KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Köztársasági Elnök Úr tévedései

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Sólyom László 2009 szeptember 9.-én Berlinben elhangzott beszédében az alábbi tévedésekkel árulta el belpolitikai tájékozatlanságát:

– a magyar demokrácia nem kevésbé szilárd mint a német vagy francia

– a Jobbik ügyesen használja a médiát

– a parlamenti pártok mindegyike elzárkózik a Jobbikkal való együttműködéstől, most, és a jövőben is

– az érzelmek felkorbácsolásán túl a magyar szélsőjobb nem adott semmilyen programot

Tisztelt Elnök úr!

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a magyarországi választók 14.77%-ának bizalmát élvező Jobbik Magyarországért Mozgalomról megfogalmazott állításai helyenként nem felelnek meg az igazságnak.

Feltéve, hogy hivatkozott beszédében elhangzottakat őszintén gondolja, az alábbiakkal szeretnénk hozzásegíteni a magyar valóság megértéséhez:

A „magyar demokrácia” egyre kevésbé nevezhető demokráciának. A hatalmat birtokló réteg rendre figyelmen kívül hagyja a népszavazáson véleményt nyilvánítók többségének akaratát. A hatalom -ahol csak teheti- akadályozza a vélemények szabad kifejtését legyen szó népszavazási kezdeményezések elgáncsolásáról vagy tüntetések megtartásáról. A politikai réteg saját hatalmának megőrzése érdekében nem riad vissza tömegek terrorizálásától. Ebben olyan módszerekkel él melyek minden kulturált európai országban visszatetszést keltenének.

A médiát a jelenlegi hatalmi réteg használja: gazdasági fölényével visszaélve elhallgattat minden -sajátjával ellentétes- véleményt. A végletesen kifosztott néptől elorzott adóforintokon népszerűsíti az országot zűrzavarba taszító saját mutyipolitikáját. A magyarországi média államilag támogatott -azaz túlnyomó- részében a Jobbik Magyarországért Mozgalomról jószerével csak az Ön által is hangoztatott elfogult vélemények jelennek meg.

A magyarországi parlamenti pártok mindegyike bebizonyította hogy hatalma megőrzésének érdekében bármire hajlandó. A parlamenti pártok legkönnyebben a pozíciók megszerzéséért vívott harcban tett üres ígéreteiket szegik meg. Nincs az a parlamenti párt amely a szavazatok 10%-ért ne tagadná meg lelkesen bármely korábbi ígéretét. Ha mégsem lesz együttműködés annak az az oka, hogy a Jobbik nem hajlandó a nemzet érdekével ellentétes alkut kötni a magukat lejáratott parlamenti pártokkal.

Állítása -nevezetesen hogy a magyar szélsőjobb nem adott semmilyen programot- akár igaz is lehetne hiszen a Jobbik Magyarországért Mozgalom nem szélsőjobboldali párt. A szövegkörnyezetből azonban kiderül, hogy – a szociálliberalista sajtóhoz hasonlóan – a Jobbikot illeti szélsőjobboldali jelzővel.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom programjának pillérei a magyar föld védelme, a magyar nép biztonságos életkörülményeinek megteremtése, a bűnösök elszámoltatása, tisztességes gazdasági környezet biztosítása hazai és külföldi vállalkozások számára. A Jobbik Magyarországért Mozgalom programja valószínűleg azért nem jutott el Önhöz mert értesüléseit kizárólag a jelenlegi politikai réteg által használt médiából szerzi.

Tisztelettel
P.B.
Veszprém
Jobbik Veszprém

2 thoughts on “A Köztársasági Elnök Úr tévedései

 1. Egyéb veszély!!!!!!!!/Orbán hazaárulása: 2004 áprilisában Magyarországon járt az izraeli államfő. Látogatását a Dohány utcai zsinagóga kerítésén (Herzl Tivadarral, a cionizmus megalapozójával együtt) egy márványtábla örökíti meg. Az ok látszólag egy szokványos, baráti (?) látogatás volt. Ehhez képest zárt körben olyan államközi megállapodás köttetett, melynek egyes pontjai (magyar részről) külön-külön is hazaárulással érnek fel. Ezen nemcsak a balliberális pártelit képviseltette magát, de jelen voltak az akkori (magyarországi) parlamenti pártok, a magyar kormány tagjai és az akkori magyar államfő, Mádl Ferenc is. Ezen alkalomból Izrael magyarországi nagykövete fogadást adott a megállapodást aláírók részére. Az egyezmény részben az Európai Unió-Izrael akcióterv alapján került megfogalmazásra, és hamarosan, 2004. május 1-én, Magyarország uniós csatlakozásával életbe is lépett. A szerződő felek ezzel az aláírással tulajdonképpen ratifikáltak egy, az európai uniós országokban sem kellően ismertetett kerettervet. A dokumentum aláírásán részt vettek:
  Mose Kacav – Izrael államfője,
  Mádl Ferenc – Magyarország köztársasági elnöke,
  Medgyessy Péter miniszterelnök, Kovács László és Hiller István (MSZP),
  Dávid Ibolya és Herényi Károly (MDF),
  Orbán Viktor, Áder János és Pokorni Zoltán (Fidesz MPP), valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek vezetői.
  A dokumentum az alábbiakról szólt:
  * Magyarország befogadó cél-ország. Abban az esetben, ha Izraelt külső agresszió érné, mely veszélyezteti az ott élő zsidók életét, Magyarország 500000 zsidó befogadását vállalja, állampolgári jogokat adva a befogadottaknak. Hasonló megállapodások értelmében Németország további félmillió, Lengyelország pedig 100000 izraeli állampolgár befogadására tett ígéretet az ott elhangzottak szerint. (Megjegyzés: ezzel szemben Németország a zsidók bevándorlásának korlátozásáról döntött 2006-ban)
  * 2. Az izraeli áruk európai terjesztése.
  * 3. Az izraeli vállalkozások (magyar) állami pénzen való támogatása.
  * 4. A zsidó kultúra hangsúlyos megjelenítése és propagálása a médián keresztül.
  * 5. A gyűlölettörvény minden áron való elfogadtatása az országgyűlésben, és annak szigorú alkalmazása.
  * 6. A nemzeti irányultságú kisebb pártok, valamint civil szervezetek működésének ellenőrzése, korlátozása és megszüntetése. (Értsd: a megalkuvást nem ismerő, valódi nemzeti erők, az ún. szélsőjobb eltaposására tett törekvés szentesítése.)
  * 7. Az izraeli politika feltétlen támogatása a magyar külpolitikában és a nemzetközi fórumokon.
  * 8. Harc az antiszemitizmus minden formája ellen, a Berlini Deklaráció értelmében.
  A fenti pontokat 2006-ban nyilvánosságra hozó internetes hírportál közlése szerint az információ nem feltétlenül teljes. Az anyagot hivatalosan megkapta a Magyar Távirati Iroda elnöke, aki a pontokat nem cáfolta, illetve kitért a válaszadás és a nyilvánosságra hozatal elől.
  Orbán-hazaáruló. Hazaáruló módon aláírta a megállapodást, 500000 izraeli befogadásáról 2004-ben, de a médiumokban nem beszél a Likud-dal együtt szőtt zsidó betelepítő terveikről, és egy Magyarországi új Izrael létrehozásáról. Lehet, hogy kampánybeszédeinek alapjaként tartogatja, a választások idejére? Meg kellene kérdezni tőle. Betlen minden bizonnyal órákig el tudna évődni vele, erről a számára kedves kérdéskörről a Napkeltében, a közvélemény hiteles tájékoztatása jegyében, melynek nyomán a nézők is eldönthetik, hogy Magyarországot, vagy Izraelt akarnak-e itt, a Kárpát-medence kellős közepén. A Jobbik a mi Magyarországunkat akarja, Orbán tanulhatna egy kis nemzeti etikát Vona Gábortól. A jelenlegi politikai elit Orbán hátán szeretne tovább lovagolni rabló körútján. És sok a megvezetett szavazó, akik csak a médiumokban való könyöklését látják, hallják. Mert ezerrel nyomják, tolják a képét a képernyőre.

 2. ” A demokrácia álarca, csak addig kell a burzsoáziának, amíg az, az Ő melle előtt pajzs!” Owen 1902, de még mindig megkajáljátok a demokrácia dumát!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: