BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Jobbik a Rosszabbik, avagy egy végzetes döntés előtt

A választások közeledtével egyre világosabb, hogy a magyarság végzetes döntés előtt áll. Egyre jobban látjuk, hogy honfitársaink jó részét még mindig egy végzetesen rövidlátó szellem, a kádári korban belénevelt irigység és gyűlölködés irányítja, amelynek a manipulálásában a legvégzetesebb szerepet pont a közelmúlt politikai reménysége, a Jobbik, játssza. Megakadályozható-e még a Jobbik ámokfutása? Vagy úgy járunk, mint Trianon előtt? Akkor hazaengedtük katonáinkat és a kisantant jelentéktelen martalóc hadai megszállták hazánk nagy részét. Most végre felemelkedhetnénk, de egy rossz döntés a végünket jelentheti.

Mások számára valószínűleg felfoghatatlan; a magyar történelem a hősies helytállás és a végzetes önfeladás sajátos keveréke. 1456-ban világraszóló győzelmet arattunk Nándorfehérvárnál a nagy túlerőben lévő muszlim seregek fölött, 1521-ben azonban, a vár felmentésére menő több, mint 50.000 fős hadsereg, annak eleste után egyszerűen szétoszlott, ahelyett, hogy útját folytatta volna, hiszen a győztes törökök csak 700 embert hagytak hátra a szétlőtt vár védelmére. A könnyen visszafoglalható várat helyreállíthattuk volna, a törökök pedig támaszpont nélkül nem tudták volna megszállni az országot. Még nagyobb hibát követett el az egész magyar politikai vezető réteg 1918/19-ben, s nem csak a vörösök. Bénultan néztük a várható idegen megszállást. Hogy más út is lehetséges volt, pont a törökök mutatták meg.

A jelen sorok írója sosem volt Fidesz-választó. Most azonban egyértelműnek tartja, hogy minden más pártra leadott szavazat nemzeti katasztrófát jelenthet. Az éppen csak egy kicsit magához térő, erősödő, magának Európa legjobbjai között tiszteletet kivívó Magyarország kártyavárként omlana össze minden tekintetben. Nincsenek se anyagi, se lelki tartalékaink. A nyugati országok legtöbbjének legalább az egyik meg van s a másikat még felépítheti. Mi azonban vesztesként éljük meg sorsunkat, akik még a saját sorainkból is veszélyeztetebbek vagyunk, mint mások. Ez is a sajátos magyar történelem eredménye, mert a nyugati nemzetek felszínes sikertörténetei szinte mindenkit elkápráztatnak, a magyarság „magőrző“ szerepét kevesen értik, hiszen az utolsó század nagy része annak szapulásával telt el.

Ez is érdekelheti:  Az ukrajnai háború abszolutizálása

A Jobbik pálfordulása újabb negatív csúcs történelmünkben. Vona Gábor és a párt vezetősége nem tudtak megelégedni ellenzéki szerepükkel, egyes Fidesz-vezetők nagy vagyoni gyarapodása nem annyira igazságérzetüket zavarta, mint irigységüket ébresztette fel. Megrészegültek Simicska pénzétől, s a lejtőre lépve nem veszik észre, hogy elkerülhetetlenül Soros és a Gyurcsány-félék terveit segítik előre, s pont az ellenkezőjén dolgoznak, mint amiért megválasztották őket. Ez ellen most csak egy gyors összefogás segíthet a régi, mélyen nemzeti érzelmű jobbikosok és minden más jóérzésű állampolgár között, valamint egy, még a választások előtti komoly tüntetés megszervezése. Ebben vezető szerepet kellene vállalni olyan régi jobbikosoknak, mint Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás, akik elég húzóerőt tudnának jelenteni egy nagyobb tüntetéshez. Ez Vona megbuktatásához is vezethetne, de ha nem is, felébresztené a Jobbik-választók tekintélyes részét, akik csak tájékozatlanságból vagy valamilyen nehézségi erőből kifolyólag tartanak még ki pártjuk mellett. Főleg nekik meg kell érteniük, hogy a Fidesz-korrupció emlegetése sehova nem visz, csak az ellenzék malmára hajtja a vizet. A korrupció a rendszer alapvonása, amitől senki nem mentes, pláne nem azok az ellenzéki pártok, amelyek a következő kormányt irányítanák, ha hatalomra kerülnének. A legnagyobb kárt nem is ezzel okozták/okoznának, hanem a pénzszivattyú fokozott működtetésével a háttérhatalom javára, ami esetükben – mint a híres francia elemző, Thomas Pickety is megírta – a nemzeti jövedelem több, mint 15 százaléka volt, míg az Orbán-kormánynak sikerült ezt körülbelül a felére levinnie. A migránsinvázió elszabadítása pedig a kegyelemdöfést adná meg hazánknak.

Vajta Dénes

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

26 thoughts on “A Jobbik a Rosszabbik, avagy egy végzetes döntés előtt

 1. T.Honlap!Ez a cikk író nem a „Lokál”c.szennylapnál dolgozik?
  Kár ideengedni ilyen alakokat!
  Morvayékkal valami történhetett,idővel jki fog derülni.
  Maradok olvasójuk,tisztelettel:Katona Lajos

 2. Tisztelt Vajta úr!
  Sok igazság van írásában a Jobbik pálfordulásával kapcsolatban! Ám írásának lényege itt olvasható, idézem: „A jelen sorok írója sosem volt Fidesz-választó. Most azonban egyértelműnek tartja, hogy minden más pártra leadott szavazat nemzeti katasztrófát jelenthet.” Hol van az a Vajta Dénes, aki még 2010 –ben, ugyanezen a honlapon megjelent, „Gyarlóság Fidesz a neved.” c. írásában még helyesen látja e párt lényegét? (https://internetfigyelo.wordpress.com/2010/04/09/vajta-denes-gyarlosag-fidesz-a-neved/ ) Idézem: „A Fidesz tömegbázisát ugyanis a sorsukból tanulni képtelen, újra és újra átverhető, meghunyászkodó, kishitű és naiv nemzettársaink adják. És sajnos még ők vannak többségben.” Nos, ettől kezdve Ön is e csoportba tartozik! Nem veszi észre, hogy Önt is manipulálták? Orbán Önt is átveri, mint minden magyar embert? Egyébként talán van még magyar érzelmű párt, ha a Jobbikot nem tartja annak! Pl. a MIÉP. Mi történt Önnel? Sajnos csak két lehetőséget látok:
  1. Bevette a cumit, azaz bedőlt a Fidesz propagandának, holott Orbánnak hatalmas része van az Európát ért migránsválság kialakulásában! Mondjuk, olvasgasson többet honlapunkon, ha történetesen nem látna a kirakat mögé!
  2. Van az a pénz… Ami persze a mi kárunkra elkövetett kormányzati korrupcióból származik!
  Jó egészséget kívánok: Madarász László

  1. Kedves Madarász Úr!

   1) Ön többek között ezt írta:

   „Hol van az a Vajta Dénes, aki még 2010 –ben, ugyanezen a honlapon megjelent, „Gyarlóság Fidesz a neved.” c. írásában még helyesen látja e párt lényegét?”

   Nem tisztem sem védeni Dénes barátomat (hacsak a barátság nem hatalmaz fel erre), sem helyette magyarázkodni, de akár elfogadja, akár nem, az események néha arra kényszerítik az embert, hogy felülbírálja álláspontját. Ez nem jelenti azt, hogy akkor – amit Ön idéz – helytelen lett volna Dénes megítélése, meglátása a Fideszről. Viszont balga embr az, aki szembe menve a tényekkel, a mai helyzet tükrében is ragaszkodik régi, már nem aktuális nézeteihez.

   Gondoljon bele, mi lenne, ha egy korábban kicsapongó, zűrös életet élő embert őszinte megtérése után is ugyanúgy kezelnénk. Már pedig rengeteg olyan embert ismerek, aki a korábbi, előbb leírt életéből megtért, és évtizedek óta teljesen más, nagyon tiszta és tisztességes életet él! Anélkül, hogy magamat dicsőíteném, de kezdhetném magammal is, aki még 32 évvel ezelőtt igencsak világi életet éltem, amibe sok minden bele fért, és független fiatalemberként a kábítószerezés és köztörvényes bűncselekmény kivételével minden mást elkövettem, s kb. 29 évvel ezelőtti megtérésem óta (két-három év kellett a döntésemhez) igyekszem Istennek tetsző életet élni.

   Szóval, 2010-ben még más volt a világ is, a Fidesz is, mint ahogy alaposan megváltozott a Jobbik is. Mára sokat változott minden. Mindig az adott valóságból kell kiindulni (és nem az Ön által oly hangoztatott manipulálásból).

   2) Nagyon csúnya és gonosz az, amit hozzászólása 2. pontjában írt: „Van az a pénz…”

   Ezt, mint Vajta Dénes igen régi barátja, én is visszautasítom! Ismerve a barátom szilárd és megvesztegethetetlen jellemét, helyében ezért a gyanúsításért hivatalosan vennék elégtételt Önön. Lehet róla (vagy rólam is) rossz véleménye, de egy ember becsületét kétségbe vonni, besározni, gyalázni büntetlenül nem lehet!

   Kérem, vonja vissza ezt a célozgatását.

   Üdvözlettel: Czakó István

   1. Kedves Czakó úr!
    Írja Ön: „…hivatalosan vennék elégtételt Önön.” Nagyon kérem, tegye! Legalább a szemébe tudok nézni!
    Hozzászólásából kitűnik, hogy látszólag Vajta Dénes – valójában a Fidesz – védelmében, Ön is csatlakozott az orbáni megtévesztő, valódi nemzeti érzelmű ellenzéket is fenyegető, kitaszító politikai propagandához, annak ellenére, hogy azt is megjegyzi: „… igyekszem Istennek tetsző életet élni.” Teszi mindezt Jézus feltámadásának ünnepén! Ha nem tudná, arról a Jézusról beszélek, aki maga is véleményt mert nyilvánítani, az Önhöz hasonló farizeusokról, akit hitéért később a zsidók kereszthalálra küldtek. Hát…! Úgy látszik Ön szerint ez (is) „Istennek tetsző” lehetett…
    Véleményem szerint Ön Kövér Lászlóval van – igen nagy mélységekben – egy szinten, aki a Magyar Idők arra a kérdésére: „Mi a különbség a kormány és az ellenzék nemzetfelfogásában?” , a következőket válaszolta: „Nekünk van Istenünk, van hazánk, van családunk. Ez a különbség.” Mert ugye a magyar nemzeti érzelmű ellenzéknek se Istene, se hazája, sem pedig családja sincs! A Fidesz szerint! Főleg, ha elítélni merészeli a pártjuk, zsaroló, rabló, honpolgárokat kizsákmányoló politikáját! Ha már Istent emlegette, Önnek talán tudnia kellene azt, amit a „magyar”országgyűlés elnöke nem tud, hogy Isten nem személy-válogató! Párté, meg pláne! Nekünk Kövér szerint Hazánk sincs! Az Önök pártjának győzelme esetén, legfeljebb csak a „magyar” kormány 1698/2013. (X.4.) kormányrendelettel elfogadott migrációs stratégiája adhatna némi reményt, melynek 5. pontjából idézek: „… negyedrészt a hontalanság eseteinek csökkentése mellett hathatós segítséget kíván nyújtani a hontalanok számára, önálló, magas szintű védelmet kínáló jogállással; (hontalanok védelmének elve…)” (Itt talál a migrációs stratégiára mutató linket: http://magaspart.hu/ellentetek-a-valosag-es-a-fidesz-propagandaja/ )
    Remélem, eggyel több okot adtam a hivatalos elégtétel megindításához! Kérem, tegye ezt meg mielőbb, mert ha a Fidesz alakít új kormányt, mint várhatóan hontalanná teendő Magyar állampolgárt, a korábbi – fenti – rendeletük vállalása alapján megillet majd az EU és a nemzetközi védelem. Akkor már nehezebb lenne a dolga!
    Sok sikert kívánok ehhez: Madarász László

 3. Ilyen az,amikor valaki a kormánymédiákból szerzi az információit! Ez az ember azt sem tudja,hogy a kerítés a Jobbik ötlete volt,ha Toroczkai nem áll ki érte,a kormánynak eszébe sem jutott volna felhúzni ! A migránsok Jobbik általi beengedése annyira aljasul durva hazugság,hogy hozzászólni sem lehet !Csak sajnálni tudom az ilyeneket,akik ennyire nem látnak tovább az orruknál !

  1. Kedves Gurabiné!

   Mit gondol, hogy Vajta Dénes, és mindazok, akik vele egy véleményen vagyunk nem ebben az országban élünk? Talán vakok vagyunk mindnyájan, vagy bekötött szemmel járunk?

   Igaz, hogy Toroczkai és pártja kiállt a kerítés felhúzása mellett, de nem csak ő gondolta, hogy szükséges.

   Jobb, ha tudja, hogy Vajta Dénes egy több nyelven beszélő, művelt ember, aki nem csak a hazai médiából tájékozódik (eredeti nyelven olvasva azok cikkeit).

   Czakó István

 4. ” hivatalosan vennék elégtételt önön.
  Az ember akkor fordul bírósághoz,ha már úgy érzi minden érve elfogyott. Amúgy az Igazság megáll a saját lábán,csak a hazugságnak kell a „támogatás. Az igazság semmitől sem fél! Csak attól ha elhallgatják!
  Magyarok milliói kiáltottak segítségért ettől a kormánynak nevezett farizeusoktól is, mindhiába. Hogy Emberek elvesztették életüket,házukat,családjukat, nem számít!? Hogy a többség felett a hatalom kénye kedve szerint garázdálkodik,az sem!? De egyesek(?) kényesek a becsületükre(?)! Hány és hány Embert mocskol,gyaláz a fideSS,az szerintük rendben van(?)! A cél szentesíti(?) az eszközt ?
  Nem tűnik fel Önnek,hogy kilóg a ló lába?
  Czakó Úr ,mint hitben jártas embernek talán el kellene döntenie,hogy melyik Istent szolgálja,mert egyszerre kettőt nem lehet! Ha az egyiknek az arcát mutatja,akkor a másiknak a hátát. De mint tudja „vezére féltékeny,nem tűri az idegen Istenek szeretetét. Különben előbb vagy utóbb(?) hiteltelenné válik.

  1. 1) Ha idéz tőlem, lesz szíves pontosan tenni és nem kiragadni valamit, ami magának tetszik. Ezt a kommunisták csinálták a koncepciós perekben. Én ezt írtam: ” helyében ezért a gyanúsításért hivatalosan vennék elégtételt Önön”, mármint Vajta Dénes helyében,…. de nem vagyok a helyében,…

   2) A milliókat, akik segítséget kértek (gondolom, itt a devizahitelesekről beszél) az előző kormány verte át, illetve nagyon sokan a jó haszon reményében vették fel ezeket a hiteleket. A mai kormány segített, amit tudott.

   Önnel tovább nem óhajtok vitázni, mert nem tisztességesen viselkedik. Aki hazug módon idéz, meg nekem ír olyan dolgokat, amikről egy szót sem ejtettem, ráadásul nem is illenek ide, azzal nincs mit vitázni,…

  2. Tisztelt Tóth Ferenc Úr!
   Már elnézését kérem, de ezekkel szemben a „fideSS” szó használatát igyekezzen kerülni, ugyanis a Wafen-SS jelszava valaha így hangzott: „Meine Ehre Heißt Treue” azaz Hűség a Becsületem, amit magyarban Becsületem a Hűség -ként is szoktak fordítani! Nos, akikre Ön gondol azoknak van becsületük? Hűségesek Hazájukhoz, népükhöz? Nem kizárt, még utóbb dicséretnek veszik az Ön által írtakat!
   Nekem szóló szavait ismeretlenül is köszönöm, de igazán nem szolgáltam rá! Én csak magamat „adom”.
   Üdvözlettel: Madarász László

 5. Végül is a parlamenti voksát a jobbik nem tette le egyik tétben sem , így lehet következtetni , hogy csakis a szája járt , jár és úgy néz ki , hogy továbbra is csak járni fog , nehogy aztán törökül

 6. A jelenlegi választás tétje: 2 rakás sz..-ból azt lehet választani, amelyik kevésbé büdös…
  …csak melyik az!
  A rendszer a szemetet termelte ki, nem az alkalmas, a rátermett, a hozzáértő, hanem a salak választható. Az ország népének lenézése és megcsúfolása, idegen érdekek ráerőltetése.

 7. Madarász úr!

  Becsületesebbnek gondoltam. Önnek vagy komoly szövegértelmezési gondjai vannak, vagy szándékosan teszi azt, amit a sunyi emberek tesznek, vagyis csúsztat.

  Ugyanis én nem azt írtam, amit Ön idézett, illetve nem csak azt a pici részmondatot. Hozzászólásom Ön által idézett része csakis így korrekt:

  „…helyében ezért a gyanúsításért hivatalosan vennék elégtételt Önön.”

  Vagyis Vajta Dénes helyében,… de mivel nem vagyok abban, ne engem kóstolgasson.

  Ismeri a mondásunkat, hogy „sok beszédnek sok az alja”? Nos, Ön összehord itt toronyát, boronyát, amihez semmi közöm. Nem is olvastam végig, mert az egész egy homályos katyvasz. Nem vagyok semmilyen pártnak tagja, így nem érdekel a hadoválása.

  Ajánlom magamat: Czakó István

  1. Tisztelt Czakó úr!
   Válaszára csak annyit: Ön írja: „Nos, Ön összehord itt toronyát, boronyát, amihez semmi közöm.” Nem tudom ezek a szavak mit jelentenek, mert én magyar vagyok! A magyar közmondás szerint, vagy „Összehordja Tolnát, Baranyát.”, lásd: http://mek.oszk.hu/09100/09112/html/0004/15725.html ,vagy „Összehord hetet-havat.” (lásd: https://hu.wiktionary.org/wiki/hetet-havat_%C3%B6sszehord ) Tudja nehéz nyelv a magyar, főleg egy idegen számára!
   Madarász László

   1. Kedves Madarász úr!

    Ennyi? Csak ennyi telt Öntől? Ki akar oktatni? Akkor legyen kicsit alaposabb. Mondhatnám azt is, kösse fel a gatyáját.

    Valóban nehéz nyelv a magyar,… idegennek különösen, ahogy Ön is írta. De önnek – úgy látom – a Google használata is. Mert, hogy nem olvasott utána a dolognak, az biztos.

    Nem szégyen, ha valaki nem tud valamit. De kioktatni mást azzal kapcsolatban, amihez neki sincs halvány fogalma, azt butaságnak, nagyképűségnek nevezik (mondhatnám félműveltségnek is). Ajánlom figyelmébe az alábbiakat. Mivel félig erdélyi származású vagyok, gyerekkorom óta ismerem azt a kifejezést, amit írtam. Felénk használták is! Kérdéses, hogy Ön valóban magyar-e az Ön által mondottak szerint.

    http://toronyaboronya.szojelentese.com/

    Toronyaboronya: (toronya-boronya) ösz. fn. Tolna-Baranya. Bejárta toronyát boronyát, azaz sokat járt kelt, tapasztalt. Erdélyben ezen értelme is van: mindenféle összevissza. Toronyát boronyát felhord, nagy teketóriával beszél.

    Csalóközben: tónyaboronya.

 8. Előre bocsátom, hogy Madarász Lászlót személyesen nem ismerem, de írásai alapján régóta jó véleményem van a realitás érzékéről, és a stílusáról is. Tehát nem a védelmében írom, (és nem is szorul rá), hogy az ilyen műkeresztény farizeusoktól „ments meg Uram minket!” Czakó és Vajta urak elméjében valami végzetes meghasonlás következhetett be, és rájuk sem lehet ismerni. Nincs annyi időm, hogy írásaikat részletesen elemezzem, de nem is volna értelme. Fanatikusokkal vitatkozni meddő próbálkozás. Érvek híján inkább „elégtételt vennének”, mint bálványuk március 15-én. (Erkölcsit, politikait és jogit ugyebár…) Ez a tipikus semjéni kereszténység gyomorforgató esete, megtetézve Hoffy Chandris Izraelt dicsőítő írásával, melyet Czakó István „javított”. https://internetfigyelo.wordpress.com/2018/04/03/mire-vagy-kire-szavazhat-egy-kereszteny-es-mire-vagy-kire-nem/ (Minta csak a fidesz hitgyülijének főcsősze agyából származna.)

  Kezdek aggódni a NIF irányvonalának furcsa módosulása miatt!
  Néhány héttel ezelőtt már leírtam egy másik, talán szintén Czakó bejegyzés kapcsán, hogy ha így halad a NIF, le fogok iratkozni valahai kedvencként jelölt oldalamról. Ez persze még nem probléma a NIF-nek, csak talán intő jel.
  Madarász Úr írásait viszont továbbra is szívesen olvasom.

 9. Lassan ideje volna levenni az impresszumról a régi idézetet: IDÉZET ORBÁN VIKTORTÓL
  Orbán Viktor:
  „A Likud egy nemzeti párt, kormányzópárt és
  nemzeti párt Izraelben. Mi is nemzeti párt vagyunk Magyarországon,
  az elveink is közel vannak egymáshoz, szeretnénk, hogyha
  a jövőben az együttműködésünk az még szorosabb
  lenne, mint a múltban volt. Ennek a jövőre nézve lehet jelentősége”

  Izrael, 2005. június
  23.

  De az is lehet, hogy most lett csak igazán aktuális. Ebben a szürreális káoszban már bármi, és annak ellenkezője is egyszerre lehet jelen.

 10. Czakó Úr!
  Amit „itt az utóbbi időben előadott,az a jellemnélküliség igazi példája! Szembe köpött mindenkit! A Magyarokat, Oroszokat,Palesztínokat és a másként érző és gondolkodókat. Azok mellett érvel,akik a Magyarság pusztulásában látják saját boldogulásukat,igazi örömüket. Közben pocskondijáz minden Magyar érzelmű Embert ,aki szóvá teszi ostobaságát.
  Ha ez az „igazi vallás,amit maga képvisel,akkor köszönöm szépen ebből nem kérnék,mert a bűn ezerszer bocsánatosabb,mint a képmutatás,hazudozás. Amikor „bűnben járt,az legalább őszinte volt,de a bohóc ruhába bujtatott farizeusi viselkedés ez visszataszító!
  „a bolondnak a saját bolondsága szerint válaszolj meg,mert az okos szó bolondságnak tűnik neki,ne sajnáld a hátától a fenyítést.” ( biztos tudja kitől)
  Ébredj Magyar,ébredj végre,
  ne vigyen a zsidó jégre,-
  mert a zsidó ellenséged,
  előbb utóbb megcsal téged.
  Mire észreveszed magad,-
  mindened az övé marad….!

 11. (NE) Szavaz jobbra vagy balra! ,mert 111.

  ” Nyíltan a nép jó barátja,
  ennek búja ,baja bántja,-
  ámde titkon másként érez,
  alattomban kutat mérgez,
  munkást lázít gazda ellen,
  ez a régi zsidó jellem.

  Demokrata munkásvezért
  jól fizet a munkás ezért.
  Nép fillérjét bezsebelik,
  nyaralásra ebből telik.
  Munka nélkül dúsan élnek,
  de herékről ők beszélnek…

  Ha a zsidó bajba kerül,
  rögtön karattyol héberül
  sipog,hápog, nyálát szívja,-
  fajrokonát eképp hívja!
  Mindjárt kerül zsidó csapat,
  amely neki ad igazat.

  Ébredj Magyar ébredj végre,
  kérlek az ég szerelmére,
  nyíljon fel álmos szemed,
  ha a fajtádat még szereted.
  Ez már soká úgysem mehet-
  szenvedtél már Te eleget.

  Ébredj Magyar ,ébredj végre,
  lásd a világ söpredéke
  itten csal,lop panamázik,-
  ellenségeddel komázik,
  hogy itt mindent elpusztítson
  s Magyarok közt viszályt szítson!

 12. Tisztelt Madarász László Úr!
  Tiszteletem a válaszáért, mellyel mélyen egyetértek!!
  Becsülöm az eszét!
  Erőt ,egészséget kívánok!
  T.F.

 13. Tóth, Aramis Patmosz (egy újabb gyáva ember, aki nem meri vállalni a nevét), Madarász és társaik!

  Jó lenne, ha haverjaikkal együtt, befejeznék a személyeskedést.

  Maguknak fogalma sincs a szólás és véleménynyilvánítás szabadságáról. Ha Önök bármilyen felelős pozícióba kerülnének, a rákosi időkre emlékeztető véleménydiktatúrát hoznák vissza.

  Maguk beszélnek türelemről, keresztyén viselkedésről? Mocskolódnak, személyeskednek, sértegetnek,…

  Én egyikükhöz sem szóltam, amíg el nem kezdtek mocskolódni,…

  Fejezzék be, és próbáljanak értelmesen érvelni, ha más a véleményük! Persze, ehhez tudás is kellene, nem csak hadoválás, melldöngető magyarkodás. Hála Istennek, hogy az igazi magyarok nem így viselkednek,… Maguk provokátorok és hőbörgők!

  1. Tisztelt Czakó úr!
   Az Ön által beszúrt link tartalmából idézek: „Magyar nyelv (1862) szótárunk szerint TORONYABORONYA szó jelentése, értelmezése: (toronya-boronya) ösz. fn. Tolna-Baranya. Bejárta toronyát boronyát, azaz sokat járt kelt, tapasztalt. Erdélyben ezen értelme is van: mindenféle összevissza.” Mint talán Ön is látja, a dátum: 1862. A magyar nyelv megújítása korának 3. – végső – szakasza 1872. –ben zárult le, ami azt eredményezte, hogy a két nyelvjárás vetélkedéséből (erdélyi, északkeleti), az északkeleti győz, és az válik köznyelvvé!
   Bevallom az Ön által mondott toronya, boronya szóhasználatot nem ismertem, mivel azok nem tartoznak már a beszélt köznyelvhez, igaz, úgy „csak” 140 éve! De készséggel elismerem, Erdélyben akár még ma is használhatják! Mentségemre szolgáljon: én, és felmenőim is, e csonka kis Hazánkban születtek, és harcoltak még ezért is, melynek már – legnagyobb bánatomra – nem része Erdély. (Az már persze más kérdés, hogy erről az erdélyiek – pontosabban leginkább a székelyek – is tehetnek, mikor Báthory András fejedelemre megsértődve, megnyitották a hágókat, így a román Mihály vitéz 1599. október 28. –án bevonulhatott Gyulafehérvárra, majd elfoglalhatta egész Erdélyt! Báthoryt meg a székelyek elfogták és kegyetlen módon meggyilkolták.) Ám ez történelem, mely ide nem is tartozik! Csak úgy eszembe jut mindig, ha Erdély kerül szóba.
   Az viszont már része jelen hozzászólásomnak, hogy milyen jogon meri Ön rendre utasítani Tóth Ferencet, Aramis Patmosz urakat és másokat, akiket sajnos nem is ismerek? Mégis, minek – kinek véli Önmagát? Bármit is gondol, de számomra úgy tűnik, csak Vajta Dénes és barátságukból kiindulva – melyre oly büszke – Ön vesz igénybe fogadott, vagy fogadatlan prókátort, én nem élek, és soha nem is éltem ezzel, pedig kaptam elég sokszor hideget-meleget már! Írja Ön: „Maguknak fogalma sincs a szólás és véleménynyilvánítás szabadságáról. Ha Önök bármilyen felelős pozícióba kerülnének, a rákosi időkre emlékeztető véleménydiktatúrát hoznák vissza.” Egyszerűen ezen mondatok olvastán a röhögés fog el! Ön meri számon kérni a szólásszabadságot, mikor éppen ezt a véleménynyilvánítási jogukat veszi semmibe? Mit képzel Ön, kései Rosenfed (Rákosi) Mátyás, vagy inkább Gerő Ernő (?) úr magáról? Ha a „művelt” jelzőt Önről mintázzák, hát köszönöm nem kérek belőle! Mi, pontosabban ki hatalmazta fel Önt, hogy olyan ex katedra hozzászólásokat tegyen, mely nem tűr ellentmondást? Én az ilyenekkel mint Ön, nem szoktam szóba állni! Tekintse ezt megtisztelő kivételnek! Csak azt sajnálom, tegnap el kellett utaznom és csak ma késő este olvastam hozzászólásait, melyre kapkodva bár, de most válaszolok. Soha többet nem állok szóba se Önnel, sem az Önhöz hasonlókkal! Végül nagyon, de nagyon javaslom, Ismerje el hibáját – legalább úgy, mint én tettem fentebb – az Ön által megsértettekkel szemben! Ha erre képtelen, az számomra az említetteknél is több mindent mond!
   Madarász László

 14. „mocskolódnak,személyeskednek,sértegetnek,….
  „a tudomány tudást eredményez,a vélemény tudatlanságot. De az a vélemény,mely nélkülözi a tudást,fabatkát sem ér, ahogy az a beszéd,mely elkerüli az igazságot,fecsegésnek is hitvány.”

 15. Tisztelt Madarász László Úr!
  Ez idáig nem volt szerencsém ismerni Önt , vagy a Munkásságát, de a lényegen nem is változtatna. Ami az írásaiból kiderült az bőven elég! Így „csak olyan Ember ír,aki az IGAZSÁG elkötelezettje. A tudása és az Egyénisége előtt meghajlok,és azok előtt is,akik kizárólag az Igazság mellett érvelnek .
  Erőt,egészséget kívánok Önnek,és mindazoknak,akik hasonlóképpen éreznek, gondolkoznak,írnak ezen oldalakon.
  Tisztelettel,Tóth Ferenc

 16. Sajnálom, hogy Czakó István barátom engem védelmező sorai ilyen indulatos összeszólalkozásokhoz vezettek. Bár nagyra becsülöm Madarász László írásait, cikkem lényegét nem értette meg. Azt, hogy ellenségeink felismerték; ha balekot csinálnak a jóindulatú, radikális magyarból, mindenéből könnyedén kiforgathatják. Radikalizmusában Madarász László is könnyen félremagyaráz lényeges dolgokat, mint például Orbán Viktor állásfoglalását 2013-as ENSZ előtti beszédéből. Ugyanis nem azt mondja, amit Madarász László állít róla és ne felejtsük el az időpontot sem: 2013, azaz még a migránsözön előtt. Sose váltsunk le egy nyerő csapatot, mondja egy angolszász közmondás. Ha ezt tennénk a globális sárkány rögtön mindent ellehetetlenítene számunkra „a demokrácia győzelmének” leple alatt. Így viszont nagy valószínűséggel kis dárdánkkal kipöckölve tarthatjuk rút pofáját, amelyet aztán mások is könnyebben felismernek és dárdáikkal mellénk társulnak.

  Vajta Dénes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük