KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A laptopok felére sem pályáztak a miskolciak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

laptopAz eredeti határidőig csupán 7300-an jelentkeztek a kormány nagy laptoposztására, melynek keretében 17 ezer ingyen számítógépre lehet pályázni Miskolcon. A Jobbik szerint ez is bizonyítja: a miskolciaknak nem ajándék laptopra van szükségük, hanem munkára és tisztességes fizetésre.

Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselője az erről tartott tájékoztatón emlékeztetett, a Fidesz az ún. Digitális Miskolc projekt keretében eredetileg 40 ezer számítógépet akart szétosztani a megyeszékhelyen. Ehhez képest a decemberi határidőig csupán 13 ezren érdeklődtek a laptopok iránt, s közülük is mindössze 7300 lakos nyújtotta be pályázatát az eszközökre. Hozzátette, a városvezetés a szerény eredmények láttán meghosszabbította a jelentkezési határidőt, egyúttal döntöttek arról is, kitelepítik a programot a bevásárlóközpontokba, hátha ott több embert vehetnek rá, hogy pályázzanak a kémprogramok fogadására is alkalmas gépekre.

A politikus úgy véli, a vártnál jóval csekélyebb érdeklődés is jelzi, a miskolciak már túl vannak azon, hogy akár egy szatyor száraztésztával, akár egy laptoppal meg lehessen őket vásárolni a választások előtt: az itt élők többsége nem ajándékokat vár, hanem tisztességes munkát tisztességes fizetéssel.

Jakab Péter hangsúlyozta: pártja szerint a laptoposztásra szánt pénzből legalább kétezer új, államilag támogatott miskolci munkahelyet lehetett volna létrehozni a versenyszférában, amely jelentős gazdaságélénkítést jelentett volna a városnak. Mint mondta, ezekre a munkahelyekre nagy szükség is lenne, amennyiben a fideszes vezetés nem debrecenieknek, budapestieknek vagy zalaegerszegieknek adna munkát Miskolcon, hanem helyieknek.

Nemzeti InternetFigyelő

3 thoughts on “A laptopok felére sem pályáztak a miskolciak

 1. Már nagyon sok olyan rossz döntést hozott az eddigi hatalmon lévők mindegyike, hogy nem fogok egyikre sem szavazni.
  Az sem véletlen, hogy a hatalom hozott egy olyan rendeletet, hogy a külföldre kimenekített akármilyen pénzeket, ha hazahozzák, akkor 16 % lefizetésével legalizálni lehet a pénzt.
  Hát így tudtak a félretett pénzeink eltűnni.
  És mint írtam, régen a Baumag keményen adózott az államnak a betett pénzünk után. Most is azt mondták a TV-ben, hogy egyik cégnél a pénztárgépekre előre kifizetett pénzek után, FUTHATNAK a károsultak.
  Ki kényszerítette bele őket, hogy egy spéci pénztárgépet legyenek kénytelenek használni a kereskedők? Aztán még a szerencsétlenek futhatnak a pénzük után. Az állam meg ebben ismét szerencsétlenkedik, hogy fantom cég lett a pénztárgépet ígérő cégből.
  Ugyanaz a közömbös szóhasználat a TV társaságtól, mint a Baumag esetén.
  Miért nekünk kell szaladgálni az ilyen esetekben a pénzünkért, amikor az állam orra előtt történnek az ilyen esetek? Nem joggal hihettük, a rendszerváltás után, hogy az ilyen évekig működő szövetkezetekért az állam a felelős a hirtelen kitört kapitalizmusban?
  Ráadásul a Baumag minden év végén kiküldte az éves mérlegét, ami mindig a többszöröse volt a befektetett pénzünknek. És erre mondja az állam, hogy felelőtlenek voltunk. Nem véletlenül mondta.
  Minden ilyen, és hasonló esetekben az állam a hibás ezekért a károkért !!!!!
  Ez a laptop osztogatás volt a pont az i-re, hogy azt mondhatom ezeket sem szabad a hatalom közelébe sem engedni.
  Látszólag az egészségünkért aggódnak, valójában adóemelést csinálnak, minden irántunk való látszat aggódás után.
  Ennyire pofátlan hatalom még nem volt hatalmon a váltás után.
  Sajnos sokan ezt is meg fogják enni, és kell még négy év rombolás, hogy sokan rájöjjünk, hogy a sikerpropaganda mögött mi a valóság.

  Baumag

 2. Kísérteties hasonlóság a „kakaóbiztos” számítógépek, digitális táblák, beléptető rendszerek stb., stb. esetével. Valami belső csókos nagyot akar szakítani, amiből persze vissza is csorgat. Bejáratott szisztéma minden nagyobb pályázatnál. Minden kínosan szabályos, mégis lenyúlják felét, harmadát. Hol a bal, hol a jobb kéz.
  Patmosz

 3. A szociálisan érzéketlen „nemzeti kormány” teljesen elveszítette a kapcsolatát a valósággal vagy pedig ennyire aljasul cinikusak. Olyan ez, mint a digitális tábla volt: annyi pénzt vontak el az oktatástól, hogy a tanárok a kis fizetésükből vásároltak krétát, sok helyen rendesen fűteni sem tudtak a pénzhiány miatt, de egy „kormány”határozat digitális táblákat írt elő…
  A miniszterelnök „úr” nem jár a nép közé, a saját jólététől nem látja, hogy az embereknek először munkahely és megélhetési lehetőség, fizetés kell – éhesen sokan nem akarnak még ingyen laptop előtt sem ülni a fűtetlen lakásban, hiszen a villanyt sem tudják kifizetni, nemhogy az internetet.
  Nagy Péter

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: