A Jobbik a választásokat követően megkezdi a politikus- és gazdasági bűnözők felelősségre vonását

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Baumag, Hajdú-Bét, Globex, MÁV: csak néhány példa, hol fogja kezdeni a Jobbik az elszámoltatásokat

Egy következmények nélküli országban – amilyen jelenleg Magyarország – lassan már megszokottá válik, hogy aki nagyértékre követ el gazdasági bűncselekményt, az általában megússza, vagy ha meg is büntetik, akkor a büntetés nem áll arányban az elkövetett bűncselekmény súlyával, és főleg nem jár együtt az okozott kár megtérítésével.

A legismertebb, nagy botrányt kavart ügyek sorát hosszadalmasan lehetne sorolni, csak a legnagyobbakat említve: Baumag, Hajdú-Bét, Globex, Postabank, Radius-Hungaricus, Pilis Invest, Vertical Invest, MÁV, Tutto Mobili. Csak a Baumag – amely 1995-2003 között folytatott üzleti tevékenységet -12 ezer kisbefektető közel 40 milliárd forintnyi befektetését tüntette el, megfosztva ezzel sok magyar embert a végső pénzügyi tartalékától. Az elsőfokú ítélet 2010. január 8-án született meg, 7 évvel a botrány kirobbanása után, ez is jelzi, hogy az ilyen és ehhez hasonló gazdasági bűncselekmények nyomozati és bírósági szakasza indokolatlanul hosszú időt vesz igényben.

A Jobbik a választásokat követően haladéktalanul, és kíméletlenül elkezdi a politikusbűnözők által támogatott gazdasági bűnözők felelősségre vonását és megbüntetését, különös tekintettel a fent említett ügyekre, amelyek családok tízezreit érintik. A Jobbik nemcsak a nagyértékű bűncselekmények feltárására, hanem a törvénytelenül elorozott vagyonelemek felkutatására és visszaszolgáltatására is oda fog figyelni. Például a Baumag ügyében a mai napig nincs válasz arra, hogy hová tűnt el a cég vagyona. Meg fogjuk találni annak a lehetőségét, hogy feltárjuk a vagyonmozgásokat, és azt követően visszajuttassuk a jogosulatlanul elorozott javakat a károsultaknak. A bűncselekmények elkövetőinek pedig teljes magánvagyonukkal felelniük kell majd az elkövetett törvénytelenségekért. A Baumag-botrányban a 2003-ig regnáló kormányok felelőssége egyetemleges, hiszen amíg a Baumag működött, addig az állam a befektetőktől a forrásadót beszedte, és ezzel komoly bevételt realizált, amikor pedig a botrány kitört a hiányos törvényi szabályozásokra hivatkozva nem állt a magyar emberek mellé, hanem cinkos hallgatásával és időhúzásával hozzájárult ahhoz, hogy a társaság kimentse a befektetők vagyonát. Ezzel szemben a Jobbik Magyarországért Mozgalom az állam által korábban beszedett forrásadót visszafizeti a károsultaknak, ezzel is enyhítendő az okozott mérhetetlen egzisztenciális és erkölcsi kárt.

A Jobbik a választásokat követően kiemelt területként fogja kezelni a magyar igazságszolgáltatás ügyét, ennek keretében egy célirányosan létrehozandó szakmai stáb útján kiemelt hangsúlyt fog fektetni a már ismert, illetve a csak később látókörbe kerülő visszás esetek hatályos törvények szerinti kivizsgálására. Ezt elősegítendő, a választások után azonnal létre fogjuk hozni a Pongrátz Gergely Nemzeti Igazságtételi Központot, amely elő fogja segíteni az elmúlt húsz év bűneinek feltárását, a nyilvánosság bevonásával. Tisztelettel kérjük a fenti és itt nem nevesített ügyek károsultjainak bizalmát és türelmét, mert már nincs sok idő hátra, hogy a rendelkezésükre álló tényadatokat és bizonyítékokat rendszerezett formában eljuttathassák a Nemzeti Igazságtételi Központ részére. Szilárd meggyőződésünk, hogy a Magyar Köztársaság hatályos törvényei alkalmasak a hatékony jogorvoslat biztosítására, csak eltökélt és megingathatatlan szándék kell a törvények betartatására, amelyhez ezúton is kérjük a magyar emberek hatékony segítségét és együttműködését.

Staudt Gábor,
a Jobbik Jogi Kabinetjének elnöke

Jobbik.hu

0 thoughts on “A Jobbik a választásokat követően megkezdi a politikus- és gazdasági bűnözők felelősségre vonását

  1. A legegyszerűbb lenne az összes parlamenti pártot, azok holdudvarainak a vezetőit, az egész képviselőházat, az önkormányzati vezetőket egy az egyben rács mögé dugni, és utána szabadon engedni azt az egyet kettőt, akinél nem találnak semmi törvénytelenséget. Az ellopott vagyon visszavétele után mi leszünk a leggazdagabb ország Kuvait után. Ezért kell a Jobbik, mert általa a nép számoltatja el az őt kifosztó, húsz éves csőcseléket. Ha vasárnap, akkor Jobbik, ne feledjük.

    1. Még egy szösszenet.
      Az MSZP és a Fidesz pofátlanságához semmi kétség nem fér. Az LMP és a Civil Mozgalom sem tisztább, mint a gödör, ahová a cigánysor szarik.
      De ahhoz sem fér kétségem, hogy kétszer annyian fognak a Jobbikra szavazni, mint ahányan ma azt következmények nélkül bemerik vallani, mert Fideszes ellenőrzés alatt vannak például (lásd Kubatov-féle adatbázis), és féltik a munkahelyüket, egzisztenciájukat. Még. A szavazófülke azonban olyan, mint a kert végében lévő budi, oda egyedül megy be mindenki, és csak az Isten látja, hogy szívvel, lélekkel, meggyőződéssel, és nagy megkönnyebbüléssel teszik százezrek az X-eket a Jobbik rubrikáiba. Nagy meglepetés lesz, én úgy gondolom. Már alig várom, hogy lássam Orbán pofájáról lehervadni a gőgösséget, és a felsőbbrendűség hitvány vigyorát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük