A korrupció ellen demonstrálni tilos Mezőkövesden

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Legalábbis az önkormányzat által kézivezérelt közterület-felügyelet szerint. A Jobbik a város főterén a rendőrségen bejelentett rendezvény keretében tiltakozott – többek között – a magyar politikát megmételyező korrupció ellen, melynek keretében szervezetünk szórólapot osztott és a standolás keretében támogató aláírásokat gyűjtött.

Mindez a helyi közterület-felügyelet szerint bűn: szervezetünk aktivistáit, illetve a Jobbik önkormányzati képviselőjét, Fügedi Richárdot felszólították, hogy a rendőrségi engedély ellenére, bontsák el a standot, vagyis ne éljenek tovább törvényben biztosított gyülekezési jogukkal. A jogtalan hatósági vegzálás csak akkor ért véget, amikor a Jobbik képviselője rendőrségi intézkedést helyezett kilátásba.

A jobbik Mezőkövesdi Szervezete felháborítónak tartja, hogy az önkormányzat az érdemi munkát nem végző közterület-felügyeletet a politikai ellenfelek elleni gumibotnak használja. Ilyen utoljára a kommunista éra alatt történhetett. A jogtalan és szakmaiatlan intézkedés miatt a rendezvény szerevezői panasszal éltek.

Jobbik Mezőkövesdi Szervezete

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük