A görög lakosság kétharmada nem támogatja az EU-tagságot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

http://i1.wp.com/www.hidfo.ru/wp-content/uploads/2016/11/G%C3%B6r%C3%B6gorsz%C3%A1g-Eur%C3%B3pai-Uni%C3%B3-hidfo.ru-.jpg?w=1000

A görög lakosság kevesebb mint harmada van jó véleménnyel az uniós tagságról, miközben az Európai Unió tagállamaiban az EU átlagos támogatottsága 53 százalék körül mozog.

Az Eurobarometer nemrég végzett közvélemény-kutatásából kiderült, hogy a görög lakosságnak csak alig 31%-a van pozitív véleménnyel arról, hogy Görögország az Európai Unió tagállama, miközben a tagállamok közt ennek átlagos értéke 53 százalék körül mozog.

Az utóbbi hetekben végzett kutatás szerint Görögországban az uniós tagság támogatottsága minden eddiginél alacsonyabbra csökkent, ezáltal a görögök támogatják legkevésbé országuk EU-tagságának fenntartását.

Az Európai Unió tagállamaiban többnyire a lakosság fele támogatja az uniós tagságot. Ennek egy része úgy gondolja, az EU-tagság jövedelmező az ország számára, vagy pusztán amiatt támogatja a tagságot, mert úgy gondolja, hogy az Európai Unió nélkül még rosszabb helyzetben lenne az ország.

Az Európai Unió lakossági támogatottsága Luxemburgban, Írországban, Hollandiában és Németországban a legmagasabb, ahol – a friss mérés szerint – a lakosság több mint 70%-a pozitív véleménnyel van az uniós tagságról.

Az Eurobarometer kutatásából ugyanakkor kiderült; kivétel nélkül minden uniós tagállamban a lakosság többsége azon a véleményen van, hogy az EU rossz irányba halad. A megkérdezés során semelyik uniós tagállamban nem volt több mint 50%-os támogatottsága az EU jelenlegi politikai irányvonalának; a legmagasabb értéket (alig 50%) Írországban és Belgiumban (46%) mérték. Görögországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban a lakosság kevesebb mint 20%-a van megelégedve az EU politikájával.

A megkérdezést szeptember 24 és október 3 közt végezték reprezentatív mintán, 27700 ember megkérdezésével. A megkérdezésbe 15 éves életkortól felfelé kerültek bevonásra az emberek, ám úgy tűnik, a fiatalok véleményének hozzáadása sem mozdította számottevően pozitív irányba az Európai Unió megítélését.

http://www.hidfo.ru

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük