, hogy Ausztria, majd később, az Osztrák-Magyar Monarchia kitüntette magát az erényes, de ugyanakkor határozott nemzeti és vallási politikájával, azzal hogy képes volt reformokra, és azzal is hogy értették, kik voltak azok, akik szembenéztek az Oszmán Birodalommal.”

Stremidlovsky azt írja, “Ausztria ma is felmutatja* azt az irigylésre méltó józanságot, amely az európai országokat a középutas politika irányába fordíthatja. Érdemes felidézni a múlt évet, mikor is Ausztria, a Cseh Köztársaság és Szlovákia miniszterelnöke találkozott a csehországi Slavkov várban, és aláírt egy nyilatkozatot, mellyel bejelentik a Slavkov Háromszög megállapodást. Célkitűzéseik közé tartozik a közlekedési infrastruktúra, az energia biztonság, a fiatalok foglalkoztatása, a határokon átnyúló kapcsolatok, az EU-integráció szociális dimenziója terén történő, és az Unió szomszédjaival folytatott együttműködés elősegítése.”

[* ford. megjegyzése; ez az úgynevezett „irigylésre méltó józanság” eléggé megkérdőjelezhető, ha a Magyarország ellen folytatott durva és méltatlan támadásokra gondolunk, amikor a magyarok védeni igyekezték Európát és országukat az illegális bevándorlók kezelhetetlen áradata ellen. Inkább úgy tűnik, hogy Ausztria az EU-t uraló balliberális diktatúra elvárásainak próbál szolgaian megfelelni, mintsem józan és realitásokon alapuló politikát folytatni. Láthatjuk ezt napjainkban is, amikor Ausztria olyan ideológiai csapdahelyzetbe került, a migránsválság kapcsán, melyből csak a valóban józan politika mutathatna kiutat.

Szerk.: Azt se felejtsük el, hogy az osztrák elnök Faymann, jiddisül Finomember, nem igazán viselkedett finom emberként sem Orbánnal, sem Magyarországgal szemben.]

“Mint a lengyel Institute of International Affairs szakértője, Dariusz Nikolett megállapította abban az időben, Ausztria következetes politikai “Hídépítést” folytatott az EU és Oroszország között. Bécs aktívan támogatta [az azóta meghiúsult] Déli Áramlat gázvezeték tervét, amely növelhette volna, a Baumgarten gázközponti jelentőségét, és szükségtelennek tartotta a szankciókat Oroszország ellen.”

Vihar a láthatáron: Soros György most Európában lobbantaná lángra a „forradalom” lángját?

http://sputniknews.com/politics/20151113/1030056095/soros-refugee-crisis-revolution-europe.html

Végül Stremidlovsky megállapítja, ” Lengyelország, az előző kormány alatt mereven ragaszkodott az orosz-ellenes retorikához, megosztotta a Visegrádi Négyeket, és Lengyelország kapcsolatai megromlottak azon európai országokkal, melyek szükségtelennek tartották konfliktusokat provokálni Moszkvával.”

“Véletlen egybeesés vagy sem, de rendkívül érdekes: ha megnézzük az egyes európai országok vallási beállítottságát, megfigyelhető, hogy a kontinens katolikus országai általában barátságosabbak Oroszországgal, mint a protestánsok. Eddig Lengyelország volt a kivétel. Varsónak immár esélye van rá, hogy elfoglalja méltó helyét az EU nemzeteinek ’ tengelyében ’, melyet Magyarország és Orbán hathatósan segíthet. Ezen túlmenően Budapest révén fejlődő kapcsolatai Béccsel megmutatják majd, hogy a jövőben a lengyelek képesek lesznek megállapodásra jutni, boldogulni a németekkel, s nem számít, hogy Berlin mit gondol.”

Forrás: http://www.veteranstoday.com/2016/01/10/the-polish-hungarian-conspiracy-surrounding-an-alternative-germany/

 Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Facebook hozzászólások


3 thoughts on “A Lengyel – Magyar összeesküvés hátterében egy alternatív Németország

 1. A lengyelek nagyon megszenvedték a németeket és az oroszokat is.
  Igen, nagyon gyanús a második 2010. 04.14-i baleset? Szerintem nem az volt. Az is az oroszok ellen hangolta őket.
  Viszont a németek most többet kockáztatnak szerintem, mert Lengyelország támogatta, javítok az előző baloldali kormány, Merkelt, egészen addig, mig kormányváltás nem lett. Ha most megtámadják őket, akkor a Németek veszíthetnek egy viszonylag megbízható szövetségest. A lengyelek nem fognak sírva fakadni, szerintem.
  Ahogy a cikkben sejteti az író, Lengyelországgal most megerősődhet a keleteurópai tömb, s hiába vergődnek ma Brússzelben, a migráns cirkusz mindent átlír majd, és Merkel Németországa ebbe bele fog rokkanni, s akkor Európa nyugati fele is. Az elöbb olvastam az angol miniszterelnök látogatásáról írt elemzést, kérdés, hogy mi lesz akkor, ha a Európa egyik fele összeomlik?Vajon a keleti képes e egyensúlyba maradni? Talán az Angolokkal, de ahogy olvastam, annak is nagy veszélyei lehetnek.
  Az biztos, hogy rohad az egész, s jobb lenne kiszállni belőle, amíg nem késő.

 2. Ma valahol azt hallottam az egyik hírműsorban, hogy Brüsszelben vér fog folyni, akkor lesz a vita Lengyelországról.
  Azt hiszem ez a lengyelek elleni támadás, ami szóról, szóra olyan, mint amit Magyarország ellen folytattak, erősen visszaüthet, s az Unió hitelét még inkább meggyengítheti. Magyarországgal sem mentek semmire, ezt azért már a média is érzékeli nyugaton. Nem fognak a lengyelekkel sem dűlőre jutni. Kiábrándultnak igaza van, jobb lenne kilépni, csakhogy annak is beláthatatlan következményei lennének.

Várjuk véleményét itt! (a hozzászólások moderáció után jelennek meg)

%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Ezeket olvasta már?
Mikor, hol és miért halt meg Raoul Wallenberg?

RIADÓ MAGYARORSZÁG!
Jozef Banas, Európában is jól ismert szlovák író, nyílt levele Angela Merkelhez
Close