A Jobbik megakadályozza a további kiárusítást

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Z. Kárpát Dániel
Z. Kárpát Dániel

A Jobbik sajnálja, hogy az Európai Unió törvényhozásán keresztülment a szolgáltatások liberalizálását szolgáló legújabb törekvés. Ennek értelmében 2010 januárjától a tagállamoknak kötelező megengedniük azt, hogy területükön bizonyos közérdekű szolgáltatásokat más országból érkező vállalkozás minden akadály nélkül nyújthasson. Az érintett ágazatok közé tartozik többek között a vízszolgáltatás, az ingatlanok építése, de az élelmiszeripar és az oktatás is.

Ha egy külföldi cég a jövőben kézben kívánja tartani a magyarországi vízszolgáltatás egyes egységeit, az új szabályozás értelmében még telephelyet sem kell létesítenie, elég, ha beszedi a pénzt, akár egy külföldi bankban lévő számlára.

A jövőben hazánkba érkező külföldi építési vállalkozók pld. bármilyen silány minőségű lakásokat megépíthetnek, és aztán köddé válhatnak, úgy, hogy minőségi kifogásainkat adott esetben nem lesz kitől számon kérni.

Mindennek csúcsa azonban, hogy a minőségvizsgálat és minőségigazolás is globálissá válik, vagyis a számos esetben emberi fogyasztásra alkalmatlan, nem ritkán génmódosított összetevőket is rejtő, hazánkat elárasztó úgynevezett élelmiszereket is nemzetközi szervezetek fogják megvizsgálni. Nem nehéz elképzelni, mennyi visszaélésre ad majd alkalmat ez az eljárás!

A Lisszaboni Szerződés kapcsán is láthatóvá vált, hogy a magukért tisztességesen kiálló tagállamok a legtöbb kötelezettség alól mentességet érhetnek el: nem érdemes rögtön behódolni a brüsszeli diktátumoknak. Ha kitartóan akarjuk érvényesíteni hazánk érdekeit, akkor a szolgáltatások szabad nyújtása alól Magyarországot ki kell vonnunk!

A Jobbik Országgyűlésbe kerülését követően azonnal szorgalmazni fogja, hogy a külföldiek csak a magyar törvények és a helyi hatóságaink engedélyével működhessenek Magyarországon, és tevékenységüket éppen olyan szigorúan kell ellenőrizni, mint a magyar vállalkozásokét, kizárva ezzel a kettős mérce alkalmazását egy újabb területen.

Z. Kárpát Dániel
a Jobbik EU-kabinet elnöke
barikád.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük